NS Cartel ALFA, una dintre cele mai mari organizații sindicale, anunță începerea protestelor printr-un miting organizat marți la Ministerul Muncii, la ora 10.00, potrivit unui comunicat al cartelului condus de Bogdan Hossu.

Motivul protestului este creșterea salariului minim în 2021 cu 41 de lei net, sumă considerată prea mică de sindicaliști.

”Astăzi, în cadrul Consiliului Național Tripartit de Dialog Social guvernul a anunțat creșterea salariului minim cu 41 lei net. Suntem dezamăgiți de această decizie și considerăm că este una care prefigurează o nouă politică de austeritate care aruncă din nou toate costurile crizei pe seama lucrătorilor și a celor săraci”, transmite Cartel Alfa în comunicatul citat.
Guvernul are în vedere creşterea salariului minim brut pe ţară garantat în plată pentru anul 2021 cu un nivel care să depăşească rata inflaţiei, respectiv cu 70 de lei brut, de la 2.230 de lei la 2.300 de lei brut/lunar, în timp ce sindicaliștii cer o creștere până la 2.400 lei brut.

1 COMENTARIU

  1. cum sa traiesti cu 1350 lei pe luna, bugetarii au niste salarii astronomice, nu mai departe in primarii, unde colcaie sotiile diversilor smecheri locali sau rudele primarului , care plimba 3 hartii toata ziua, si iau mii de lei salar lunar! suntem un pic mai bine ca sclavii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here