Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS), a publicat situația la zi în ciclul al II-lea de acreditare din țară, scrie Ro Health Review.

În ciclul al II-lea de acreditare au fost evaluate în vederea acreditării 180 de spitale, dintre cele 635 planificate a fi evaluate până la mijlocul anului 2021.

Dintre cele 180 de spitale evaluate, 145 au fost încadrate în categorii de acreditare, diferența de 36 fiind reprezentată de spitalele pentru care ANMCS elaborează rapoartele de acreditare, transmite ANMCS.

În ceea ce privește Spitalul Municipal Dej, acesta a fost încadrat în categoria a III-a, alături de alte 9 spitale din România, cu un punctaj total de 85,85%. Rezultatul poate fi interpretat ca fiind unul foarte bun, mai ales că în categoria I nu a fost încadrat niciun spital din România, iar în categoria a II-a au fost încadrate doar 29 de unități.

Realizarea se datorează managerului Spitalului Municipal Dej, dr. Mihai Pandrea și a echipei conduse de acesta.

„S-a muncit foarte mult, s-a muncit în echipă! Au fost cinci evaluatori de la ANMCS, au stat timp de cinci zile, am avut simulare de incendiu, am avut simulare de stop cardio-respirator și s-au verificat foarte mulți indicatori de calitate și practic a fost luată fiecare secție, fiecare compartiment și fiecare departament în parte”, a declarat pentru Dej24.ro dr. Mihai Pandrea, managerul Spitalului Municipal Dej.

Întrebat ce semnifică pentru Spitalul Municipal Dej un asemenea rezultat, acesta a spus că „înseamnă că pacienții pot să vină cu încredere la Spitalul Muncipal Dej, înseamnă actualmente cel mai bun rezultat din județul Cluj, nu pot să spun celelalte (n.r. spitale) care au fost acreditate ce rezultate au luat, înseamnă că aici lucrează o echipă serioasă, înseamnă că s-au găsit condiții bune și că pacientul poate să vină în siguranță la Spitalul Muncipal Dej”, a conchis dr. Mihai Pandrea.

Citeste si Zugrav din Dej condamnat pentru că și-a șantajat fosta iubită. O amenința că va publica poze cu ea goală

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here