Rosia Montana, 15 iulie 2013

Sindicatul “Viitorul Mineritului” saluta decizia Guvernului de a include Proiectul Minier Rosia Montana in Planul national de investitii si locuri de munca. Acesta este un pas important in demararea proiectului minier aurifer ce poate propulsa Romania pe locul 1 in Uniunea Europeana la productia de aur. Membrii Sindicatului “Viitorul Mineritului”, locuitori ai Rosiei Montane si ai localitatilor invecinate, asteapta cu sufletul la gura ca sperantele lor pentru o viata mai buna sa devina realitate, dupa multi ani de incertitudine si asteptari, prin repornirea mineritului in zona.

 

In sfarsit, mineritul – ocupatia noastra traditionala de doua mii de ani – este pe cale sa reinceapa, iar noi vom avea din nou unde munci, in tara la noi, aproape de locurile unde ne-am nascut si am crescut. Suntem bucurosi ca ne vom putem continua activitatea la Rosia Montana, unde ne-am format ca oameni si ne-am calificat in meseria de miner.

 

Avem convingerea ca, odata pornita mina de la Rosia Montana, vor reveni in tara si aceia care si-au cautat un trai mai bun in alte parti ale lumii. Sindicalistii mineri de la Rosia Montana isi doresc sa vada cat mai urgent implementata decizia de deblocare a proiectului minier, pentru ca familiile motilor din Apuseni sa revina la o viata decenta, fara grija zilei de maine si fara cosmarul ca nu vor avea ce sa dea de mancare copiilor sau ca nu vor avea cu ce sa-i tina la scoala. Avem nevoie de locurile de munca de la Rosia Montana ca de aer. Sa nu uitam ca aceasta zona era candva prospera doar datorita activitatii miniere. Noi suntem convinsi ca tot mineritul va salva si oamenii, si patrimoniul din zona si va da o sansa reala dezvoltarii turismului. Fara bunastarea si dezvoltarea aduse de minerit, toate acestea sunt doar vorbe in vant.

 

Cine tine cu adevarat la Rosia Montana si la Apuseni nu poate decat sa se bucure la auzul vestii ca guvernul are in plan repornirea mineritului! Ne bucurăm că Guvernul arata sprijin unei industrii care va reporni motoarele economiei nationale, pastrand in acelasi timp vie traditia unei meserii pe care locuitorii Muntilor Apuseni o pretuiesc si o practica din cele mai vechi timpuri. Asa sa ne ajute Dumnezeu!

 

Cristian Albu, presedinte

Sindicatul “Viitorul Mineritului” Rosia Montana

1 COMENTARIU

  1. ma bucur ca au si motii parte de vesti bune, in sfarsit! acum sa vina si vestea cu adevarat buna, pornirea proiectului minier, acest lucru va duce la dezvoltarea zonei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here