DPJ Cluj SA , aflată în subordinea Consiliului Județean se aflau tot mai aproape de faliment de câțiva ani, din această pricină, ieri, 23 iulie, și-au cerut insolvența. Fostul prefect Călin Platon, directorul Societății Drumuri și Poduri Judeţene Cluj SA și-a dat demisia.

Drumuri și Poduri Județene (DPJ) SA este în proprietatea Consiliului Județean și are ca obiect de activitate construirea, întreținerea, repararea și modernizarea drumurilor de interes județean. Aproape toate lucrările care s-au realizat pe drumurile județene din Cluj în acești ani au fost executate de DPJ Cluj SA.

În februarie 2018, Consiliul Judeţean Cluj a decis majorarea capitalului social la Societatea Drumuri şi Poduri Judeţene cu 8 milioane lei (aproximativ 2 milioane euro) ca măsură pentru salvarea acesteia de la insolvenţă.

Potrivit unui document, la 31 decembrie 2018, Drumuri și Poduri Județene a înregistrat o pierdere în valoare de 8,6 milioane lei.

Datoriile totale la 31 decembrie 2018 sunt în sumă de 17,5 milioane lei (credite, datorii către furnizori și datorii către bugetul de stat). În 2018 nu au fost realizate investiții constând în utilaje pentru construcții de drumuri din surse proprii.

După toate aceste datorii se pare că și-au cerut oficial insolvența.

3 COMENTARII

  1. in realitate, terenul pe care se afla sediul firmei, vizavi de aeroport, e motivul cererii de insolventa; „dezvoltatorii imobiliari” spaguiesc in draci gasca lui Tise ca sa le vanda la pret de contabilitate acel teren, de pe care vor scoate milioane

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here