Sindicatul Independent al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj a anunţat miercuri seara că va picheta în faţa Prefecturii Cluj – Instituţia Prefectului Judeţului Cluj în zilele de 9 şi 10 mai, între orele 13:10 şi 14:10, în numele angajaţilor aeroportului, pentru a protesta faţă de „modul ilegal” în care autoritatea tutelară, Consiliul Judeţean Cluj, a adoptat o hotărâre pe 28 februarie „privind unele măsuri referitoare la consiliul de administraţie provizoriu al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj RA”.

Sindicatul afirmă că cel care poate constata şi poate face demersurile necesare în vederea atacării hotărârii respective este prefectul judeţului Cluj, Aurel Cherecheş.

„De asemenea, vă aducem la cunoştinţă că Prefectura Cluj – Instituţia Prefectului Judeţului Cluj a fost informată cu privire la acţiunea Sindicatului Independent al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj şi a faptului că suntem deschişi în continuare dialogului”, subliniază sindicatul.

În urmă cu două săptămâni, Sindicatul Independent al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj a anunţat că a transmis o serie de revendicări, atât Conducerii Aeroportului cât şi Consiliului de Administraţie al Aeroportului la care Consiliului de Administraţie nu a răspuns.

Principalele revendicări au fost de majorare a salariilor, de acordare a voucherelor de vacanţă pentru anul 2019, predarea a 173 de locuri de parcare auto din incinta aeroportului, necesare angajaţilor, acceptarea dialogului membrilor Consiliului de Administraţie cu reprezentanţii sindicatului.

”Prin acțiunea de pichetare, protestăm față de modul ilegal în care autoritatea tutelară, Consilul Judeţean Cluj, a adoptat Hotărârea de CJ Cluj nr. 33/ 28.02.2019 privind unele măsuri referitoare la consiliul de administrație provizoriu al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj R.A. și dorim respectarea legii prin anularea în contencios administrativ a respectivei Hotărâri de către Prefectul Județului Cluj, a completat sindicatul.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here