Miercuri, în plen, Senatul a votat în favoarea unui proiect ce urmărește restricționarea publicității audiovizuale pentru jocurile de noroc și pariurile sportive. Conform Agerpres, 80 de senatori au votat „pentru”, iar doi s-au abținut. Concret, senatorii au decis să permită reclamele între orele 23:00 și 6:00.

Amendamentele propuse de liberali au fost, de asemenea, aprobate, inclusiv cel care permite o excepție în timpul competițiilor sportive, în intervalul orar 6:00 – 23:00, și anume că reclamele la pariuri să fie însoțite de mesajul „Fii responsabil” și să interzică persoanelor sub 18 ani să participe la jocurile de noroc.

Un alt amendament adoptat prevede că formele de publicitate exterioară sunt permise, cu condiția ca dimensiunile materialelor publicitare să nu depășească o suprafață individuală de 30 de metri pătrați și să nu promoveze premii în bani sau bunuri materiale.

A fost admis, de asemenea, un amendament propus de senatorul UDMR Turos Lorand, care prevede „interzicerea oricărei forme de comunicare comercială audiovizuală pentru activităţile de jocuri de noroc, reglementare potrivit art. 10 alin. 1 din OUG nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, prezentate sau recomandate de personalităţi ale vieţii publice, culturale, ştiinţifice, sportive ori de alte persoane care, datorită celebrităţii lor, pot încuraja activităţile de jocuri de noroc şi pariuri sportive”. Proiectul de act normativ va fi dezbătut de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Citește și: Apogeul inovației de la Cluj va fi marcat de o petrecere cu manele: Clujul fără Maneliada e ca Mănășturul fără Nelson

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here