În ultima perioadă mai mulți diplomați ruși au fost expulzați din diferite state la Uniunii Europene, Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a comentat evenimentul.

Serghei Lavrov a remarcat că în ultima vreme s-au înmulțit atacurile în adresa Rusiei și a vorbit în context despre expulzarea atașatului militar adjunct al Ambasadei Federației Ruse la București, potrivit Sputnik.

„Atacurile la adresa noastră continuă. Vin din partea Țărilor Baltice și Poloniei, iar acum, iată, și din partea României. Românii au spus că acest lucru nu are nicio legătură cu poziția Uniunii Europene. Am fost chiar surprins. Au zis „noi, iată, dorim să trimitem această persoană acasă. De ce – nu au spus”, a remarcat șeful diplomației ruse în cadrul interviului pentru RIA Novosti.

Reamintim că, în comunicatul MAE se vorbește de faptul că ”autorităţile române au decis declararea persona non grata pe teritoriul României a domnului Alexey Grishaev, adjunct al ataşatului militar în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti, având în vedere că activităţile şi acţiunile sale contravin prevederilor Convenției de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961”.

kuzmin si atasatul militar
Alexey Grishaev (stânga) Valeri Ivanovici (dreapta)

2 COMENTARII

 1. Sugatorie tipic colonizatilor. Se „fasaie” Tata Mare si ei repede sar sa suga „pixu”. Daca nu „se slobozea” Tata Mare, puteau rusii cu gru-ul lor sa arunce in aer si Cotroceniul ca nu auzeai un pss… Ce sa-i faci, tara ocupata=neam ocupat= conducatori tradatori. Avem ce meritam!

  • Salar mediu net 2021
   Romania – 743 euro
   Rusia – 449 euro !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Rusia a fost dintotdeauna, este si va fi pentru todeauna o cocina ce porci ultra-saraca corupta primitiva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here