Sursa foto: Napoca News

Starețul și întemeietorul Mănăstirii Bănceni din regiunea Cernăuți, mitropolitul Longhin Jar, a fost amendat de autoritățile ucrainene pentru că a ignorat ordinul Consiliului de Apărare al regiunii Cernăuți privind organizarea procesiunii religioase „Drumul Crucii”.

Sâmbătă dimineață, în jurul orelor 6.00, cu participarea și binecuvântarea mitropolitului, un grup de credincioși au pornit în „Drumul Crucii” pe jos, de la Mahala până la Mânăstirea din Boian.

Pe drum credincioșii au fost opriți de polițiști, iar pe numele organizatorului a fost deschisă o anchetă în temeiul art.185-1 din Codul Ucrainei privind contravențiile administrative (încălcarea normelor de organizare și desfășurare a adunărilor publice, mitingurilor, demonstrațiilor și procesiunilor stradale).

Potrivit unui comunicat al poliției, la procesiune au participat aproximativ 1.000 de persoane, iar Mitropolitul Longhin Jar va fi nevoit să achite o amendă, scrie napocanews.ro.

Citește și: Justiția calcă în picioare pe omul în suferință. Un tată își caută dreptatea după ce fiica sa a fost ucisă într-un accident rutier

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here