Comisar şef (r) Toma Rus

– fost şef al Departamentului Ordine Publică din Ministerul de Interne cu rang de subsecretar de stat

– fost şef al Direcţiei Generale de Combaterea Crimei Organizate

– fost şef al BCCO Cluj-Napoca

În prezent, pensionat ilegal de către Ministerul de Interne la cerere, nu are 45 ani, oferă consultanţă Băncii Transilvania şi Iulius Grup.

Protecţie Politică

– Relu Fenechiu, preşedinte PNL Iaşi, omul din “faţa” lui Iulian Dascălu şi a Patriarhului României, Daniel.

– Norica Nicolai, europarlamentar PNL, fost senator PNL de Cluj, prieten apropiat al lui Toma Rus.

– Marius Nicoară, preşedinte PNL Cluj, fost preşedinte al CJ Cluj, actualmente senator PNL Cluj, acţionar semnificativ la Banca Transilvania.

– Horea Uioreanu, deputat PNL Cluj, fost preşedinte PNL Cluj-Napoca, vicelider al grupului parlamentar PNL din Camera Deputaţilor, acţionar semnificativ la Banca Transilvania.

– Ioan Rus, fost vicepreşedinte al PSD, fost preşedinte al PSD Cluj, lider al grupului informal
PSD din Cluj, prieten cu George Maior, directorul SRI, şi cu tatăl său, profesorul universitar Liviu Maior.

– Marian Vanghelie, preşedinte PSD Bucureşti, care are o relaţie pecuniară cu Toma Rus.

– Pop Puşcaş Teodor, fost candidat PSD la Primăria Clujului, fost comandant al IPJ Cluj, fost şi actual miliţian.

– Vasile Soporan, fost preşedinte PSD Cluj, în prezent deputat PSD Cluj, acuzat de CNSAS că ar fi fost informator al securităţii. A câştigat procesul împotriva CNSAS.

Protecţie informativă

– George Maior, director SRI.

– Gheorghe Petcu, colonel SRI în rezervă, fost ofiţer de Securitate. A fost adjunctul şefului
represiunii împotriva muncitorilor ce au demonstrat contra regimului ceauşist, în noiembrie 1987 la Braşov. În prezent, este cuscrul omului de afaceri Bela Urasi, în casa căruia locuieşte. Este ofiţerul care l-a adus în Cluj pe creatorul megaescrocheriei Caritas, Ioan Stoica, la rândul lui fost informator al Securităţii

– Alţi ofiţeri din cadrul SRI şi DGIPI care primesc cadouri şi alte “atenţii” din partea lui T.R.

Asistenţă financiară

– Banca Transilvania

– Contacte:

– Horea Ciorcilă, preşedintele Consiliului de Administraţie, cel mai mare acţionar, persoană fizică, în cadrul Băncii Transilvania.

– Iulian Dascălu, acţionar Iulius Mall şi Iulius Mall Cluj, reprezentantul “mafiei moldovene” în Cluj.

– Bela Urasi, fost şi actual informator al poliţiei, preluat “pe proces verbal” de către Toma Rus, principalul sponsor al acestuia. Creierul ţepei Codec, care a golit buzunarele românilor de circa 50 milioane euro până la închiderea ei de către Guvernul Boc

– Dorel Goia, acţionar semnificativ la Banca Transilvania. Deţine afaceri imobiliare în Bucureşti şi Baia Mare, alte afaceri în Bistriţa. Fost profesor de istorie al elevului Toma Rus.

Protecţie în sistemul judiciar

– Virgil Andreieş, preşedintele CSM, fost preşedinte al Curţii de Apel Cluj, fost judecător la Curtea de Apel Cluj, fost judecător la Tribunalul Bistriţa, fost jurist Rombat Bistriţa.

– Dora Molnar, fost şef DIICOT Cluj, fost procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, fostă prietenă intimă cu T.R.

– Mircea Hrudei, şef DIICOT Cluj, prieten la cataramă, şi nu numai, cu T.R.

– Daciana Deritei, născută Pop, nepoata fostului decan al Facultăţii de Drept Cluj, Pop Liviu, şi a secretarului Consiliului Judeţean Cluj, Pop Măriuca, prietenă intimă cu fostul subaltern al lui Toma Rus, Korci M., şi rudă cu avocata lui Iulian Dascălu, patronul Iulius Mall.

– Sorina Siserman, preşedintele Tribunalului Cluj.

– Ariana Ilieş, vicepreşedintele Tribunalului Cluj.

Cămătărie şi extorcare de bani

– Protejează împrumuturile făcute de Bela Urasi şi pe asociaţii săi.

– Asigură recuperarea banilor împrumutaţi cu dobândă şi împarte profitul cu aceştia.

– În ultima vreme, unii dintre datornicii lui Toma nu şi-au mai plătit dobânzile, ceea ce a dus la o relaţie tensionată între Bela Urasi şi Toma Rus.

– Dă împrumuturi unori oameni de afaceri aflaţi în dificultate care pentru a obţine banii trebuie să depună garanţii imobiliare.

– A protejat persoane care au intrat în posesia unor case pe care nu aveau niciun titlu legal.

