Consiliul Județean (CJ) Cluj a anunțat ieri finalizarea proiectului Global Grant 1420432 al cărui obiectiv principal l-a reprezentant dotarea cu aparatura medicala a Secţiei de Terapie Intensivă Medicală din cadrul acestei unităţi sanitare clujene aflate în subordinea sa. Secţia de Terapie Intensivă Medicală, distinctă de cea de terapie intensivă chirurgicală, este una dintre puţinele de acest gen din România.

Prin intermediul proiectului a cărui finalizare a fost marcată cu acest prilej au fost achiziţionate o serie de echipamente medicale extrem de utile, respectiv şapte monitoare de terapie intensivă dintre care şase sunt cuplate la o staţie centrală de monitorizare care permite supravegherea simultană de către un medic sau o asistentă a pacienţilor conectaţi, patru defibrilatoare pentru secţia de Terapie Intensivă şi sălile de operaţie (chirurgie şi ORL), un electrocardiograf şi un ecograf. Valoarea de piaţă a acestor echipamente este de peste 150.000 de dolari, finanţarea fiind asigurată de cluburile Rotary din România (RC Cluj-Napoca Cetăţuie şi RC Piatra Neamţ), SUA (RC Oklahoma City, RC Bricktown, RC University District, Districtul 5030 Washington), Ungaria (RC Budapest-City), Suedia (RC Stockholm Brommaplan) şi Germania (RC Munich Englischer Garden). De asemenea, un partener esenţial în implementarea acestui proiect a fost şi fundaţia Assist International din SUA care a asigurat procurarea şi instalarea tuturor aceste echipamente.

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca este una dintre unităţile medicale clujene cu cea mai mare adresabilitate din România, acesta oferind asistenţă medicală pentru aproximativ 80.000 copii din judeţul Cluj, precum şi pentru cazurile critice trimise din alte 10 judeţe din zona Transilvaniei. Totodată, în fiecare an, în cadrul Spitalului de Copii se internează nu mai puţin de 30.000 pacienţi, din care aproape 1000 sunt spitalizaţi în secţia de Terapie Intensivă. De altfel, această unitate medicală reprezintă un spital universitar de prestigiu în medicina românească, format din 15 secţii clinice în cadrul cărora se desfăşoară o activitate medicală complexă de diagnostic, tratament, supraveghere şi recuperare medicală a copilului între 0 şi 18 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.