În ultima parte a acestui an lucrările pentru pasajul rutier de la Tăietura Turcului se pot demara. Viitoarea finanțare din PNRR a fost deja inclusă în proiectul de electrificare a caii ferate Cluj-Napoca–Episcopia Bihor.

Licitația pentru stabilirea firmei care va construi pasajul de la Tăietura Turcului se apropie de finalizare și, dacă nu vor fi contestații, până la sfârșitul verii Ministerul Transporturilor poate semna contractul de execuție.

Primarul Emil Boc arată că termenul de depunere a ofertelor a expirat, iar acum urmează evaluarea acestora și stabilirea câștigătorului:

Pasajul de la Tăietura Turcului, atât de așteptat de clujeni, e în licitație, s-a închis termenul de depunere a ofertelor, sunt cinci oferte în evaluare, urmează să se stabilească câștigătorul. În consecință, acest proiect de 20 de milioane de euro, atât de necesar Clujului, va intra în implementare. Cu cât mai repede se termină licitația, cu atât mai repede vor începe lucrările. 

Amenajarea pasajului de la Tăietura Turcului este un proiect început de Primăria Cluj-Napoca, dar preluat de Ministerul Transporturilor. Lucrarea a fost inclusă în proiectul de electrificare a căii ferate Cluj-Napoca – Oradea – Episcopia Bihor, care va fi finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Viceprimarul Dan Tarcea precizează că municipalitatea a realizat documentația necesară pentru construcția pasajului, dar din cauza prețului ridicat execuția lui nu putea fi susținută de Primărie:

Pasajul peste Tăietura Turcului va fi primul obiectiv finalizat din PNRR. Noi am făcut toate demersurile înainte să știm că acest proiect va fi inclus în PNRR și, practic, am reușit să integrăm studiul nostru de fezabilitate în studiul mare de fezabilitate privind electrificarea căii ferate. Este un pasaj extrem de complex pentru că sunt multe străzi acolo pe care le-am conectat între ele. Sunt făcute și câteva exproprieri, pentru a putea asigura ampriza necesară acestui pasaj. 

Construcția pasajului de la Tăietura Turcului este evaluată la 20 de milioane de euro. Aceasta ar fi prima investiție care incepe în Cluj-Napoca cu fonduri din PNRR, lucrarea urmând să fie terminată până la începutul anului 2026.

sursa: Radio Romania Cluj

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here