Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan îi va depune o plângere penală prefectului Gheorghe Vuşcan pentru că i-a comunicat că nu va face nici un demers împotriva numirii lui Marius Mânzat pe funcţia de preşedinte al  judeţului.

Săptămânile trecute, Mihai Seplecan a ieşit public cu mai multe declaraţii în care susţinea că i-a cerut prefectului să sesizeze ilegalitatea ce s-a produs în momentul în care a fost dat jos iar  Marius Mânzat a fost promovat pe scaunul de conducere al CJ Cluj. Dacă în cazul lui Ioan Oleleu, prefectul a făcut demersuri în şapte zile de la inlocuirea sa, la Seplecan, treceau saptamanile şi Vuşcan declara că are timp la dispoziţie, nu mai mult de sase luni pentru a se pronunţa.

 

Prefectul nu va ridica nici măcar un deget

Instituţia Prefectului Judeţului Cluj nu va face demersuri la instanţa de Contencios Administrativ pentru anularea hotărârii de Consiliu Judeţean Cluj prin care liberalul Mihai Seplecan a fost eliberat din funcţia de preşedinte al CJ Cluj.

Potrivit unor surse din cadrul prefecturii clujene, juriştii acestei instituţii au ajuns la concluzia că nu sunt elemente de nelegalitate la hotărârea CJ Cluj din 21 decembrie şi că aceasta a fost adoptată în conformitate cu prevederile legale, precizează Făclia de Cluj. Aceleaşi surse au arătat că situaţia nu se poate compara cu cea a fostului vicepreşedinte al CJ Cluj, Ioan Oleleu deoarece în cazul acestuia din urmă proiectul de hotărâre pentru eliberarea din funcţie a fost introdus pe ordinea de zi în timpul şedinţei, nefiind anunţat cu câteva zile înainte de şedinţa deliberativului judeţean şi însoţit de avizele şi notele de fundamentare, aşa cum prevede legea. În schimb, la Seplecan, proiectul de eliberare din funcţie a fost anunţat în termenul legal şi fundamentat.

 

Motive prezentate la începtutul lunii

Prima explicaţie pentru care Vuşcan nu a făcut nici un demers în prezent împotriva ilegalităţii comisă de consilierii judeţeni este că legea îi permite să lungească cercetarea speţei. Timp de şase luni Vuşcan poate analiza şi re-analiza dacă acţiunile aleşilor judeţeni sunt legale.

„Noi avem şase luni la dispoziţie să analizăm legalitatea acestei hotărâri. Noi am primit din partea CJ Cluj materialele însă exista o eroare de redactare. Le-am comunicat acest aspect şi urmează să ne trimită hârtiile refăcute. În prezent sunt jurişti ce discută şi studiază materialele pentru a verifica legalitatea hotărârii. Cazul lui Seplecan nu este asemănător cu cel al lui Oleleu. Sunt speţe diferite. Atunci , dacă bine îmi amintesc, au fost doua hotărâri, una pentru a-l elibera din funcţie pe Ioan Oleleu şi una prin care  trebuia revocat.

Din câte ştiu eu, în prezent s-a verificat şi s-a constatat că s-au îndeplinit toate condiţiile formale, în procedura de demitere a lui Mihai Seplecan, iar acum se studiază dacă acea şedinţă(şedinţa în care l-au dat jos pe Seplecan din funcţia de preşedinte al CJ Cluj) a intrat într-adevăr la sedinţă cu situaţie  excepţională. Plus de asta, chestiunea e că există un proces pe rol în legătură cu diploma lui Mihai Seplecan.” declară pentru Gazeta de Cluj, prefectul judeţului, Gheorghe Vuşcan.

La aceste acuzaţii Seplecan a risposta spunând că nu există nici un proces vis-à-vis de legalitatea diplomei sale de facultate.

„Să aibă grijă ce declară domnul Vuşcan, că eu nu ştiu să existe un proces pe rol pentru diploma mea. Oare face el parte din mafia ce mi-a înscenat totul şi deja ştie ce mi se întâmplă şi o fi scăpând o păsărică ?

Diploma mea nu are legătură cu schimbarea ilegală, dar prefectul trebuie să respecte legea şi trebuie să vadă dacă e legal convocată sau nu” adaugă Mihai Seplecan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.