Municipiul Cluj-Napoca este în prag de alegeri anticipate. Candidaţii au început deja să se anunţe. PDL şi PSD nu vor candidat comun. Uioreanu şi Nicoară candidează doar dacă vrea partidul

După numirea primarului ales Emil Boc în funcţia de premier al României, postul său a rămas sub interimat. Viceprimarul Sorin Apostu a fost deja propus de către premierul Boc pentru funcţia de primar, fapt ce determină în interiorul partidelor clujene o mare agitaţie pentru numirea candidaţilor.

Funar şi Pop vor primăria

Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca, peremistul Gheorghe Funar, şi-a anunţat deja intenţia de a candida pentru un nou mandat odată cu vancatarea postului. Totodată, liderul Cartel Alfa, Grigore Pop spune că sunt şanse foarte mari ca el să intre în această cursă, ca independent. UDMR nu a decis încă pe cine va arunca în cursa electorală. „Cel mai probabil peste o săptămână şi ceva vă vom da un răspuns în acest sens”, ne-a declarat preşedintele UDMR şi viceprimarul municipiului Cluj-Napoca Laszlo Atilla. În ceea ce priveşte o posibilă candidatură a lui Laszlo, învins de Emil Boc la alegerile locale de anul trecut, acesta spune ca va accepta decizia partidul, indiferent care va fi aceea. „Eu nu m-am gândit la asta. Dacă partidul şi colegii mei vor decide să candidez, probabil că voi candida”, spune Laszlo.

Uioreanu, soldat disciplinat

PNL va decide în Biroul Permanent Judeţean cine va fi candidatul pentru fotoliul de primar al municipiului Cluj-Napoca. Preşedintele PNL Cluj spune că depinde mult şi de candidaţii pe care celelalte partide îi vor arunca în această cursă. „Aşteptăm întâi data alegerilor, pentru că nu s-a stabilit încă şi din câte am înţeles depinde şi de data alegerilor pentru Parlamentul European. Până la 1 februarie vom evalua candidaturile depuse în interiorul partidului şi vom decide cine va candida pentru funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca. Una dintre candidaturi poate fi chiar a mea sau a lui Marius Nicoară. Deocamdată nu ştim. În funcţie de ce vor decide celelalte partide vom decide şi noi”, spune Uioreanu. În ceea ce priveşte propria candidatură, Uioreanu spune că va candida dacă partidul va decide. „Nu cred că este dorinţa mea numărul unu aceea de a candida. După încheierea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare sunt puţin obosit. Dar dacă partidul va decide că eu voi fi candidatul, sunt un soldat disciplinat şi voi candida”, ne-a declarat preşedintele PNL Cluj-Napoca.

Nicoară nu vrea la primărie

Marius Nicoară nu-şi doreşte fotoliul de primar. „Nu îmi doresc să candidez pentru funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca. Dacă partidul mă va numi pe mine candidat, atunci voi candida, dar nu este dorinţa mea”, ne-a declarat fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj şi actualul senator Marius Nicoară.

Apostu sau oricine

Preşedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda spune că persoana care va candida din partea partidului pe care îl conduce se va stabili în Biroul Permanent Judeţean al PDL. „Nu am luat încă o decizie în BPJ în acest sens, dar Sorin Apostu, actualul viceprimar, este o opţiune foarte seriosă pentru acest post”, spune Buda. În ceea ce priveşte o posibilă candidatură a actualului preşedinte al Consiliului Judeţean, Alin Tişe, Buda spune că lista este deschisă încă. „Alin Tişe este preşedintele Consiliului Judeţean Cluj şi fiind investit în această funcţie trebuie să îşi ducă mandatul până la capăt. Dar până la urmă fiecare are dreptul de a candida. Lista rămâne deschisă”, ne-a declarat preşedintele PDL Cluj. Buda spune că nu s-a pus problema unui candidat comun din partea PDL-PSD, având în vedere protocolul semnat între cele două partide la nivel central în vederea creeri unei majorităţi pentru Guvernare. „Suntem două partide cu entităţi diferite. Nu cred că există posibilitatea unui candidat comun”, spune Buda.

Tişe rămâne la CJ

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, despre care se spunea că ar fi unul dintre posibilii candidaţi ai PDL pentru fotoliul de primar al municipiului spune că nu va candida. „Nu candidez pentru funcţia de primar. Eu am fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean. Am peste 100 de mii de voturi şi am o responsabilitate dată de aceste voturi. Nu voi pleca de la Consiliul Judeţean”,ne-a declarat Alin Tişe.

PSD încă în stand-by

Purtătorul de cuvânt al PSD Cluj, Mircea Jorj ne-a declarat că în interiorul PSd Cluj nu se agită spiritele pentru alegerile anticipate. „Până în acest moment nu s-a discutat chiar nimic despre candidaturi. Probabil că în două-trei săptămâni se va decide cine va candia. Ceea ce a apărut în presă până acum sunt doar speculaţii. Noi nu am stabilit nimic”, spune Jorj. În ceea ce priveşte alianţa între PSD şi PDL la nivel local Jorj spune că „nici în acest sens nu s-a discutat absolut nimic”. „Vom avea întâlniri în interiorul partidului şi vom decide cine şi cum va candida”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al PSD.

Simona Curcian

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here