-Totul a fost posibil datorită protecţiei pe care o are şi a şpăgilor pe care le-a împărţit

Şantaj

– Toma Rus este acuzat de şantaj de către directorul Piscicola SA Cluj, Dorin Mărginean, societatea condusă de acesta fiind prejudiciată cu 3,5 miliarde lei de către Toma Rus şi fostul director al societăţii, în urma cedării unui spaţiu pentru o sumă modică. În 2005, Toma Rus a încercat să-l oblige pe Mărginean să-i cedeze 5 spaţii ale SC Piscicola SA contra sumei de 5,5 miliarde lei. Suma a fost refuzată

– Toma Rus a creat dosarul “Cazino” pentru că oamenii lui din lumea interlopă nu mai puteau acorda împrumuturi împătimiţilor de la cazino. Din acest motiv, echipa Ţepeş-Pop Ioan junior a fost eliminată. Spaţiul de la Chios, unde funcţiona cazinoul, i-a aparţinut şi îi aparţine omului de afaceri Dorel Goia.

Protecţie

1.    A pus la punct, alături de Bela Urasi şi asociaţii săi, afacerea Codec, care a fost desfinţată abia recent.

2.    A încercat să distrugă, fără succes, Gazeta de Cluj, şi i-a inculpat prin intermediul lacheilor săi, Hrudei şi Deritei, pe oamenii care făceau ziarul. Dosarul a fost respins de instanţă.

3.    La fel, a determinat trimiterea în judecată a lui Arpad Paszkany, cel care a pierdut, în mod ilegal, licitaţia pentru atribuirea terenului de la Iulius Mall.

4.    Împreună cu Mircea Chertes, fost consilier al Premierului Tăriceanu, a ajutat anumite firme, să primească subvenţii de la Ministerul Agriculturii în mod nemeritat.

Spălare de bani

– Toma Rus dă o turnură legală banilor obţinuţi prin şantaj, protecţie, extorcare de bani.

– A penetrat sistemul naţional de securitate şi se laudă că va reveni în Ministerul de Interne.

– Aşteaptă cu nerăbdare căderea preşedintelui Traian Băsescu pe care-l critică, în special la mesele udate din belşug cu băuturi alcoolice, împreună cu “sponsorii” PNL şi PSD

Începând cu numărul viitor, Gazeta de Cluj va prezenta dovezi pentru fiecare dintre afirmaţiile din această pagină. Cei care nu au răbdare pot să ne acţioneze în instanţă încă de săptămâna aceasta.

25 COMENTARII

 1. ati uitat de legatura lui Toma cu Muresan Sorin zis Ludusu, care era bagat in fata ca sa ia taxele de protectie si sa fure bunuri de lux pt. Toma.Mai mult, Ludusu il aprovizioneaza pe Toma cu droguri pentru ca nu mai facea fata domnu comisar la blonda de la PRO TV care i-a dat un picior in fund cind nu i s-a mai sculat bulanu’

 2. foarte bine stimata gazeta ,spargeti buboiul asta putred si fecaloid,ziceti-le pe fata,dati nume poate se v-a gasi un Catani si pe la noi numai asa scapam de aceste putregaiuri!!!!!!!

 3. Sa cred ca clujul se invirte in jurul lui Toma RUS? Are calitati bune de informator pentru ca sufla frumos lui Man L atunci cind dorea sa sa se razbune pe adversari sau pe cei care aspirau la aceiasi functie ca si el.Am crezut ca numai la mitici este mafie,insa observ ca acestia trebuie sa ia lectii de la patrihotii clujeni. Rusie domnilor.

 4. Nu uitati de relatia familiei Suciu, care amandoi ,lucreaza la stat si sunt plini de donatii, respectiv PRIMARITA DIN CHINTENI, cea mai mare penala si viitoare tradatoare politic, in baza rezolvarii dosarelor la DNA de catre I RUS si echipa de „echidistanti” politic dar mari ROMANI, scenaristi de marca.VEZI POWER PACK.

 5. Directorul societatii Tower – Marian Chezan care face acele blocuri in oras e cautat de FBI in Chicago. E unul din mafiotii Americii.

 6. Trebuie să spun că, în general eu sunt cu adevărat impresionat de acest site.It este uşor de observat că sunteţi pasionat de scris cu privire la dumneavoastră.

 7. Este bine să ştiţi că cineva care a fost menţionat, de asemenea, având probleme în a găsi aceleaşi informaţii în altă parte. Acesta a fost primul loc care-mi spune răspunsul. Multumesc pentru post. Plăcut.

 8. Sa cred ca clujul se invirte in jurul lui Toma RUS? Are calitati bune de informator pentru ca sufla frumos lui Man L atunci cind dorea sa sa se razbune pe adversari sau pe cei care aspirau la aceiasi functie ca si el.Am crezut ca numai la mitici este mafie,insa observ ca acestia trebuie sa ia lectii de la patrihotii clujeni.
  http://www.shoppingdonna.it

 9. , care era bagat in fata ca sa ia taxele de protectie si sa fure bunuri de lux pt. Toma.Mai mult, Ludusu il aprovizioneaza pe Toma cu droguri pentru ca nu mai facea fata domnu comisar la blonda de la PRO TV care i-a dat un picior in fswash

 10. ati uitat p legatura lui Toma cu Muresan Sorin zis Ludusu, attention age bagat throughout fata los angeles sa ia taxele delaware protectie cuando sa fure bunuri delaware lux rehabilitation. Toma.Mai mult, Ludusu aprovizioneaza uncontrolled climaxes Toma cu droguri pentru florida nu mai facea fata domnu comisar l . a . blonda signifiant los angeles Expert Television attention i-a dat n’t picior inside pay for cind nu we s-a mai sculat bulanu’
  building a chicken coop review

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here