Dorim să prezentăm o scrisoare care circulă de câteva zile prin bisericile din Cluj-Napoca. Prin intermediul credincioșilor a ajuns și la mine această scrisoare. Pe scurt, este vorba de o corespondență între episcopul Crihălmeanu și un preot aflat la Paris. Este o scrisoare care pe mine efectiv m-a marcat și mi-a arătat din nou drama multor preoți greco-catolici capabili și cu credință adevărată. Ne este arătată și reaua voință, minciuna și nesimțirea celui care ar trebui să păstorească turma de credincioși. Iar acesta este doar unul din cazuri. Avem zeci de preoți capabili, inimoși, cu studii serioase, care au fost efectiv nevoiți să renunțe la preoție sau au fost alungați în colțurile îndepărtate ale eparhiei greco-catolice de Cluj-Gherla. Biserica noastră, trecută prin teroarea comunistă, are nevoie de asemenea preoți capabili și cu spirit de sacrificiu. Din nefericire, acest preot cu trei facultăți și cu studii la Roma, la fel ca mulți alții, a fost obligat să renunțe la păstorire, lucrând acum pe șantierele de construcții din Franța. În schimb, la conducerea eparhiei de la Cluj, au fost puși indivizi neșcoliți, inculți, bișnițari și mincinoși dar care au o singură calitate apreciată de episcopul Crihălmeanu: lingușirea. Nu mai adăugăm nimic, scrisoarea scanată prezentată mai jos va lămuri cititorul inteligent pe deplin. Vom reveni și cu alte dezvăluiri privind distrugerea programată a episcopiei greco-catolice de Cluj-Gherla de către actuala clică de la conducere. Mai doresc totuși să întreb conducerea episcopiei dacă și preotul acesta, considerat de colegii săi un om excepțional și de un mare caracter, este un pretins greco-catolic, așa cum au avut nesimțirea să spună despre mine.

20180519084147274-1

20180519084158523-1

20180519084215520-1

20180519084232602-1

20180519084249606-1

 

Vlad Nap

 

32 COMENTARII

 1. Sfasaietor, de necrezut si profund revoltator! Cum poate un Arhimandrit sa se poarte asa cu un preot atat de educat si bine intentionat! Rusine do-mle criciulmeanu!

 2. pe Marincas pentru ca umplea catedrala schimbarea la fata de tineri la slujbele sale l-ati deportat la Gherla. rusine…rusine…rusine. o conducere de incapabili invidiosi si plini de rautate. noi preotii o sa-l aducem inapoi la cluj oricat se opun turnatorii.

  • Pe MARINCAS l-au ales 90% dintre preot,i ca adevarat conducator , pe meseriasul de la sectia turnatorie a partidului nu il mai suporta nici propria lui basca – pardon, gasca- …..
   Ce a mai ramas din BISERICA MARTIRA mai poate dainui adunata aici la CLUJ in jurul pr. MARIAN

 3. Ceva trebuie să se schimbe la Cluj! Vă implorăm Preasfințite: retrageți-vă până nu e prea târziu! Veți da socoteală în fața Dreptului Judecător pentru sufletele pierdute!
  Aveți puterea să opriți scandalul dintre credincioși, aveți puterea de a pleca cu demnitate așa că nu irosiți această ultimă șansă. De plecat veți pleca oricum, dar ar fi mai bine pentru sufletul sfinției voastre să plecați din proprie inițiativă. Sunt prea multe gunoaie pe care le ascundeți sub preș. Toate vor ieși la iveală…

 4. Cuvinte grele la adresa lui Florin crih. dar totusi prea blande pentru cea mai sinistra fata bisericeasca din istoria de final a BRU. Distinse Parinte Vlad, subcaracterul preanefericitului florin contine golanii mult mai dezgustatoare , optiunea de a nu te mai raporta la acest homuncul e salutare pentru Sfintia Ta, in ce il priveste: istoria o sa il evacueze pe usa urata spre tomberon….

 5. Avem de a face cu un Mizerabl ca si kkaracter dar simultan cu un om cu comportament bipolar schizofrenic !!!!!!!!!! Inconjurat de o tagma diavoleasca asemeni lui !!!
  În cazul bolii mintale determinate de posesia demonică, Însuşi Mântuitorul ne arată că aceştia ies numai cu post şi rugăciune. (Matei 9, 29)
  Cazul este foarte grav …acesta ” episcopie: ar trebui grabnic cercetata de Vatican si curatata de intunericimi ….

  • Laudat fie Isus. am facut puscarie pentru biserica unita iar acum este daramata ce cei fara Dumnezeu. Un coleg de-al nostru medic psihiatru foarte cunoscut si recunoscut greco catolic i a recomandat preasfintitului Florentin un consult si tratament dar acesta a refuzat. Dumnezeu sa ne ajute.

