Jurnalista Sorina Matei a reacționat la adresa lui Felix Bănilă după ce Ovidiu Grosu, autointitulat organizator al mitingului din 10 august din Piaţa Victoriei, cel care instiga la violenţe, este cercetat de DIICOT pentru instigare la infracţiuni de terorism, pe Legea 535/2004.

Citește și: Control judiciar în cazul bărbatului care s-a autointitulat ”adevăratul organizator al protestului diasporei din 10 august”

„Bănilă din gruparea Bacău şi-a început mandatul la DIICOT în forţă: practic, cu un caz de psihiatrie. Pe lunaticul acela l-a pus sub acuzare nu numai pe instigare ci şi alandala, en gros, pe sârvărşirea unor fapte/acte de terorism pe legea terorismului. Care lunatic n-a săvârşit practic nimic, ci doar a vorbit. Dar Bănilă nu ştie cum să iasă în evidenţă şi să dea bine la presă, să fie aplaudat, boală grea şi veche în procuratură. Şi a luat psihiatria la DIICOT drept competenţă. El are cazuri grele, cu duiumul acolo, pe care nu le rezolvă de ani şi se prescriu, şi el se ocupă de lunatici acum doar ca să dea bine în presă. Va fi interesant de probat legal cum o declaraţie a unui nebun, neînsoţită de nicio acţiune/faptă săvârşită constituie nici mai mult, nici mai puţin decât un act de terorism în mintea lui Bănilă. Pe principiul acesta, toţi nebunii pot fi inculpaţi pe terorism. Şi toate spitalele de psihiatrie sunt practic pline de terorişti. Atât poate Bănilă, atât îl duce mintea. Ăştia-s specialiştii şi profesioniştii, luminile din procuratură alese de Tudorel şi de Klaus.”, scrie Matei, pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here