Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, condus de Claudia Gherman, îl va angaja în funcția de purtător de cuvânt în cadrul Biroului de relații publice pe locotenent-colonel Dorel Danciu, fost ofițerul de presă al Brigăzii Operaţii Speciale „Mihai Viteazul” din Târgu Mureș. De asemenea, Dorel mai este responsabil cu imaginea particului lui Dacian Cioloș, exponent de marcă a fostei pepiniere a Securității. De altfel, mulți dintre membrii PLUS au legături cu Serviciile.

Potrivit ultimei declarații de avere completată în iulie 2017 în calitate de cadru militar, Dorel Danciu deține în Cluj-Napoca o casă și un teren forestier. Soția acestuia, Danciu Simona Elena este angajată la Serviciul Public de Asistență Socială Turda.

Dorel Danciu

Potrivit anunțului mâine va avea loc proba practică pentru ocuparea postului. La proba scrisă, Danciu a luat 70,30 puncte. Șeful comisiei este directorul spitalului, Claudia Gherman.

Dacian Cioloș, celălalt șef al lui Dorel, a fost cadru militar la Securitate. Pe vremea comunismului, acesta făcea parte din militarii care păzeau locuința celui mai cunoscut disident anti-comunist din anii ’80, Doina Cornea. Șeful Unității de Intervenție a Miliției din Cluj, la acea vreme, era Virgil Ardelean, ajuns după Revoluție șef al ”Doi și-un sfert”, serviciu secret al Ministerului de Interne. După ce Cioloș a negat relația de rudenie cu faimosul ”Vulpea”, ulterior președintele PLUS a recunoscut că e totuși nepotul lui Virgil Ardelean.

1 COMENTARIU

  1. Cu tot respectul pe care il port publicatiei dvs. Ciolos nu a fost cadru militar , ci militar in termen la trupele de securitate-militie, in prezent Jandarmeria, un militar in termen la acele structuri facea patrula alaturi de subofiteri de militie, nicidecum alaturi de ofiteri de securitate si erau implicati in actiuni de ordine publica apartinand de serviciul de paza si ordine al Politiei Cluj. Permanenta la paza locuintei era asigurata de un alt subofiter de militie, neinsotit de militari in termen. Mr Ardelean a fost la aceea vreme ofiter de politie economica, nu sef de dispozitiv sau de interventie. La fel si domnul Boc a fost militar in termen din cadrul trupelor de securitate. Si multi altii care au facut armata acolo, nu pot fi asimilati securistilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here