Liderul PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, a precizat că alianța PNL-UDMR din Cluj este una funcțională, fiind necesară într-un oraș unde comunitatea maghiară este reprezentativă.

„Aici avem o colaborare stabilă cu UDMR de multă vreme. De altfel, într-un oraș european precum este Clujul nici nu poți să ai în vedere o altă alianță, o altă abordare față de ceea ce înseamnă reprezentativitatea populației maghiare la nivelul județului Cluj, cu UAT-urile pe care le avem, municipiul Cluj-Napoca și celelalte orașe și comune”, a declarat președintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, într-o intervenție la un post local de radio.
Liderul PNL Cluj, Daniel Buda, a susținut că mereu se găsește câte un politician dispus să arunce „fumigene” în spațiul public, dar a apreciat în schimb rezultatele Coaliției de guvernare din România.

„Văd că mereu mai vine câte un secretar general, mai vine câte un deputat, mai vine câte unul-altul și aruncă. Mă rog, câte o „petardă”, câte o „fumigenă” în spațiul public.

Eu cred că România de astăzi a intrat pe un traseu bun, aș putea spune chiar foarte bun, pentru stabilitatea politică pe care o are România, generată de această Coaliție de guvernare, destul de complexă și complicată, care s-a născut greu, dar până la urmă sunt unul care am pus umărul la ceea ce înseamnă această alianță”, a explicat Daniel Buda.

„Noi, aici la Cluj, întotdeauna am avut o colaborare instituțională, de respect reciproc”


În viziunea liderului liberalilor clujeni, colaborarea cu social-democrații a funcționat în Cluj, în baza unui „respect reciproc”, iar PNL a fost deschis la propunerile PSD privind devoltarea municipiului Cluj-Napoca în vederea creșterii calității vieții.

„Nu sunt la curent, știu eu, cu scandaluri majore din diverse organizații din țară vizavi de această colaborare cu PSD.

Noi, aici la Cluj, întotdeauna am avut o colaborare instituțională, de respect reciproc și atât domnul Emil Boc, cât și Alin Tișe au asigurat cadrul necesar unde să se poată manifesta și verbaliza și, în același timp, evident, am fost mereu dornici să-i ascultăm și pe cei de la PSD sau de la orice alt partid politic care vin cu soluții ce duc până la urmă la ceea ce înseamnă creșterea calității vieții la nivelul municipiului Cluj-Napoca și a județului Cluj”, a adăugat președintele PNL Cluj Daniel Buda.

De altfel, potrivit liderului PNL Cluj, Daniel Buda, schimbarea premierului României din mai 2024, între PNL și PSD, ar trebui să se realizeze potrivit angajamentelor asumate de Coaliția de guvernare, care rămân neschimbate.

Citește și: Dezvoltarea orașului Cluj Napoca bate pasul pe loc. Doar 77% dintre proiectele lăudate de Boc au fost finalizate

2 COMENTARII

  1. Ba vacarule , colaborezi bine cu totii ca fiecare face ce vrea. Te intreb : de ce ungurii de la teatru nu au arborat steagul Romaniei. Cine ai plateste? Ce zice legea pentru institutiile publice , au sau nu obligatia sa arboreze tricolorul?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here