 6. Cunosc si eu un domn deosebit cu doctorat la Roma, care a patit la fel ca si par. Petrus. Este un geniu efectiv acest om, pregatire exceptionala, credinta adevarata, ajuta oricand pe oricine. Dar l-au facut sa renunte la preotie. Acum lucreaza ca tot omul din Cluj, in domeniul IT. Si am auzit ca sunt mai multi ca el.

 7. TOTUL SE LEAGA. RECENT A FOST PROPUSA FUNCTIA DE EPISCOP GRECO-CATOLIC AL ROMANILOR PENTRU EUROPA DE VEST EXACT CRISTIAN CRISAN, UN VULPOI ORDINAR DIN TRUPA LUI CRIHALMEANU. DE ANI DE ZILE VISEAZA ACEST MASCARICI FUNCTIA. NU-L INTERESEAZA DELOC DE SOARTA ROMANILOR GRECO DIN EUROPA, DOAR O MITRA SI TOIAG VREA. IAR PT ASTA A FOST IN STARE DE ORICE TICALOSIE. SI A FACUT DESTULE. CU PARINTELE PETRUS E DOAR UNA DIN NENUMARATELE SI DIABOLICELE FAPTE SAVARSITE.

  • De ce mai trebuie un episcop? La câți greco-catolici mai suntem, cei pe care-i avem sunt destui. E nevoie de un episcop pentru credincioșii din Europa, dar de ei se poate ocupa unul din țară sau PS Boteanu. (oricum în America mai sunt sub doar 4-5000 de greco-catolici români)

 8. Preasfințite suntem mulți credincioși greco-catolici alături de Vlad Nap și vom contribui cu toții la aflarea adevărului. Cei de pe str Moților care citiți articolul, fie-vă milă de Preasfințitul și sfătuiți-l bine! Încă nu e prea târziu să se retragă!

  • Pe motilor toti lingusitorii apropiati l-ar sfatui pe episcop sa renunte deoarece toti se viseaza episcopi in locul lui. De aceea toti il si sapa pe la spate, in frunte cu Tony Iscarioteanul si Todea Sarlatanul.

 9. D31 a transmis o informație kollosală lămurit ore, iată… „Crișan de la Paris l-am „lucrat” informativ să fie clar pe Pr. Pătruș pentru a fi lichidat din schemă. Crișan e o besedie de om cu un caracter complex in epocă studenției Vaticaneze unde a fost „prezentat” si firitisit de agenti devinfluență. A beneficiat de ajutor TOTAL PENTRU A FI PROMOVAT IMRDIAT DUPĂ LICENȚĂ EL NEYKKANIMENI… SECRETAR AL SINODULUI BRU.!!! ERA IN TANDEM CU… CRIMINALIL PR.BUBOI CEL CE AVUCIS UN OM CU MASINA… SI CARE NU MAI POTE FI EPISCOP DAR… Pr. Crișan are propunere de a fi numit episcop pe diasporă si astfel PS. VIRGIL BERCEA SĂ FIE ĪNLĂTURAT. Astdlfel acest individ ce suferă de schizofrenie paranoidă bipolară cu tulburări de personalitate cunoscut in media ca MIZERABILUL, să poată accede ca Mitropolit BRU si apoi in maxim 10 ani Biserica Greco Catolică Română ă fie terminată. Nu rămâne să vă salut astfel: să auzim numai de bine… Totul pentru Țară, Totul pentru Front. V14 PS. TRĂIASCĂ MIȘCAREA GRECO-CATOLICĂ ROMÂNĂ autointitulată la 13 iunie 2015 „ȘOIMUL”, bravo aveți curajul cerut de Isus.

 10. Cred ca voi astia care sustineti aberatiile de mai sus, sunteti o gasca de ticalosi care cu vesti si documente contrafacute, v-ati hotarat sa-l denigrati si sa-l dati jos pe Sfintia Sa Florin Crihalmeanu un om de o onestitate si cinste indubitabila. Cum altfel as putea judeca alfel caracterul tuturor celor care ati scris cele de mai mai sus, daca va prevalati de un document asa zis official(acea scrisoare) dar pe care l-ati plasat in articol asa incat sa nu-l poata citi nimeni. Voi chiar nu aveti nici un Dumnezeu, ca greco-catolici nici de departe nu va puteti numi?

  • Dacă Preasfințitul nu are nimic de ascuns, de ce nu răspunde? Ar putea să apeleze la instanță pentru a se apăra. Nu face nimic din toate acestea pentru că probabil gunoiul de sub preș este mult mai mare decât ceea ce apare în presă.

