Potrivit unui anunță făcut de Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor, instituția a făcut verificări la mai multe service-uri, unele dintre controale având loc și în Cluj.

Potrivit anunțului, au fost făcute verificări la 386 de service-uri auto, descoperind nereguli la mai mult de o treime dintre ele. S-au dat 123 de amenzi, în valoare de aproape 500.000 de lei. ”În perioada 15-19.06.2020, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a desfășurat ample acțiuni de control, la nivelul întregii țări, referitoare la respectarea prevederilor legale privind protecția consumatorilor la service-urile auto și la comercializarea/promovarea autoturismelor și pieselor auto în cadrul spațiilor aferente showroom-urilor. Astfel, din rezultatele centralizate până în acest moment, au fost controlați  386 operatori economici,  constatându-se abateri la mai mult de o treime dintre aceștia”, a anunțat, miercuri seară, ANPC, printr-un comunicat de presă.

Comisarii ANPC au dispus aplicarea a 134 avertismente și 123 amenzi contravenționale în valoare de 496.500 lei pentru încălcarea reglementărilor privind protecția consumatorilor, fiind oprite definitiv de la comercializare mărfuri neconforme în valoare aproximativă de 55.000 lei, scrie.

Printre neregulile constatate se numără lipsa totală sau parțială a precizărilor cu privire la garanția pieselor de schimb sau a lucrărilor realizate, în județele: Galați, Cluj, Gorj, Olt, Alba, Harghita, Sibiu, Mureș, Covasna, Caraș Severin, Cluj, Bihor, Bistrița Năsăud, Satu Mare și Municipiul București.

De asemenea, s-a constatat nerespectarea timpului de remediere al defecțiunilor acoperite de garanție, în județele Covasna, Hunedoara, Harghita, Olt, Gorj și Bihor, dar și lipsa totală sau parțială a elementelor de informare-caracterizare de pe eticheta produsului sau etichete netraduse în limba română pentru piesele de schimb, în județele: Hunedoara, Argeș, Teleorman, Cluj, Bihor, Bistrița Năsăud, Harghita, Arad, Sibiu, Brașov, Mehedinți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here