Înalta Curte de Casație și Justiție(ICCJ) i-a desemnat lui Gheorghe Șurubaru, viceprimarul PNL  al municipiului Cluj-Napoca, un magistrat raportor după 14 luni de zile în probabil cel mai întârziat proces de incompatibilitate de la instanța supremă. Deși Gheorghe Șurubaru a declarat recurs pe 27 octombrie, abia pe 29 ianuarie 2015 s-a decis cine va fi magistratul raportor, iar pe 28 februarie viceprimarul va afla dacă recursul său va fi declarat admisibil sau nu. 

Citește pe aceeași temă și:

Procesul de incompatibilitate a lui Gheorghe Surubaru bate de 4 luni pasul pe loc

”Dosarul nr.1013/33/2013 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal se află în procedura de filtru. Pe data de 29 ianuarie 2015 a fost desemnat magistratul raportor în cauză, urmând ca în termen de 30 de zile să fie întocmit raportul asupra admisibilităţii în principiu potrivit dispoziţiilor art.493 din Codul de procedură Civilă”, arată magistrații de la ICCJ într-un răspuns la solicitarea gazetadecluj.ro.

 

Ce spune ANI despre Gheorghe Șurubaru

 

GHEORGHE ŞURUBARU s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iunie 2010 – 30 mai 2013, întrucât a deţinut, simultan, funcția de Viceprimar al Municipiului Cluj-Napoca și calitatea de administrator al S.C. EURO DIVERS S.R.L, se arată pe site-ul ANI.
Astfel, GHEORGHE ŞURUBARU a încălcat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d), potrivit căroraFuncţia de […] viceprimar […] este incompatibilă cu funcţia de […] administrator […] la societăţile comerciale”. din Legea 161/2003
De asemenea, întrucât acesta a omis menționarea în declarațiile de interese depuse în luna iulie 2012 a calităților deținute în cadrul S.C. EURO DIVERS S.R.L., Agenția a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de cătreGHEORGHE ŞURUBARU a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de dispozițiile art. 292 dinCodul Penal al României, potrivit cărora „Declararea necorespunzătoare adevărului, făcută unui organ sau instituţii de stat […] în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte pentru producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”, coroborat cu dispozițiile art. 28 din Legea 176/2010, potrivit cărora „Fapta persoanelor care, cu intenție, depun declarațiile de avere sau declarații de interese care nu corespund adevărului constituie infrancțiunea de fals în declarații și se pedepsește potrivit Codului Penal”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.