Deputatul PSD, Robert Cazanciuc, a anunțat că vrea modificarea legii rutiere pentru șoferii care se urcă la volan fără să aibă dreptul de a conduce și provoacă accidente rutiere mortale.

Potrivit senatorului PSD, în urma modificărilor legislative, cei care vor conduce fără a avea dreptul să o facă și vor produce accidente cu victime vor face ani buni de închisoare.
„Toţi cei care cred că pot conduce un autovehicul fără permis, băuţi sau drogaţi trebuie să ştie că vor merge direct la închisoare în situaţia în care vor produce un accident rutier soldat cu victime”, a menționat Robert Cazanciuc.

Social-democratul a subliniat că în anul 2021 țara noastră ocupa locul 1 în Europa, pentru al cincilea an consecutiv, în ceea ce privește numărul de morți în accidentele rutiere, cu 1.779 de decese pe șosele.Principalele cauze ale accidentelor sunt consumul de alcool sau de substanțe interzise, precum și neglijența sau calitatea infrastructurii rutiere.

Datele furnizate de Poliția Română și de Ministerul Justiției arată o realitate sumbră: 20.000 de persoane trimise în fața instanțelor de judecată în fiecare an pentru conducere fără permis, sub influența drogurilor sau băuturilor alcoolice. Tot în fiecare an își pierd viața sau sunt rănite grav, în accidente produse de cei care conduc fără permis, băuți sau drogați, aproximativ 500 de persoane. În Capitală, cel puțin, în luna iulie, au fost descoperiți la volan mai mulți șoferi drogați decât băuți”, a scris Cazanciuc pe Facebook.

În continuare, senatorul PSD s-a arătat mâhnit de decizia prin care inițiativă legislativă a fost respinsă de camera decizonală, din motive, spune el, absurde.

„Legea Anastasia și filosofia care ucide”
Social-democratul a făcut trimitere la cazul Anastasiei, o fetiță în vârstă de doar patru ani, care în această vară a fost spulberată de o șoferiță în timp ce se juca în fața blocului.

Femeia nu avea permis de conducere, ci doar nişte cursuri făcute în Suedia și se grăbea deoarece aflase că unchiul ei s-a sinucis.

„N.B. Numele Anastasia provine din cuvântul grecesc „anastas” care înseamnă renaștere (sau înviere). Pentru că morții de pe șosele nu vor învia, această inițiativă va renaște pentru a-i proteja pe cei dragi”, a scris Cazanciuc pe pagina sa de Facebook, scrie Evz.ro.

Citește și:

3 COMENTARII

  1. Sa faca puscarie si soferii care nu semnalizeaza, care nu dau prioritate, care depasesc pe linie continua, care sunt agresivi in trafic, etc. Defapt ce Dracu, SA FACEM PUSCARIE CU TOTII :))))

    Mari dobitoci sunt in Parlamentul ala…

  2. Cum să faci pușcărie pt ceva ce cineva crede că ai putea face dar n-ai făcut? Așa toți politicieni, toți din administrația centrală și locală trebuie băgați la pușcărie deoarece, asta-i limpede ca lumina zilei, că de aia s-au băgat unde sînt că să facă cașul gros.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here