SRI angajează vorbitori de limbi neobișnuite: albaneza, araba, armeana, azera, chineza, coreeana, dari, ebraica, georgiana, hindi, kurda, pashtu, persana, punjabi, rromani, rusă, sârbă, tătară, ucraineana, urdu.

Cum motivează SRI această necesitate?

,,În operațiunile de securitate națională, cunoașterea unor limbi străine cu circulație redusă în Romania poate fi un factor decisiv. O persoana cu o astfel de aptitudine ii poate ajuta pe ofiterii de informatii sa inteleaga subtilitati culturale, sa descifreze inscrisuri, sa surprinda semnificatii care pot scapa unui cunoscator mediu”, se arata in anuntul SRI.

Candidatul ideal nu trebuie sa aiba mari aptitudini pentru post. El trebuie sa aiba studii medii daca vor statutul de subofiter si studii superioare daca vor sa fie ofiteri SRI.

Ce va face viitorul angajat? In cuvinte pompoase, SRI spune ca viitorul coleg va participa la proiecte de traducere materiale text si audio dintr-o limba straina in limba romana.

E si usor de aplicat, daca stii vreuna dintre limbile cautate, trebuie sa trimiti CV si scrisoare de intentie. Bugetul SRI pentru personal este, pe anul 2020, de 1,52 miliarde de lei

Punjabi, de exemplu, este o limba indo-ariana cu peste 125 de milioane de vorbitori nativi in nord-vestul Indiei, estul Pakistanului si in intreaga lume. Pe de alta parte, urdu este limba nationala a Pakistanului, iarpashtoeste limba materna a 45-60% din populatia totala din Afganistan”

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here