Conducerea mai multor spitale din Cluj, printre care Spitalul de Urgență pentru Copii sau Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, a decis să acceseze fonduri europene prin PNRR pentru a reduce infecțiile nosocomiale.

Astfel, spitalele din subordinea Consiliului Județean Cluj încearcă să obțină finanțare europeană nerambursabilă prin PNRR  pentru achiziționarea de echipamente destinare reducerii infecțiilor asociate asistenței medicale.

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca a elaborat un studiu de oportunitate care descrie necesitatea investiției și care va fi suspus, joi, aprobării plenului Consiliului Județean Cluj.

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii are în structură 13 secții cu paturi, UPU, laborator de analize medicale, laborator de radiologie și imagistică. Spitalul are sediul principal pe Moților și în alte 9 locații între 1,5 și 3 kilometri de sediul principal.

„În cadrul laboratorului de microbologie nu deținem aparatura similară cu cea solicitată, iar aparatura existent este depășită din punct de vedere moral. Deservim peste 75.000 de copii între 0 și 18 ani din Cluj, precum și cazurile adresate spitalului din alte 35 de județe ale țării. Prin implementarea acestui proiect se urmărește reducerea vulnerabilităților generată de apariția și răspândirea infecțiilor nosocomiale în spital”, a declarat Cornel Aldea, managerul Spitalului de Copii Cluj, scrie monitorulcj.ro.

Potrivit Consiliului Județean, valoarea proiectului este de 3.051.871 lei fără TVA și va fi finanțat 100% prin PNRR, respectiv 3.631.726 lei TVA inclus. „TVA aferentă cheltuielilor eligibile va fi suportată de la bugetul de stat”, menționează instituția. Implementarea proiectelor este estimată a se realiza în intervalul februarie 2023 – mai 2024.

Citește și: Monstrul care și-a violat fiica de 12 ani rămâne după gratii! Judecătoria Dej a respins cererea de liberare condiționată

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.