  • Tovarase Magureanu, raportez…..aici la Cluj-Napoca sunt probleme grave. Colegii nostri pe care sfintia voastra impreuna cu preafericitul Iliescu i-ati pus in functii la episcopia greco-catolica de Cluj……..sunt demascati si neajutorati. Seful meul Florica a compromis intreaga retea. Sediul nostru conspirativ, Sodoma 666 a fost deconspirat. Credeam ca i-ati verificat bine inainte pe sutanisti. Dar vedem ca-s niste muieri proaste, totul a iesit totul la iveala. Ce putem face acum? Trebuie sa terminam odata cu greco-catolicii astia anticomunisti. Degeaba i-am pus pe actualii in functii la Cluj-Napoca sa distruga Biserica, vedem ca nu au fost in stare. Au facut atatea magarii si poponarisme, incat au iesit la iveala toate. Vrem urgent raspuns: Il mai sustinem pe colegul Florica@Co, sau cautam altii? Eu am o lista cu cei pe care-i consider fideli. Nu pot da nume, deoarece vedem ca toate hartiile secrete de la sediul nostru de pe Motilor 26 ajung la presa. Amin si noroc. Frontul rosu!!!!! Traiasca internationala!! Sculati voi oropsiti ai sortii….

  • Cele aratate pana acum sunt mici petarde pentru a pune in lumina fatarnicia greu de egalat a nefericitului flo.c. Pas cu pas se va scoate la lumina toata mizeria ascunsa sub biografia sa duplicitara, incompatibila ca statutul de cleric. Altfel te poti echipa si in papa cu epoleti, necaracterul iti ramane. Te rugam sa ramai seful nimicului, incet si tot mai clar jurnalistii te vor scoate de anonimat….

 11. Am avut de-a face cu foarte multi preoti din eparhia de Cj Gherla care se plangeau de proasta gestiune si reaua vointa a acestui ierarh. De fapt ca sa fiu sincera, de la absolut toti preotii din eparhia de Cluj cu care am avut de-a face am primit acelasi feed back si anume ca episcopul in discutie are o atitudine rau voitoare si discretionara. Va spun sincer ca multi ani nu am vrut sa cred asa ceva, pentru mine era un om carismatic care arata multa umilinta si mi era extrem de simpatic. Ce sa zic, este incredibila tenacitatea acestui epigon de a trece drept o persoana exterm de cucernica… si asta nu o spun datorita acestui binevenit articol care aduce la lumina problemele de caracter pe care episcopul le are, ci pentru ca am avut de a face cu oameni daruiti si foarte pregatiti pentru munca in Biserica dar care au fost exilati si haituiti din eparhia de cj. Sufar pentru ca am cunoscut personal preoti si credinciosi care au suferit si si au daruit viata pentru aceasta institutie, institutie care acum a ales un alt drum decat cel marcat de autentica biserica greco catolica. RUSINE

 12. Luminatiile Voastre, o leaca de pauza. Sa stam in liniste si sa cugetam. In scrisoarea lui Florentin se arata ca studentul a primit „bursa de studii in perioada 2010-2013 pentru finalizarea doctoratului si invatarea limbii franceze”. Studentul se intraba mirat „care bani”? Ne intrebam si noi ‘care bani” sau mai corect unde-s banii. Concluzia fireasca este ca cineva a bagat, timp de 4 ani, niste bani in buzunar, ma refer la bursa destinata studentului de la Paris. Va rugam, Excelenta Voastra, luminati poporul, avem si noi dreptul sa stim unde-s banii? Cel care i-a „ciordit” , cu rang mai mare sau mai mic, nu ar trebui sa fie dat pe mana Parchetului si sa ajunga la Gherla? Dar Todea Vasile, fostul vicar-general, protejatul Luminatiei Voastre, cel care a furat jumatate din banii dati de (donati) Consiliul Judetean Cluj salariatilor ne-clericali ce se mai aude? Stim ca este o doamna procuror la DNA, sotia unui coleg de-al Dvs. care va protejeaza….stim. Credeti ca o poate face la infinit? Credeti ca este „stapana inelelor”? Toamna pica multe frunze. Sa revenim. Unde-s banii? Va cer, in modul cel mai sincer si categoric, sa nu mai intrati in Catedrala „Schimbarea la Fata” pana nu ne lamuriti cu bursa studentului de la Paris. Dorim un drept la replica, cu semnatura Luminatiei Voastre, daca nu demisia si VA-LEA. Ne-am saturat de gasca de hoti care a pus stapanire pe destinele bisericii.

