Cu ajutorul rețelelor Fundației pentru o Societate Deschisă, Soros își plasează la CEDO judecători adepți ai globalismului și liberalismului.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) va alege astăzi, 9 octombrie, trei noi judecători pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului promovați de Norvegia, Turcia și Albania.

Fiecare dintre aceste țări desemnează câte trei candidați (dontre care cel puțin o femeie) care sunt supuși unei examinări prealabile a unui „panel de experți”, însărcinat cu consilierea Adunării de a vota în favoarea unuia sau altuia.

Un asemenea filtru este teoretic util, pentru a evita ca judecători slabi să fie aleși. Însă, subliniază publicația Valeurs Actuelles, ea poate crea și un fenomen de uniformizare culturală sau ideologică a judecătorilor, recrutați potrivit aceleiași grile, oferite de aceiași „experți”.

Anul acesta, doi dintre cei trei candidați propuși de Albania, Sokol Berberi și Darian Pavli, au ocupat și funcții înalte în Open Society, rețeaua de fundații și alte ONG-uri creată de George Soros.

„Soros investește mai cu seamă în țările mici pentru că vocile lor contează la fel de mult ca acelea ale Franței sau Germaniei și unde este mult mai ușor să își exercite influența”, afirmă un bun cunoscător al culiselor de la Strasbourg, citat de Valeurs Actuelles, scrie evz.ro.

Obiectimul miliardarului este de a spori numărul judecătorilor, al căror mandat durează nouă ani și nu poate fi înnoit, cu concepții asemănătoarea celor promovate de Soros: stângiste, globaliste, lliberale, multiculturale, pro-LGBT.

În ultimii 25 de ani, Open Society a investit 130 de milioane de euro în Albania, unde are și mai multe sedii.

„Open Society controlează și finanțează numeroase filiale și organizații – Amnesty International sau Human Rights Watch sunt printre cele mai cunoscute – care, dincolo de acțiunile proprii, lucrează în favoarea stabilirii unei societăți din ce în ce mai liberale și mai individualiste”, spune expertul citat.

Deviza lor este una singură: să dărâme barierele, frontierele și limitele. De exemplu, European Implementation Network (EIN) și Open Society Justice Initiative (OSJI) organizează miercuri, 10 octombrie, în timpul sesiunii APCE, o conferință chiar la sediul Consiliului, cu titlul „Tribunalele sunt importante! Ameliorarea politicii migratoare prin deciziile Curții Europene a Drepturilor Omului.”

O modalitate de a impune stalelor europene, prin intermediul judecătorilor CEDO, o politică mai favorabilă nomadismului decât controlului frontierelor.

Letonul Nils Muiznieks, fost comisar pentru drepturile omului la Consiliul Europei între 2012 și 2018, care și-a exprimat dezaprobarea față de decizia autorităților franceze de a prelungi durata de reținere a imigranților, este un fost director al Open Society.

Desigur, CEDO numără 47 de judecători (câte unul pentru fiecare stat membru al Consiliului) însă repartizarea lor pe cinci secțiuni face ca de un dosar să se ocupe de fapt doar opt judecători.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.