Slugarnicia institutiilor publice fata de IMPACT

Agentia Romana pentru Protectia Mediului, Apele Romane SGA Ilfov-Bucuresi, Primaria municipiului Bucuresti, Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si de Vanatoare, Directia Transporturi, Drumuri, Sistematizarea Circulatiei din cadrul Primaria municipiului Bucuresti, dar si Distrigaz Sud SA Bucuresti sunt institutiile si companiile care se deplaseaza pana la sediul Impact din judetul Ilfov pentru a avea discutii in ceea ce priveste cartierul Greenfield din Padurea Baneasa. Toti angajatii acestor institutii publice au raspuns favorabil invitatiei Impact, conform unui document intern al companiei furnizat Gazetei de Cluj de catre surse din interiorul firmei. Din convorbirile interne reise ca toate aceste institutii sunt ca si subordonate Impact si ca toate autorizatiile de care are nevoie compania sunt ca si realizate inainte de obtinerea lor efectiva.

Mihaela Georgescu, angajata a Impact, sustine in aceasta documentatie interna ca drumurile „se vor transmite in proprietate publica”. Faptul acesta nu s-a intamplat nici pana in ziua de astazi. Aceasta atitudinea este a unei firme care se bazeaza pe un sistem relational foarte puternic si care ii convinge pe ceilalti functionari publici ca ii vor convinge, sustin surse din apropierea Impact. Oficialii Impact se bazeaza pe o presupunere ca asa-zisul drum public cu sase benzi se va face, ca proprietarii vor fi despagubiti, ca se va face evaluarea impactului asupra mediului si ca acest lucru se va face bine, fapt discutabil deoarece este vorba de un drum prin padure si ca suprafetele vor fi scoase din fondul forestier. Mai mult decat atat, societatea Impactul a pierdut toate procesele, iar in conditiile acestea accesul ar trebui anulat odata cu punerea in executare a hotararilor judecatoresti, iar toate documentatiile de urbanism ar trebui anulate si modificate.

Functionarul cu Ferrari care vaneaza girafe

Un alt functionar cu dare de mana care a participat la intalnirea de taina cu Impact este cunoscut pentru faptul ca venea la serviciu cu Ferarri. El mai este cunoscut pentru faptul ca a vanat girafe in Africa de Sud, iar pretul acestora se ridica undeva la 30.000 de euro.
Elena Garban, din cadrul ARPM Bucuresi, este un alt functionar care ia apararea companiei Impact. Ea precizeaza ca “se pare ca drumul s-a aprobat in sedinta de PUZ cu un drum de 6 benzi”, cand de fapt acest lucru nu se aprobase.

Impact, colaboratoare a urmaritilor penali
Impact a colaborat cu doua firme SC SQRW DEVELOPMENT (RO) SRL si SC FONDAMENTO FORTE SRL si SC PATAGONIA INVEST SRL a carui proprietar, Ruxandra Maria Stegaru, este urmarita penal pentru infractiuni de evaziune fiscala. Documentele intrate in posesia Gazetei de Cluj arata o stransa colaborare intre Impact si cele doua firme, iar de aici reies semne  de intrebare deoarece angajatii de la firmele lui Stegaru au primit terenuri de la Impact care le-au revandut dupa o perioada aceleiasi companii.

15,6 milioane prejudiciu adus de catre colaboratorii Impact

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a inculpatei STEGARU RUXANDRA MARIA, administrator la SC SQRW DEVELOPMENT (RO) SRL si asociat al SC FONDAMENTO FORTE SRL si SC PATAGONIA INVEST SRL, in sarcina careia s-au retinut doua infractiuni de evaziune fiscala si infractiunea de spalare de bani. In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt: In cursul anului 2004, inculpata Stegaru Ruxandra Maria, in calitate de administrator al SC SQRW DEVELOPMENT (ROMANIA) SRL a prejudiciat bugetul de stat cu suma totala de 15.632.173 lei (echivalentul a aproximativ 3.859.795 euro), reprezentand impozit pe profit si TVA. Aceasta paguba s-a creat prin doua modalitati succesive, respectiv vanzarea unor terenuri la pret subevaluat catre celelalte doua firme controlate (SC FONDAMENTO FORTE SRL si SC PATAGONIA INVEST SRL) si vanzarea partilor sociale ale firmelor controlate catre o firma ce activeaza in domeniul imobiliar, beneficiarul final si real al terenurilor. Concret, in vederea ascunderii sursei impozabile, Stegaru Ruxandra Maria a simulat o operatiune de vanzare de la SC SQRW DEVELOPMENT SRL catre celelalte doua firme controlate de inculpata a 67 de terenuri in suprafata totala de 43,24 ha amplasate in zona Baneasa la un pret subevaluat de trei ori. In continuare, pentru ca beneficiarul real sa devina proprietarul terenurilor, inculpata a vandut partile sociale ale firmelor care achizitionasera terenurile catre aceasta firma cu pretul real al terenurilor si nu la valoarea actiunilor cedate.
Inculpata a disimulat adevarata provenienta a veniturilor realizate in acest mod prin operatiuni juridice si comerciale de micsorare sau majorare de capital social si cesiune de parti sociale ale firmelor la care era administrator sau asociat.
De asemenea, in cursul anilor 2005 – 2007, inculpata Stegaru Ruxandra Maria a efectuat un numar de 34 de tranzactii imobiliare reprezentand vanzarea unor terenuri intravilane, vanzarile repetate fiind efectuate in calitate de persoana fizica in scopul de a nu achita TVA in cuantum de 1.005.546 lei (aproximativ 288.122 euro).

A.N.A.F. s-a constituit parte civila in dosarul penal cu suma de 16.823.946 lei.

PUZ-ul nu prejudiciaza pe nimeni
Avocatul Traian Briciu a reusit sa ii convinga pe procurori ca un Plan Urbanistic Zonal(PUZ) nu poate prejudicial pe nimeni, respective PUZ-ul Impact din Greenfield. In acest context, exista posibilitatea ca Traian Briciu sa ii convinga pe procurori ca jaful nu e jaf si ca cele 62 de milioane de euro care sunt obiectul unui proces cu Primaria Clujului nu sunt déjà in conturile societatii bucurestene.


Tiberiu Hrihorciuc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.