Pentru cei care n-au auzit, există o Hotărâre de Guvern publicată în Monitorul Oficial prin care Serviciului de Telecomunicații Speciale i se (re)consfințesc atribuțiile electorale de către actualul guvern. Actul a fost semnat de către premierul Viorica Dăncilă și alți șase membri PSD, document care dă serviciului secret atribuții în alegerile prezidențiale. Asta, după ce la alegerile precedente, îndoielnicul STS a fost luat la șuturi, existând suspiciuni de fraudare  a voturilor. Dar stați liniștiți, nu mai contează pentru că știm deja rezultatul votului: a câștigat Klaus Werner Iohannis! 

Guvernul a adoptat Hotărârea nr.631/2019 privind „stabilirea măsurilor pentru buna organizare şi desfășurare” a alegerilor prezidențiale. Actul este semnat de Viorica Dăncilă și contrasemnat de Mihai Fifor (Interne), Daniel Suciu (Dezvoltare), Eugen Teodorovici (Finanțe), Ramona Mănescu (Externe), Sorina Pintea (Sănătate), Toni Greblă (SGG), Constantin-Florin Mitulețu-Buică (AEP). Cu alte cuvinte, STS-ul primește tabletele din toate secțiile de vot din țară, care monitorizează prezența la urne. Voturile vor fi numărate tot cu softul STS.  Practic, aceste instrumente neverificate ale STS vor decide asupra alegerilor. În mod straniu, România e singura țară europeană unde un serviciu secret are atribuții electorale. Îi putem spune ”țara tuturor posibilităților”, unde rezultatul alegerilor din România a fost deja stabilit. Care e siguranța ca o instituție controlată de președintele României va raporta corect datele privitoare la alegerea președintelui României?

 Nimic nu mișcă fără STS!

STS nu ar trebui să aibă atribuții în organizarea alegerilor, iar implicarea unui serviciu secret confirmă faptul că jocurile au fost deja făcute, iar cel puțin un serviciu secret se ocupă ca să fie bine făcute. Chiar dacă după alegerile europarlamentare, mulți au spus că spus că există certitudinea că softul a fost ilegal, iar voturile au fost fraudate se pare că nimic nu mișcă fără STS. Asta, chiar dacă premierul Dăncilă declara în iulie că la prezidențiale nu vrea același soft derulat de STS ca și la scrutinul din 26 mai, ei bine, uite că un serviciu secret are ce să caute și să numere în procesul electoral, asta în ciuda indiciilor și anchetei că a existat o fraudare a alegerilor precedente. Chiar dacă multe dintre dovezi au fost prezentate neoficial, fraudarea a fost categoric imbatabilă pentru că matematica râde de cei care și-au bătut joc de votul cetățenilor. În acest sens, Ionuț Apahideanu, doctor în științe politice și Dan Șelaru, doctor în matematică au arătat mii se procese verbale unde nu se închid cheile, nu se potrivesc cifrele.

Dar în loc ca guvernul să finanțeze Autoritatea Electorală Permanentă pentru a implementa un sistem electronic propriu de colectare a voturilor, guvernul dă putere serviciilor secrete pentru a putea frauda și falsifica, în tihnă, rezultatele votului, utilizând un soft creat acum un deceniu de firmele lui Sebastian Ghiță. ”Președinte mut, asta au vrut!”.

Avocat: Ce caută un serviciu secret în alegeri?

Într-o reacție publicată pe Facebook, avocatul Gheorghe Piperea a spus că România este singura țară din Uniunea Europeană care face din serviciile secrete „un stâlp” al procesului electoral.

„După atâtea avertizări si suspiciuni de trucare a votului de la europarlamentare, guvernul actual probează că nu a înțeles nimic, dar absolut nimic, din ceea ce s-a întâmplat când a pierdut alegerile, în ciuda creșterii economice, a creșterii pensiilor și a dublării (sau, în unele cazuri, chiar a triplării) salariilor, în condițiile menținerii la sub 3% a deficitului bugetar si ale scăderii datoriei publice, in cifre absolute. Cu propria mâna, premierul Dăncilă a semnat actul prin care își „asigură” eșecul la alegerile prezidențiale – tabletele necesare colectării voturilor și softul necesar prelucrării lor vor fi puse la dispoziție și gestionate de același serviciu secret care le-a furnizat și la recentul scrutin.

România este singura țară membră a UE care nu doar că implică un serviciu secret în alegeri, ci face din acest serviciu secret un stâlp al procesului electoral. 

Fiți siguri că vom vedea din nou mii de voturi pentru candidatul maghiar în județele Tulcea, Brăila, Giurgiu, Teleorman, Dolj, județe cunoscute ca având comunități mari și consilidate de etnici maghiari. Și fiți convinși că vom avea zeci de mii de voturi pentru USR și Pro-România în județe cu comunități rurale foarte bine conectate la internet și chiar cu electrificare totală, ca Madulărești, Flămânzi sau Cuca Măcăii, localități care știu totul despre aceste formațiuni politice fresh, în așa fel încât să refuze votul pentru partidul care a mărit pensiile și salariile bugetarilor, intelectualitatea satelor.

A, și să nu uităm, STS este acel serviciu secret care asigură gestiunea apelului de urgenta 112 (o altă premieră în Europa) și care nu a reușit să găsească în Apuseni un avion Smurd prăbușit (ceea ce au reușit, totuși, niște ciobani locali, dar prea târziu pentru doi membri ai echipajului) și care a „reușit” să greșească de trei ori localizarea victimei unui omor în desfășurare la Caracal (ceea ce a reușit aplicația de pe mobilul agresorului, dar prea târziu pentru victimă).
E nevoie de multă naivitate să mai crezi în asemenea „profesioniști”.

Trebuie să fii prizonierul unei crunte stări de inadecvare și anacronism să lași alegerile pe mâna unor servicii secrete, care sunt un adevărat opus al democrației : daca ar fi după ele, alegerile ar fi desființate. Desigur, pentru stabilitate și siguranță”, spune avocatul Piperea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.