Caz extrem de grav în politică, probabil fără precedent: un personaj-simbol al unui mare partid istoric este denunțat ca fiind un asasin odios, autor al unei crime terifiante, cu mulți ani în urmă. O informație care poate crea deranj mare în panoplia de onoare a respectivului partid, acolo unde tabloul personajului tronează la mare cinste, scrie inpolitics.ro.

Dezvăluirea vine din partea poetului Mircea Dinescu, fost membru în conducerea CNSAS, și a fost făcut în același loc în care, cu mulți ani în urmă, scriitorul o denunța în premieră pe Mona Muscă drept turnătoare la Securitate, adică într-un editorial al Cațavencilor.
Concret, Dinescu dezvăluie că fostul președinte al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, nu a fost doar turnător de maximă anvergură la Securitate, ci și criminal de război.

”S-a umflat de duioșie mai an moștenitorul junilor sași sibieni din unitățile Waffen SS, auzind că epigramistul Quintus nu doar că și-a cîntat prietenii la Securitate, dar a mai și jucat rolul principal într-o dramă petrecută in 1941, cînd o fătucă de 16 ani din Transnistria, bănuită că le căra mîncare partizanilor ucraineni, a fost condamnată la moarte fără prea multe formalități.
După ce soldații români cu frică de Dumnezeu au refuzat să facă parte din plutonul de execuție cu riscul de a fi deferiți Curții Marțiale, sublocotenentul Quintus s-a oferit voluntar să-i tragă un glonț în ceafă cu pistolul din dotare spre a fi înălțat în grad și citat pe ordinul de zi al regimentului.
Pentru acea eroică faptă de arme, Iohannis a smuls “Steaua României” de pe cer și i-a legat-o de gît matusalemicului criminal de război, să-i lumineze calea spre Infern.
Sperăm că Iulius Filip își va șterge încălțările de glod cu patalamaua “Serviciului credincios”, clasa a III-a, înainte de a intra pe porțile nevăzute ale Raiului” scrie Dinescu.

Despre Mircea Ionescu-Quintus se știe că a fost decorat în 1942 pentru bravură pe frontul de est, fiind militar timp de 7 ani. După ce a fost deținut politic, eliberat în 1954, a revenit în avocatură, lucru aproape de neconceput în acele vremuri, dar a explicat asta prin ajutorul dat de un prieten. În aceeași perioadă, a devenit colaborator al Securității. După revoluție, el a fost decorat de șefi ai statului și avansat pînă la gradul de general de brigadă în rezervă.

Contactat de Inpolitics, Mircea Dinescu a dezvăluit sursa halucinantelor informații:

”La doi ani după ce CNSAS dezvăluise că Ionescu-Quintus făcuse poliție politică și avusese și un proces cu el, a venit la sediu un domn, un ofițer în vîrstă, și ne-a spus că fusese coleg cu Quintus în timpul războiului și că acesta avusese o problemă, se pare că de asta a și fost arestat mai apoi de comuniști, între altele. Era sublocotonent pe frontul de est, și într-un sat din Transnistria (în perioada 1941-44 a guvernării românești din Transnistria n.n.) fusese prinsă o fată care ducea de mîncare partizanilor, în pădure, și pe atunci era o lege care spunea că trebuie omorîtă fără judecată. Plutonul de execuție, bieții soldați, au refuzat să tragă, era doar o fătucă blonduță, și atunci s-a oferit Quintus, a împușcat-o cu mînuța lui, a fost înaintat în grad după asta și citat prin ordin de zi ca fiind un erou.
Este reală povestea, e foarte tare, e sinistră. Și Iohannis știa asta, cînd l-a decorat cu Steaua României în 2017, de la consilierul lui, Andrei Muraru. Nu degeaba l-au pus băieții pe Quintus ministrul justiției în 1991, pentru că dădea bine în afară și îl aveau la mînă cu chestiile astea. Quintus a fost un turnător absolut odios, și-a turnat pînă și colegii de la cenaclul epigramiștilor, a turnat pînă și o ghicitoare…A fost un tip absolut oribil. O doamnă care s-a întîlnit cu el, o dată, în sediul CNSAS, i-a strigat în față că e un criminal care îi băgase tatăl la închisoare, iar acesta a murit”.

Dinescu a mai spus că amănunte suplimentare deține Germina Nagîț, încă membră în conducerea CNSAS, cea care a avut discuția cu ofițerul amintit, și spune că e probabil să se găsească informații despre caz, ”dacă se scurmă”, și în dosarele lui Quintus.

”Viaţa lui Mircea Ionescu Quintus este un model pentru orice român, pentru orice liberal, o viaţă pusă în slujba naţiunii române, în slujba PNL”, a afirmat preşedintele PNL Ludovic Orban, la Consiliul Naţional al PNL de la Braşov, în anul în care Quintus a murit.
În lumina spuselor lui Mircea Dinescu, s-ar putea ca ”modelul” de virtute al liberalilor să le genereze serioase probleme de imagine, însă. (Bogdan Tiberiu Iacob)

Informatii despre crima lui Quintus se regasesc intr-un dosar la CNSAS

La cîteva ore după difuzarea acestui material, Mircea Dinescu ne-a contactat pentru o informație suplimentară, care face lucrurile și mai explozive: ”Am luat azi legătura cu doamna Germina Nagîț, care m-a informat că date concrete despre crima lui Mircea Ionescu Quintus se regăsesc într-un dosar aflat la CNSAS, dar un dosar care aparține altui personaj. Deci nu doar că i-a spus acel ofițer despre povestea lui Quintus, dar s-au găsit informații și într-un dosar, care cred că ar putea fi scos la lumină”.

Sursa: inpolitics.ro

11 COMENTARII

  1. Si gunoiul asta de dinescu de ce a tacut pana acuma ? Cine l-a pus pe gunoiul asta de dinescu ls CNSAS ?I-a placut sa faca pe nebunul pe vremea lui Ceausescu si sa stea cu garda de securisti la poarta.Mai bine spuneti-ne cum s-a inbogatit dinescu,ce escrocherii a facut.

  2. PNL-istii au facut scut in jurul lui si i-au adus osanale „prea iubitului conducator” nestiind multi „destepti” dintre ei cine a fost in trecut Mircea Ionescu Quintus ! Un aservit comunistilor si acum dupa 1989 a facut pe marele democrat !!!

  3. din pacate tortionari vezi Doamne” patrioti”au fost doar niste javre mizerabile turnatori iar adevarati intelectuali au iesti din inchisoar scarbiti si au stat deoparte murind demni, Jigodile au profitat din plin din 1989 si au urcat treapta cu treapta facand pe mari democati. Rusine!

  4. Este interesant cine s-a gasit sa faca parte din comisiile astea (cu tot cu arestul lui), baiatul ala care aparea la televizor alaturi de Iliescu in ’89.

  5. DA ,aceiasi intrebare ma pune pe ganduri de mult,nu prin acest SANTAJ a facut averea de care se bucura acum..DACA E ASA SA FIE BLESTEMAT EL SI URMASII,URMASILOR LOR.

  6. Nu că meandrele dinesciene ar fi generatoare de prea multă încredere însă chestiunea expusă este absout şocantă şi cred că se cere a fi lămurită!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here