Am consultat declarațiile de avere ale unor politicieni clujeni pentru a vedea cu câți bani contribuie soţiile acestora la bugetul familiei. De la funcții în instituții de stat, la bani din chirii și din investiții, acestea au depășit, uneori, indemnizația soților lor.

Majoritatea politicienilor clujeni au în spate femei puternice care îi susțin și îi încurajează, cele mai multe dintre acestea au o carieră profesională reușită, iar veniturile lor sunt pe măsură. Majoritatea soţiilor politicienilor clujeni lucrează în domeniul economic, fie la stat, fie în mediul privat. Mai mult chiar, în unele cazuri acestea au obținut venituri mai mari decât partenerii lor. În Camera Deputaților însă, Clujul este reprezentat și de doamne.

Camelia Tişe campioană la venituri

Fosta parteneră de viață a preşedintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, Camelia a obținut conform declaraţiei de avere din 2017 de la biroul său notarial, din funcția de notar , 884.366 lei brut, iar din închiriere de spațiu suma de 71.172 de lei. Camelia mai deţine şi un Porsche Cayenne din 2005 şi o autoutilară Mercedes Benz din anul 2001. Aşadar, Camelia Tişe a avut un venit remarcabil mai mare decât fostul ei soţ, Alin Tişe, care tot în acelaş an a încasat doar 32.406 lei de la Parlamentul României, 29.553 de la Consiliul Judeţean şi 9500 de lei de la cabinetul de avocat, aşadar un total de 71.459 de lei, cu 884.079 mai puţin decât Camelia. Şi la capitolul autoturisme, fosta soţie a lui Alin Tişe este fruntaşă faţă de acesta, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj deţinând doar un Volkswagen Passat din anul 2002.

Maria Itu la acelaşi nivel cu soţul ei când vine vorba de avere

Soția deputatului PSD de Cluj Cornel Itu, Maria, a obţinut de la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Cluj-Napoca, din activitatea de trezorerie și contabilitate publică, suma de 78.905 de lei. Aceasta mai deţine si o cotă de 50% pentru un teren de 934 mp din judeţul Cluj şi o cotă tot de 50% pentru o casă de 300 mp situată de asemenea în judeţul Cluj. Aşadar în familia Itu toate terenurile şi imobilele sunt împărţite egal, de asemenea au şi venituri aproape egale, dacă nu luăm în cosiderare pensia de 41.562 de lei a lui Cornel Itu.

Soţii Buda au toata averea la comun

Buda Liliana, soţia parlamentarului Buda Daniel, a incasat pe anul 2017, conform declaraţiei de avere 177.036 lei de la SPN Autentica şi o sumă de 14.600 din inchirieri. De asemenea Liliana mai are şi dividente de 2.512 lei din acţiuni la Banca Transilvania. Cele cinci terenuri, cele două apartamente şi cele două case sunt trecute cu cotă-parte şi pe aceasta. Astfel, şi soţii Buda au trecut toate terenurile şi imobilele pe numele amândurora.

Steluţa Cătăniciu nu are pe numele ei nici un teren şi nici un imobil

Soţul parlamentarei Steluţa Cătăniciu, Marius Cătăniciu, a incasat în anul 2017 de la DRDP CLUJ pe post de şef serviciu/inginer suma de 30.805 lei şi suma de 18.439 lei de la SPEED-SN CLUJ. Acesta mai deţine patru terenuri, dintre care unul agricol, unul intravilan şi două din alte categorii şi cinci apartamente, spre deosebire de Steluţa Cătăniciu care nu are nici un teren şi nici un imobil pe numele acesteia. Cu toate astea, Steluţa Cătăniciu a avut un venit anual aproape dublu faţă de soţul ei.

Oana Boc cea mai “modestă” când vine vorba de avere

Boc Oana, soţia primarului Emil Boc, a încasat 46.456 lei de la Universitatea Babeş Bolyai. Acesta are şi cotă la un apartament situat în judeţul Cluj-Napoca.

Boc Patricia, fica lui Emil Boc a primit în anul 2018 de la NN Asigurări de viaţă, 41.941 lei.

Veniturile Biancăi Nicoară sunt confidenţiale

Nicoară Bianca, soţia parlamentarului Marius Nicoră, este director la Banca Transilvania. Conform declaraţiei de avere, suma încasată din funcţia de director este confidenţiala. Acesta a încasat dividente de la Banca Transilvania în valoare de 4.867 lei. De asemenea, mai deţine împreună cu soţul ei un teren intravilan şi un apartament.

Soţia lui Adrian Oros, codaşa topului la avere

Maria Oros, soţia deputatului Adrian Oros, a încasat pe anul 2017 doar suma de 15.466 de lei de la un laborator de tehnică dentară. În schimb, Adrian Oros “echilibrează” situaţia cu un venit de 96.447 de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca la care se adaugă indemnizaţii în valoare de 90.609 lei de la Camera Deputaţilor.

Familia Dohotaru nu deţine nici un imobil sau teren

Deputatul clujean Adrian Dohotaru şi soţia acestuia, Ioana Lucia Mica, nu deţin nici un teren, imobil sau autoturism, conform ultimei declaraţii de avere, completată în 2018. Dohotaru are un venit de 103.000 lei anual de la Camera Deputaţilor în vreme ce soţia acestuia are un venit de doar 17.400 lei din funcţia de arhitect.

Soţii Stamatian au venituri din nouă funcţii

Conform declaraţiei de avere completată în anul 2018, Stamatian Florin a încasat de la UMF Cluj-Napoca unde, este profesor universitar, 165.298 lei; de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj a încasat 46.130 de lei din funcţia de medic primar şi 15.651 de lei ca şi director proiect. De asemene acesta mai are un venit anual de 90.400 de la Camera Deputaţilor, mai încasează 19.200 de lei ca şi membru la Academia de Ştiinţe Medicale, dar are şi o pensie de 39.600 lei.

Soţia deputatului Stamatian, încasează de asemenea un venit remarcabil din mai multe funcţii, şi anume 12.682 de lei ca şi director la ARMP, 8462 de lei ca şi director la PROVIAT şi de la SC HATHOR SERVCOM, unde este administrator, a încasat suma de 13.258

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.