În timp ce în cultura politică americană dezbaterile între candidați sunt urmărite mai ceva ca sitcom-urile, în România, prezidențiabilii fug la auzul cuvântului „dezbatere”. Theodor Paleologu, candidatul PMP și-a început cursa pentru funcția de președinte al României cu invitații nenumărate către ceilalți candidați, însă niciunul nu a onorat invitația. 

Dan Barna, alegerea USR pentru funcția de președinte a amânat să dea un răspuns ferm, deși în timpul unei emisiuni, vice-președintele USR, Cristian-Gabriel Seidler a afirmat că dezbaterile țin de exercițiu democratic și trebuie organizate cât mai frecvent; se pare totuși că președintele USR, Dan Barna nu este la același sentiment cu colegul său. Astfel, Dan Barna se dezice de exercitarea democrației și rămâne neutru în fața provocării dezbaterilor. 

Klaus Iohannis, actualul președinte pare să nu aibă timp de o dezbatere deși domnia sa ar fi cel mai în măsură să prezinte românilor o discuție cu tema președinției României, ba chiar, Theodor Paleologu este dispus să țină dezbaterea și în limba germană pentru a facilita discursul președintelui Iohannis. 

Vasilica-Viorica Dăncilă, prim-ministrul României și candidatul PSD la prezidențiale a fost menționată de repetate ori de către Theodor Paleologu ca fiind un partener ce ar transforma dezbaterea într-un spectacol savuros, dar niciun semn din partea doamnei. 

În vizita găzduită de către Partidul Mișcarea Populară Cluj, Theodor Paleologu și-a reînnoit intenția de a purta o dezbatere cu cei trei candidați și reclamă modul de campanie pasiv, digital la care se rezumă candidaturile în acest an. Senatorul Vasile-Cristian Lungu, președintele PMP Cluj s-a bucurat de prezența lui Theodor Paleologu la Cluj-Napocasăptămâna trecută și cu această ocazie a afirmat: „Clujul este un centru al tinereții și având în vedere discursul repetitiv al USR despre oameni noi și tineri în politică, dezbaterea dintre Theodor Paleologu și Dan Barna ar fi fost un prilej deosebit pentru clujeni și tineri să vadă efectiv o luptă pentru funcția de președinte al României. Deocamdată, avem singurul candidat pregătit pentru o dezbatere pe tema președinției.” 

Lipsa de interes a candidaților pentru dezbateri pune pe gânduri cetățenii deoarece cu toții așteaptă o implicare activă din partea acestora la președinție. Dezbaterile televizate sunt foarte importante pentru prezentarea candidatului deoarece electoratul are posibilitatea să analizeze modul în care viitorul președinte va conduce România la evenimentele internaționale, cum va discuta cu ceilalți lideri ai statelor și dacă va știi să apere interesele României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.