Un bărbat în vârstă de 35 de ani din localitatea clujeană Deuşu, comuna Chinteni s-a trezit  cu timpanul spart dintr-un motiv absurd. Totul, după ce un tânăr aflat în bar, invidios pentru că omul scotea bani bunicei de la aparatul de păcănele – unde cu ceva vreme el pierduse – s-a enervat şi, brusc, i-a ars o palmă peste ureche celui care câştiga, spărgându-i „instant” timpanul. Acum victima este hotărâtă să meargă până în pânzele albe împotriva agresorului, deşi acesta este iubitul fiicei patronului barului, care refuză să-i ofere înregistrarea incidentului surprins pe camera de supraveghere…

 

Ionuţ Laurenţiu este un bărbat volubil şi dezgheţat în vârstă de 35 de ani, „sudist”, originar din Argeş, mutat împreună cu familia în localitatea clujeană Deuşu, la socri. Munceşte la o mică firmă din reşedinţa de comună, Chinteni şi obişnuieşte – „fără a fi dependent”, mărturiseşte el – să se relaxeze uneori jucând păcănele. Declară bărbatul, pe coridoarele Institutului de Medicină Legală Cluj, proaspăt externat de la Clinica O.R.L., că pe data de 14 ianuarie se afla în localul din sat unde juca păcănele la singurul aparat funcţionabil din bar. „Era ora 16.30 –17.00 şi câştigam încontinuu – ba 150, ba 100 de lei, ba 50 – fiindcă nu sunt adeptul jocului pe sume mari. Preluasem aparatul de la acest Tinu, iubitul fiicei patronului, care-l părăsise turbat de furie că a pierdut o mulţime de bani, deşi de multe ori câştigase şi el acolo. Şi, când mi-era lumea mai dragă m-am trezit că insul – care urmărea cu atenţie jocul de la aparat – a venit în spatele meu şi, brusc, mi-a ars o palmă peste ureche spărgându-mi pe loc timpanul”, mărturiseşte Ionuţ. Timp de două zile Ionuţ nu a dat atenţie incidentului, considerându-l minor, până când a realizat că nu mai aude cu urechea unde fusese lovit şi, mai mult, atunci când respiră îi iese aerul pe ureche. Bărbatul este poftit în cabinetul de sonsultaţii şi se întoarce după câteva luni minute cu un certificat în care i-au fost recomandate între 7 şi 8 zile de îngrijiri medicale. Apoi, înainte de a părăsi incinta I.M.L. Cluj, bărbatul răbufneşte, supărat: „Mi-am scos certificat şi depun plângere penală pe numele bătăuşului fiindcă văd că tot eu am ieşit de fraier după ce am fost lovit atât de urât: proprietarul barului a refuzat să-i pună la dispoziţie soţiei mele înregistrarea incidentului, în timp ce eu mă aflam internat în spital. Asta înseamnă că se încearcă muşamalizarea cazului, ceea ce nu accept cu niciun preţ. Merg la poliţie şi la tribunal împotriva individului şi-l pun să plătească. A fost o adevărată minune că nu am dat cu capul de gresia cu care e îmbrăcată podeaua şi atunci, probabil îmi rămânea copilul orfan de tată”. Apoi, împăturindu-şi cu grijă certificatul părăseşte, hotărât, cu paşi mari, incinta instituţiei medicale clujene.

Conform declaraţiei d-nei comisar Gina Pop, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj – făcută vineri, 26 ianuarie – reporterului Gazeta de Cluj, victima s-a adresat telefonic poliţiştilor Postului de Poliţie Chinteni, iar aceştia l-au îndrumat spre I.M.L. Cluj. „Până la această oră bărbatul de 35 de ani nu a făcut plângere penală împotriva prezumtivului agresor, dar are la dispoziţie 90 de zile să o facă”, a declarat d-na comisar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here