Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a anunțat că, dacă situația va deveni critică, vor intra și spitalele private în circuitul de tratare a pacienților infectați cu noul coronavirus.

Prezent la Constanța, Nelu Tătaru a anunțat că, în România, urmează trei, patru săptămâni foarte dificile, în care se va încerca limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19 și atingerea unui platou. Ministrul Sănătății nu exclude posibilitatea ca și spitalele private să interneze pacienți infectați cu coronavirus, dacă va fi cazul.

Avem trei, patru săptămâni grele, încercăm să limităm numărul infecțiilor și să ajungem la un platou. Vedem lockdown-uri în Europa. În măsura în care nu vom avea un necesar de paturi, vor intra și spitalele private”, a spus Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru: “Suntem pe un câmp de luptă!”

Ministrul Sănătății a anunțat că, în clipa de față, sunt 1.200 de locuri la Terapie Intensivă, dintre care peste 800 sunt ocupate. Până la finalul lunii octombrie, Nelu Tătaru trage speranțe că vor exista încă 200 de paturi.

Suntem pe un câmp de luptă. Noi gestionăm partea de spital. În prespital se face transmiterea. Suntem de 8 luni pe acest front și suntem aceiași”, a mai spus Nelu Tătaru.

Până pe 28 octombrie, pe teritoriul României au fost confirmate 222.559 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 159.855 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.343 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.934. Dintre acestea, 861 sunt internate la ATI.

În total, până pe 28 octombrie, 6.681 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Sursa: Gândul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here