Ședința de Comisie Tehnică de Urbanism a început cu un mesaj cu dedicație pentru dezvolatorii imobiliari din Cluj, din cauza tensiunilor din partea cetățenilor nemulțumiți de expansiunea imobiliară și de febra betoanelor.
Primarul Emil Boc a evidențiat că pentru o dezvoltare urbană echilibrată trebuie respectată legea, un tratament egal al cazurilor și menținerea atractivității orașului.
„În primul rând, respectarea legalității fără echivoc, care nu se negociază. Legea nu o negociem.
Egalitate de tratament. În situații similare, aplicarea de soluții similare, astfel încât nimeni să nu fie mai presus de lege și, în egală măsură, toți să beneficieze de cadrul legal. Este foarte important să nu comparăm mere cu pere. Dacă cineva observă o discrepanță între cazuri similare, să o semnaleze. Egalitatea de tratament este esențială.
Promovarea proiectelor trebuie făcută astfel încât să păstrăm orașul atractiv, cu cea mai bună calitate a vieții. Un oraș de calitate începe cu un urbanism de calitate. De aceea, v-aș ruga să aveți în vedere acest lucru în toate proiectele pe care le dezbateți,” adaugă Boc.
Amuzant. Primarul vorbește despre nevoia urbasnismului de calitate, respectarea legislației și egalitatea de tratament, dar nu uităm despre firmele de casă și dezvoltatorii imobiliari care joacă tetris fără reguli în orașul de cinci stele. Toate sub privirile îngăduitoare ale administrației.
Nicoleta Neag, despre care Gazeta de Cluj a scris anterior, este dezvoltatoarea imobiliară care joacă autorizațiile de construire pe degete și transformă casele în blocuri(ilegal). Dar și firma de casă, Arhimar, care a ridicat ilegal totemul din fața Iulius Mall.
Nu are rost să vorbim despre egalitatea de tratament când municipalitatea așterne covor roșu anumitor firme ținute la căldurică, ca să ridice betoane pe bandă rulantă.