Companiile Telekom și Poșta Română recunosc într-un răspuns transmis în urma unei interpelări transmise de deputatul liberal Mircea Cazan că au protocoale de colaborare cu SRI, semnate ”cu respectarea dispozițiilor legale în vigoare la acel moment”. „Am făcut o interpelare către doamna prim-ministru prin care am cerut clarificarea tuturor protocoalelor sau acordurilor de colaborare între Guvern și agenții cu SRI. De asemenea, am făcut interpelări prin care doream să aflu dacă există astfel de protocoale cu Romtelecom, Radiocom și Poșta Română. Demersul a avut ca rezultat această recunoaștere a protocoalelor, dar mai departe, conținutul lor nu intră în atribuțiile mele”, a declarat deputatul liberal conform Turnul Sfatului din Sibiu.

Compania Telekom susține însă că protocolul ”strict secret” pe care îl are cu SRI este semnat cu respectarea dispozițiilor legale. ”Vă aducem la cunoștință că în perioada penționată de domnul Mircea Cazan, deputat PNL, a fost semnat un protocol cu Serviciul Român de Informații. Protocolul semnat în anul 2008 este un document clasificat cu nivelul de secretizare ”strict secret”. Acest protocol a fost semnat cu respectarea dispozițiilor legale în vigoare la acel moment”, se arată în documentul transmis de Telekom. La fel și la Poșta Română. ”Conform evidențelor aflate la CN Poșta Română SA există un protocol de colaborare în CN Poșta Română SA și Serviciul Român de Informații, cu nivel de clasificare ”strict secret””, se arată în răspuns.

Iata ca pe langa protocoalele incheiate de catre SRI cu MP_PICCJ_ICCJ aflam oficial ca SRI a incheiat protocoale de cooperare si cu operatori de telecomunicatii in speta cu SC Telekom sa (fosta Romtelecom), in anul 2008, dar si operatorul postal national SC Posta Romana SA. Ca atare va inchipuiti ce minunat a fost in ultimii 10 ani in Romania cu astfel de protocoale si ce ingerinte au fost asupra cetatenilor acestei tari! Sper ca de data asta societatea civila, UNJR, AMR, autoritatile in drept sa aiba o reactie in consecinta! In 2008 SRI a incheiat astfel de protocoale clasificate, in aplicare si acum, cu toti furnizorii de retele de comunicatii electronice si operatori de comunicatii electronice destinate publicului, sens in care ar trebui dl Grindeanu sa raspunda oficial cu privire la acest aspect, precum si Vodafone, Orange, RCS-RDS, si multe alte companii cu activitati in domeniu…..!, a comentat pe facebook fostul ofițer SRI Ion Dedu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here