Cu toate că deja a reușit să îi ia fața până și unui competitor de talia lui Tiberiu Urdăreanu – UTI și să devină astfel campion absolut al delațiunii din România cu cele aproape o sută de denunțuri din ultimii șase ani, iată că nici măcar Dorin Cocoș nu poate chiar întotdeauna să satisfacă pe deplin cerințele anchetatorilor. Astfel că, după cum susțin sursele noastre, deși recent i s-ar fi cerut din nou predarea ” la cheie” a generalului Florian Coldea, operațiune pentru care ar fi fost suficient să confirme declarația fostei consoarte Elena Udrea, Cocoș s-a eschivat. Pariind și pe faptul că totuși Laura Codruța Kovesi oricum este destul de departe, plus că pe cuvântul acesteia nu se putea pune bază nici măcar când era în fruntea Direcției Naționale Anticorupție, dar păi acum când acționează doar prin intermediari tot mai puțini credibili, scrie Cătălin Tache în national.ro.

În schimb, conștientizând pe deplin că în cazul său libertarea continuă să fie mai relativă decât cea a oricărui client fidel al procurorilor anticorupție, Dorin Cocoș ar fi făcut un ”pachet” care să trezească interesul celor de care are nevoie. Mai ales că ”împachetarea” lui Victor Ponta vine la țanc, într-un moment în care stresați de ”aroganțele” rezervistului Silviu Predoiu, cei de la SIE se află într-o minuțioasă operațiune de îndepărtare a celor care se agață încă de imaginea serviciului. Printre aceștia aflându-se nu doar Lucian Negrea, care ar urma oricum să fie debarcat de la Curtea de Conturi, dar mai ales Victor Ponta! Iar cum detonarea unui dosar despre care DNA-ul avea toate documentele necesare încă din 2014 vine la doar câteva zile după ce Vlad Stoica a fost uns noul președinte al ANCOM nu lasă loc niciunui dubiu cu privire la soarta lui Ponta. Cel care, după ce că este oricum tulburat de scenariul trădării fostului său șef de Cancelarie se așteaptă acum la ce este mai rău după ”spovedaniile” lui Dorin Cocoș și ale fostei sale asociate, Mihaela Irimia. Mai ales când vine vorba despre ”spoiala” de acoperire legală ce s-ar fi dat inclusiv ”contractelor morții” semnate de cei doi cu cele mai mari spitale din Capitală la cabinetul din Calea 13 Septembrie, nr. 226,bloc V-54, ap. 25, sector 5! Acolo unde își avea Victor Ponta locul de muncă înainte de a fi detașat la Palatul Victoria!

Hora mare!

Până să devină ”bărbat de stat” la Palatul Victoria, ”băiețelul” Victor Ponta a supraviețuit, și încă la standarde de viață deloc de neglijat, datorită aproape exclusiv contractelor de conveniență oferite de către nenumăratele firme ale lui Dorin Cocoș. Dar și de unele societăți controlate de Elena Udrea. Și aici nu este vorba de simple vorbe, dar și de actele intrate atât în posesia noastră, cât și ale procurorilor anticorupție. Mai ales cele  care demonstrează cum Cocoș și Udrea plăteau cu generozitate și Ponta încasa constant bani frumoși, pentru prestarea unor servicii avocățești de-a dreptul puerile.
Asta chiar dacă oamenii fostului premier și-au pus toate speranțele în incendiul suspect care a avut loc în urmă cu câțiva ani într-o clădire din centrul Capitalei și unde erau deținute mai multe contracte originale ale unor firme aparținând lui Dorin Cocoș. Numai că, ”ghinion”, uite că ”focul salvator” nu a șters chiar toate urmele colaborării intense dintre unii membri de frunte ai Guvernului și oameni de afaceri ”fezandați” între timp prin aresturile patriei. Cum sunt actele care demonstrează că societățile aparținând lui Cocoș recurgeau invariabil la Victor Ponta pentru orice ”răhățiș” birocratic pe care îl aveau de rezolvat. Și pentru care ”Victoraș” era răsplătit cu generozitate, deși nu era vorba de reprezentarea în Justiție, în cine știe ce dosare importante! Ci doar de întocmirea unor acte birocratice care, în lumea bună maschează de obicei ”sponsorizarea” unor avocați de casă pentru îndeplinirea a cu totul alte servicii.
Și uite cum pentru a da astăzi doar câteva exemple, ”băiatul de mingi” Victor Ponta și-a pus semnătura pe aceeași pagină cu Dorin Cocoș pe ” Actul adițional la actele constitutive ale SC TELEMEDICA SA”, ” Actul adițional la contractul de comodat dintre SC EURO HOTELS INTERNATIONAL CO SRL și SC Centrul de Diagnostic Clinic Internațional SRL”, ” Contractul de cesiune acțiuni ale SC TELEMEDICA SRL”, ” Actul adițional la actele constitutive ale Centrului de Diagnostic Clinic Internațional SRL”. Plus nenumărate alte documente ”rezolvate” de Victor Ponta pentru alte firme din ”imperiul lui Cucoș” precum Centrul de Asistență Medicală SA, Centrul de Expertiză Medicală a Forței de Muncă SA, Medcomplex SRL, Odelga Operator SRL, Sanipharm SRL sau Teleradiodiagnostic SRL. Toate, dar toate aceste firme pe ale căror acte Victor Ponta își punea semnătura aflându-se pe ”lista neagră” întocmită de Mihaela Irimia pentru uzul procurorilor DNA ca fiind implicate în ”contractele morții” semnate cu spitalele bucureștene! Inclusiv cele prin care firmele lui Cocoș au vândut prin intermediul a șapte – opt firme controlate de mâna sa dreaptă, nimeni alta decât denunțătoarea Mihaela Irimia, zeci de tone de pulbere hemostatică. Pulbere care după recepție era pur și simplu aruncată la WC, spitalele neavând nevoie de asemenea cantități!

După ”Vlăduț” vine ”Nicușor”!

În actele aflate deja în posesia procurorilor anticorupție care instrumentează ultimul denunț depus de Mihaela Irimia se regăsesc și apelativele ”Vlăduț”, ”Victoraș” și ”Nicușor”. Ce-i drept, după proaspăta sa numire în fruntea ANCOM, ”Vlăduț” Stoica pare să își fi spălat deja păcatele în fața sistemului. Cu toate că este vorba despre același Vlad Stoica ”torpilat” de campania de dezvăluiri din ”NAȚIONAL” cu privire la ”milionul” care a dus la înscăunarea lui Traian Halalai în fruntea EXIMBANK. Ceea ce nu este deloc bine pentru ”Victoraș”… Mai ales că odată cu ridicarea imunității parlamentare, nici măcar Nicolae Bănicioiu nu are niciun dubiu cu privire la prima întrebare pe care i-o vor pune procurorii lui ”Nicușor” la audierea sa de peste doar câteva zile, de la sediul DNA. Cea despre ”circuitul banilor” denunțat de Mihaela Irimia și confirmat de Dorin Cocoș cu privire la sutele de contracte semnate cu sistemul medic de ”suveica” firmelor ale căror acte erau încheiate pe Calea 13 Septembrie…

Sursa: national.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here