 13. Un turnator amarat si cvasianonim cu o gramada de boli sufletesti….retrage-te mai amaratule la o manastire romano- catolica( oricim tu nu esti greco-catolic) si lasa o minima sansa Bisericii MARTIRE pe care o dezonorezi grav.

 14. Draga Florentin, am fost colegi la Vaticat si abia de curand am aflat ca tu erai turnatorul de servicu, cel care ne turna pentru mici favoruri, chiar daca delatiunile tale nu erau adevarate. Vreau pe aceasta cale sa le trasmit fostilor colegi ca acum stim tot, avem si marturii ale celor care te-au auzit. Sa-ti fie rusine, niciodata nu ai avut coloana vertebrala, iti meriti pe deplin rasplata. Preotia este pentru slujirea lui Dumnezeu nu pentru a transforma biserica intr-o afacere.

 15. tovarase crihalmean, de curand episcopii din Chile care au protejat popii pedofilii si homosexuali, si-au prezentat demisia papei. Dumneavoastra de ce nu faceti asta, deoarece de 20 de ani protejati agresorii homosexuali din eparhie. chiar i-ati pus in functii importante. vedem ca sunt oamenii pe care va bazati. frumoasa cardasie pentru un episcop al Bisericii. va iesi in curand totul la iveala si sa vedeti atunci rusinea pe care o veti incasa. si nu doar rusinea. Ce episcop isi pune consilier personal pe ticalosul care agresa sexual studentii la teologie?

 16. Stiati ca inca Todea nu i-a dat apartamentul inapoi doamnei pe care e escrocat-o? Saraca de 8 ani de zile e in procese, e amanata, batjocorita. Si e foarte bolnava, cu accident vascular si trei operatii la inima. Cei de la episcopie au promis ca o sa rezolve problema. Dar doar au mintit, inclusiv pe reprezentantii Vaticanului. Au mintit-o Crihalmeanu si Toni. Iar noul vicar general i-a declarat ca nu poate face magie. Frumos cuvant crestinesc…magie. Eu stiam ca preotii nu au voie sa foloseasca ,,magia,,. Iar Toni, dupa ce a tot mintit-o pe doamna, a luat cateva peste spate exact cand era la spovada. Dar vorba filosofului: degeaba dai in animal, ca tot nu pricepe.

  • Saraca femeie, o vad zilnic venind la biserica, sta in randul din fata, partea stanga, doamna cu palarie. Idiotii, acestia nu au suflet, In ziar scria ca Todea , fostul vicar a recunoscut intotdeauna ca banii cu care s-a cumparat apartamentul sunt ai doamnei, dupa ce si-a vandut saraca casa din Bucuresti. A vrut la batranete sa fie langa pamantul strabunilor ei si uite in ce situatie a ajuns. Eu nu mai inteleg nimic, in tara asta chiar nu este justitie? Cum isi permit judecatorii sa tina partea unor escroci , ca Todea si compania. Bata-va Dumnezeu, sa va bata, alte cuvinte nu mai am la indemana. Ar trebui sa venim la slujba cu oua clocite si sa aruncam dupa ei, cum isi permit acesti idioti sa intre in Altar, sa puna mana pe Sfanta Cruce. Tara asta se prapadeste dar si Sfanta Noastra Biserica Crestina, iar vina este numai a noastra. Toate acestea se petrec sub ochii nostri neputinciosi. Ne este frica sau ne este lene , sa reactionam?

 17. Ar mai san si colegii… Relu… si Remus… 2 personaje… Curând „vor canta chitarele”… Si hora dosare lor sekuriste se va încinge. Liniste nu vor mai avea. Dar totul depinde de credincioși demni ce vor curata Biserica de demoni.

 18. Bai florica, bai . Ce ti- am spus ieu sa ai mare grija de chiorul si de piticul zambitor? Nu ti-am zis eu sa-i supraveghezi bine, ca astia-s in stare sa f..ta toata gasca pe care cu mare greutate si cu ajutorul celui de sus(Ilici) am implantat-o pe motilor? Din cauza lor iese toata dragostea noastra la iveeala. Ce dracu-i mai tii langa tine pe berbeci? Dar pe fratele din papusoi rotarel ce-l tot lasi sa se distreze cu amanta in vazul lumii? Vai Florica , vai. Si cand ma gandesc ca erai o tanara speranta a securita….pardon, bisearicii noastre.

 19. Doamnelor si domnilor puteti da mai multa culoare… Sa spuneti lucrurilor pe nume cu sinceritate. Sa fie un Zid al Adevarului. N U mai lungiti boala si serialele. Apoi chemati credinciosii la sfat public, cu mic cu mare si cu preotii curajosi. Atunci vedem dupa cevtrimitem emisarii la Vatican cu jalbele… No hai o data.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here