Fostul președinte al Consiliului Județean Cluj îi cere printr-un comunicat de presă lui Gheorghe Vușcan, prefectul județului, să fie apolitic. De asemenea, Seplecan a făcut o cerere către ministrul Petre Tobă a i se verifica modul apolitic prin care prefectul ia decizii.

„Sunt două cazuri flagrante: al meu (PNL), versus Ioan Oleleu (PSD) și al viceprimarului din Cîmpia Turzii, Dorin Lojigan (PNL), versus viceprimarul din Turda, Lucian Nemeș (UNPR), în care prefectul județului Cluj, Gheorghe Vușcan, a ales să nu fie reprezentantul apolitic al guvernului în teritoriu, garantul legalității și al aplicării în mod egal al legii în situații similare, ci cel care o interpretează în funcție de interesele grupului politic din care a făcut parte. A fost pus prefect de către PSD? Interesele acestui partid și ale sateliților politici ai acestuia pare că le apără și le reprezintă.

Reamintesc faptul că, după aproape un an și jumătatea de la data abuzului comis asupra sa, inclusiv prin complicitatea prefectului Gheorghe Vușcan care nu a acționat în acest caz în mod similar cazului în care abuzul s-a produs împotriva viceprimarului din Turda, Lucian Nemeș (UNPR), care a fot repus rapid în funcție, co-președintele PNL Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, a câștigat procesul intentat împotriva administrației locale, care a fost obligată de instanță să îl repună pe acesta pe funcție, în locul lui Avram Gal, care îi luase locul la acea vreme.Dorin Lojigan a câștigat și dreptul de a-și primi indemnizațiile corespunzătoare funcției, pentru perioada în care a fost schimbat, care se vor achita din bugetul local al Municipiului Câmpia Turzii – dar suma se va putea recupera de la cei vinovați de schimbarea sa abuzivă. Dorin Lojigan a anunțat că va face o plângere penală împotriva prefectului Gheorghe Vușcan, pe care-l acuză de abuz în funcție, după ce acesta a reacționat diferit în cazul viceprimarului din Turda, Lucian Nemeș, în care s-a implicat activ pentru ”respectarea legalității”, în timp ce în cazul său, deși Lojigan a folosit aceleași argumente, prefectul s-a ascuns după portițele legii. Legea este mumă sau ciumă după cum vor interesele celor pe care-i servește Gheorghe Vușcan din funcția sa de prefect.

Similar este și cazul meu. Pentru Ioan Oleleu, Gheorghe Vușcan a reacționat rapid, fără să invoce cele 60 de zile puse la dispoziție de lege pentru un răspuns și fără să invoce suspiciuni privind presupusa implicare a acestuia într-un dosar de scurgere de informații confidențiale dintr-un dosar de corupție. La mine, deși Hotărârea Consiliului Judeţean Cluj nr. 301/2015 privind eliberarea subsemnatului din funcţia de Preşedinte, a fost adoptată în şedinţa extraordinară, cu încălcarea prevederilor legale aşa cum reiese din avizul negativ al Secretarului Judeţului Cluj şi raportul Direcţiei Juridice din cadrul Consiliului Judeţean Cluj, la fel fiind adoptată și Hotărârea Consiliului Judeţean Cluj nr. 303/2015 privind numirea unui alt Preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, prefectul Gheorghe Vușcan alege să se ascundă după invocarea celor 60 de zile și să inventeze existența pe rolul instanțelor a unui dosar în ceea ce mă privește. După cum l-am mai informat, unul este cazul de abuz făcut asupra mea, pe care este chemat să îl rezolve cu aceeași celeritate cu care l-a rezolvat pe cel al fostului său coleg de partid, altul este presupusul caz de fals și uz de fals – care nu duce la suspendarea din funcție, nu în timpul unei anchete, nu în timpul judecării speței. Îi reamintesc și de nenumăratele cazuri de politicieni aflați în funcție, unii arestați, alții cu anchete penale în derulare și care au rămas pe funcție până la demisie, sau până la pronunțarea unei sentințe definitive și irevocabile

Cu privire la toate acestea am luat hotărârea să informez Guvernul României, primul Ministru Dacian Cioloș, Ministerul Afacerilor Interne, ministrul Petre Tobă și pe Constantin Mihart, directorul general al Direcției Generale pentru Îndrumarea și Controlul Instituției Prefectului. Am informat, conform anexei prezentului material, cum au trecut deja 20 de zile de la data comunicării celor două hotărâri şi cum, deşi am solicitat Prefectului Judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan,în baza principiului egalităţii de tratament şi pentru a nu legitima atitudinea abuzivă a unor consilieri judeţeni, să reacţioneze cu aceeaşi promptitudine ca şi în situaţia fostului său coleg de partid și cum acesta nu a dat curs solicitărilor, cum în cazul meu, ca și în cazul lui Dorin Lojigan, acesta înţelege să se prevaleze de termenul de 6 luni acordat de Legea nr. 554/2004, precum şi de faptul că situaţia actuală ar fi foarte diferită de cea din anul 2014. Din contră, actuala situaţie este mult mai simplă decât precedenta, întrucât anterior acesteia instanţele de judecată au tranşat definitiv această problemă.

Am cerut să se verifice cele semnalate și să se dispună măsurile care se impun conform legii. Oricum, voi uza de toate căile legale pentru protejarea drepturilor mele legitime şi implicit pentru sancţionarea persoanelor responsabile. Motiv pentru care îi reamintesc prefectului Gheorghe Vușcan că l-am informat de fiecare dată, inclusiv pe telefonul guvernamental (care este înregistrat), ori de câte ori s-au făcut presiuni asupra mea să produc abuz în funcție, să acopăr ilegalități, sau să fiu părtaș la afaceri necurate în calitatea mea de președinte al CJ Cluj. Având în vedere apetența pentru justiție a prefectului Gheorghe Vușcan, îl întreb public: a informat mai departe cu privire la aceste informări, cu privire la presiunile și ilegalitățile pe care i le-am semnalat, sau a preferat și preferă să devină părtaș?” declară consilierul județean, Mihai Seplecan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.