Serviciul Român de Informații (SRI) se va ocupa de eliminarea conținutului cu caracter terorist, în cazul furnizorilor de internet și al platformelor online, după ce senatorii au decis că Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) nu este în măsură să îndeplinească aceste obligații. Prin urmare, SRI va pune la dispoziție ANCOM analiza necesară în acest scop și va urmări implementarea măsurilor de eliminare pe care Autoritatea le va emite la solicitarea serviciului.

Alături de SRI, în primul rând, și ANCOM, în al doilea rând, Ministerul Afacerilor Interne și Inspectoratul General al Politiei Române au fost adăugate ca autorități competente în prevenirea utilizării abuzive a serviciilor de găzduire pentru diseminarea către public a materialelor de propagandă teroristă și a conținutului cu caracter terorist, transmite Profit.ro.

Legislația în vigoare stabilește acum că doar ANCOM are atribuții în obligarea furnizorilor de internet și a furnizorilor de conținut să elimine la sursă mesajele și conținutul care fac apologia actelor de terorism sau îndeamnă la comiterea unui act de terorism.

Guvernul a decis anul acesta că investițiile străine directe din afara UE vor fi avizate de către SRI, urmând a fi verificate inclusiv investițiile străine în mass-media. Președintele Iohannis nu ridicat vreo obiecție cu privire la aceastră atribuție a SRI, reclamând legea în cauză doar cu privire la instituirea unei taxe de autorizare a unei investiții străine.

Citește și: Deșeurile reciclabile din orașul de cinci stele au dispărut în ceața RADP – Ziar Gazeta de Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here