Clujeanul Szentgyorgyi Petru Ionuţ, sportiv de performanţă în sporturile de contact, a fost condamnat de Tribunalul Cluj la pedeapsa de 8 ani de închisoare cu executare, pentru tentativă de omor.

”Respinge cererea de schimbare a încadrării juridice a faptei reţinute în sarcina inculpatului Sz.P.I., din infracţiunea de tentativă la omor calificat în infracţiunea de lovire sau alte violenţe, formulată de către inculpatul Sz.P.-I., prin avocat ales.

Respinge cererea de schimbare a încadrării juridice a faptei reţinute în sarcina inculpatului P.C.F., din infracţiunea de complicitate la tentativă la omor calificat în infracţiunea de complicitate la tentativă la omor, formulată de către inculpatul P.C.F., prin avocat ales.

Condamnă pe inculpaţii: 1. SZ.P.-I., în prezent aflat în stare de arest preventiv în Penitenciarul Gherla, la pedeapsa de: – 8 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor calificat, (persoană vătămată C.R.). Interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a alege, pe o perioadă de 4 ani de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe. Constată că fapta pentru care s-a dispus condamnarea în prezenta cauză este concurentă cu cea pentru care s-a dispus condamnarea inculpatului la pedeapsa de un an închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor pentru comiterea infracţiunii de constituirea unui grup infracţional organizat, prin Sentinţa penală pronunţată de către Tribunalul Cluj. Contopeşte pedeapsa stabilită prin prezenta sentinţă cu cea aplicată prin Sentinţa penală pronunţată de către Tribunalul Cluj şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 8 ani închisoare, la care adaugă un spor 4 luni închisoare (1/3 din restul pedepsei), rezultând în final pedeapsa rezultanta de 8 ani şi 4 luni închisoare, cu executare în regim de detenţie.

2. P.C.-F., în prezent aflat sub control judiciar, la pedeapsa de: – 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii complicitate la tentativă de omor calificat, (persoană vătămată C.R.), cu executare în regim de detenţie. Interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a alege, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe.

3. G.A.-G., în prezent aflat sub control judiciar, la pedeapsa de: -5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii complicitate la tentativă de omor calificat, (persoană vătămată C.R.); -6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la lovire sau alte violenţe (persoană vătămată Ş.F.D.); În temeiul art. 38 alin. 1 C.pen.,constată că faptele pentru care s-a dispus condamnarea în prezenta cauză sunt comise în concurs real şi contopeşte pedepsele de mai sus în pedeapsa cea mai grea de 5 ani închisoare, la care adaugă un spor 2 luni închisoare (1/3 din cealaltă pedeapsă), rezultând în final pedeapsa rezultanta de 5 ani şi 2 luni închisoare, cu executare în regim de detenţie.

Admite acţiunea civilă formulată de către partea civilă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj- Napoca şi obligă pe inculpaţii Sz.P.-I., P.C.-F. şi G.A.-G., în solidar, la plata despăgubirilor civile în cuantum de 5489,37 lei reprezentând contravaloarea îngrijirilor medicale acordate persoanei vătămate C.R.. Admite acţiunea civilă formulată de către partea civilă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj- Napoca,şi obligă pe inculpatul G.A.-G., la plata despăgubirilor civile în cuantum de 3067,13 lei reprezentând contravaloarea îngrijirilor medicale acordate persoanei vătămate Ş.F.D.

Admite în parte acţiunea civilă a părţii civile C.R. şi în consecinţă obligă inculpatul Sz.P.-I.să plătească în favoarea acestei părţii civile suma de 20.000 Euro despăgubiri civile, reprezentând daune morale.

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică azi 16.11.2018”, arată soluția pe scurt a instanței.

Gazeta de Cluj a publicat într-un articol publicat în urmă cu doi ani detalii despre acest caz

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here