Sursa foto: Cluj24.ro

În mediul rural din județul Cluj, singura școală care are un sistem de încălzire modern, pe bază de pompe de căldură, este cea din comuna Vad.

Directorul școlii, Mircea Boian, a declarat că prin noul sistem, copiii se vor putea bucura de căldură la o temperatură constantă.

”Nu mai avem mizerie, rumeguș, nu mai avem probleme cu tăiatul lemnelor, cu transportul acestora. Nu vom mai avea nicio problemă cu căldura la iarnă în școală. Temperatura o stabilim noi”, a declarat Boian.

Noul sistem va putea oferi, totodată, și aer rece în perioada de vară, fiind rezolvată problema caniculei.

Primarul David Prunean a declarat la rândul său că investiția în modernizarea școlii și în noul sistem de încălzire se ridică la circa 3,3 milioane de lei, banii provenind din bugetul local și din fonduri guvernamentale.

”Vrem să accesăm fonduri europene pentru panouri fotovoltaice, să ne producem singuri și energia electrică, astfel încât să reducem toate cheltuielile pe care le avem cu încălzirea.

Noul sistem cu pompe de căldură este în avantajul elevilor și oferă o temperatură constantă”, a precizat Prunean.

În noua clădire a școlii din Vad, cu clase de la 0 la a VIII-a, funcționează și o grădiniță, aici învățând, în total, peste 150 de copii, scrie Cluj24.ro.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here