ciocan tribunal

Loredana Ungureanu, soția deputatului USR Emanuel Ungureanu a pierdut procesul pe care l-a intentat împotriva Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj. Practic, Loredana Ungureanu a cerut instanței obligarea spitalului la integrarea sa clinică, însă Curtea de Apel Cluj a respins cererea Loredanei Ungureanu. Decizia nu este definitivă!

”Admite excepţia de inadmisibilitate a excepţiei de nelegalitate a adresei M. S. – D. M. S. S. nr. SP 12635/53816/3.10.2019. Respinge ca inadmisibilă excepţia de nelegalitate invocată de către reclamantă. Admite excepţia inadmisibilită?ii acţiunii invocată de pârâtul M. S. Respinge acţiunea formulată de reclamanta U. L. în contradictoriu cu pârâtul S.C.J.U. CLUJ-NAPOCA ca nefondată, iar în contradictoriu cu pârâtul M. S. ca inadmisibilă. Obligă pe reclamantă să plătească pârâtului S.C.J.U. CLUJ-NAPOCA suma de 5.000 lei cheltuieli de judecată parţiale. Cu recurs în termen de 15 zile care se depune, sub sancțiunea nulităţii, la Curtea de Apel Cluj. Pronunţată în ședință publică azi 30.07.2020”, se arată în soluția pe scurt.

Soția lui Ungureanu a dat în judecată Spitalul Județean

Începând din noiembrie 2011 și până în august 2014, Loredana Ungureanu, soția deputatului USR, a fost încadrată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca în funcția de medic specialist dematovenerologie. Odată cu sistarea activității de prestare gărzi la nivelul acestei unități sanitare, contractul de muncă dintre Spitalul Clinic Județean și Loredana Ungureanu a încetat.

Să încercăm să clarificăm lucrurile. În momentul în care ești angajat la UMF, cu normă întreagă, ți se face așa-numita integrare clinică, adică ți se pune la dispoziție un post cu jumătate de normă într-unul dintre spitalele universitare. Loredana Ungureanu, fiind cadru didactic UMF Cluj, a încercat să obțină această integrare clinică, însă spitalul a arătat cu nu sunt posturi vacante. Cu toate acestea, în martie 2019 soția deputatului a dat în judecată Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca și Ministerul Sănătății pentru integrarea clinică în secția de Dermatovenerologie.

În instanță, Loredana Ungureanu a arătat că încă din octombrie 2013 a formulat prima cerere de integrare clinică, iar alte cereri în acest sens au fost înregistrate în anii următori.

Cerera formulată de soția deputatului a fost refuzată având în vedere inexistența posturilor vacante, refuz despre care Loredana Ungureanu spune că este ”nesustenabil”.

Soția deputatului USR consideră că muncă prestată de ea ”este deosebit de importantă pentru bunul mers al secției”.

Loredana Ungureanu

De ce nu nu a fost integrată clinic Loredana Ungureanu

Avocatul ce a reprezentat în instanță Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj a arătat că, într-adevăr cadrele didactice UMF Cluj beneficiază de această integrare clinică, însă în limita posturile vacante și bugetate. Având în vedere că nu există un post vacant, cererea doamnei Ungureanu a fost respinsă. Potrivit datelor de la dosar, cazul soției deputatului USR nu este singular, existând încă patru cazuri care nu sunt integrate.

”După încetarea contractului de muncă, Loredana Ungureanu a susținut în mai multe rânduri ca Spitalul Clinic Județean de Urgență să aprobe integrarea clinică a acesteia în cadrul secției de Dermatovenerologie, motivat de calitatea acesteia de cadru universitar în cadrul UMF Cluj în temeiul prevederilor Ordinului Ministerului Sănătății nr. 869/2015 care prevede ca personalul didactic medico-farmaceutic de la cadrele/disciplinele care funcționează în unitățile sanitare beneficiază de încadrare prin cumul de funcții cu jumătate de normă în respectiva unitate sanitară, în limita posturilor normate, vacante, bugetate, existente de funcții ale acestora.

Am arătat faptul că în conformitate cu procesul-verbal din 2017 al Consiliului de Administrație, solicitarea a fost respinsă deoarece în statul de funcții al Secției Clinice  Dermatovenerologie nu există post vacant, normat și bugetat”, arată Spitalul de Urgență, prin avocat.

Ulterior acestui răspuns negativ, Loredana Ungureanu a formulat în decembrie 2018  o plângere prealabilă în care a solicitat din nou aprobarea integrării clinice, însă Spitalul Clinic de Urgență a menținut respingerea cererii, deoarece situație posturilor la nivelul spitalului nu s-a schimbat, neexistând posturi vacante care să permită integrarea clinică a doamnei Ungureanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.