Dan Cataranciuc, directorul Sinterom, a demisionat din funcție, locul lui fiind preluat de piteșteanul Claudiu Ciurescu. el a ocupat funcții de conducere în cadrul companiilor Group Renault, GMB România Auto Industry și Draexlmaier Group.

Activele Sinterom sunt evaluate la 54 milioane de lei, compania clujean având anul trecut o cifră de afaceri de peste 14 milioane de lei și 130 de angajați.

Potrivit raportului financiar al companiei clujene Sinterom pe primul semestru al acestui an, „scăderea cu 11,58% a producţiei vândute în semestrul I 2018 faţă de perioada similară din 2017 s-a datorat scăderii vânzărilor de repere sinterizate către unii clienţi importanţi automotive, precum şi scăderii vânzărilor de bujii pentru motoare cu aprindere prin scânteie“. Același document arată că valoarea de piaţă a acțiunilor Sinterom este e 1,065 mil. lei (231.000 euro), după ce de în data de 26 iunie acţiunile au scăzut cu 92,41%, pe fondul unor tranzacţii de 466,18 lei. „Profitul din exploatare a scăzut pe de o parte datorită scăderii veniturilor din exploatare cu 11,45% şi a creşterii cheltuielilor de exploatare cu 3,75%. Din cheltuielile de exploatare au crescut cheltuielile cu personalul, cheltuielile cu prestaţiile externe, cheltuielile cu amortizările, cheltuielile cu impozite şi taxe“, se mai arată în raportul semestrial al Sinterom. Compania este controlată de Contractoare Buzău, cu o deţinere de 62,75%, în timp ce SIF Oltenia (SIF5) are o participaţie de 31,87%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here