Clujenii de la SC Net Brinel, firmă patronată de Marcel Borodi, unul dintre cunoscuţii lui Emil Boc , a mai câştigat un contract de la Institutul Naţional de Statistică (INS), în valoare de peste 300.000 de euro, fără TVA, după ce la începutul acestui an, firma clujeană a câştigat tot de la INS o licitaţie de aproape 500.000 de euro, pentru servicii similare. Firma lui Borodi a încheiat contracte pe bandă rulantă cu administraţia locală clujeană condusă de Emil Boc. Firma clujeană concurează pentru un contract de peste 16 milioane de euro.

În prima jumătate a acestei luni, Institutul National de Statistică a acordat licitaţia ”Extensie platformă de virtualizare I.N.S.” firmei Net Brinel pentru suma de  1.495.050 de lei, fără TVA. În cadrul licitaţiei au fost înscrise două oferte.

La începutul acestui an, tot INS a achiziţionat servicii de suport tehnic şi mentenanţă pentru licenţele Oracle, aferente întregului an 2018 de la firma lui Marcel Borodi pentru suma de peste 475.000 de euro. În ultimii ani, Net Brinel SA a câştigat contracte de la Autoritatea Electorală Permanentă în valoare de aproape zece milioane de euro. Firmele cu care Net Brinel a fost asociată în contractul de aproape 10 milioane de euro au fost implicate în scandalul Microsoft.

De asemenea firma a câştigat contracte de la Administraţia Prezidenţială, ANCOM, SRI sau SPP.

Spre exemplu, cu o zi înainte de a câştiga contractul cu INS, firma clujeană a câştigat contractul ”Pachete software pentru creare de documente, pentru desen, imagistică, planificare şi productivitate” de la RA Romatsa pentru suma de 859.028,40 de lei, fără TVA.

”Abonament” la primăria lui Boc

În 2011, SC Net Brinel a vândut Ministerului Justiţiei aparatură IT (servere, routere şi un sistem de bază de date) pentru suma de aproximativ 4,1 milioane de lei, fără TVA. În urmă cu doi ani, tot Ministerul Justiţiei a cumpărat echipamente IT de la firma clujeană Net Brinel în valoare de 3.965.000 de lei, fără TVA, în situaţia în care estimarea făcută de reprezentanţii MJ fusese de 5.455.626,77, fără TVA.

Primăria Cluj Napoca a încheiat un contract prin atribuire directă, care depăşeşte pragul de 30.000 de euro, cu firma Net Brinel, patronată de Marcel Borodi. Această societate este “abonată” la contractele primăriei clujene, firma lui Borodi primind, tot prin aceeaşi metodă, un contract de aproape 70.000 de lei (fără TVA), pentru instalarea de antiviruşi în calculatoarele primăriei lui Boc. De asemenea, municipalitatea a dat aproape 8 milioane de lei pentru ca cei câţiva clujeni care accesează o extensie a site-ului primariaclujnapoca.ro să poată depune cereri şi să îşi facă programări pentru a se căsători. Printre beneficiarii banilor tot cei de la Net Brinel.

Licitaţia pentru proiectul “Sistem informatic integrat pentru servicii online oferite în Municipiul Cluj-Napoca” a fost câştigat de consorţiul NET BRINEL (50.96 %), Software Development Consulting (36.49%) şi CP Consultant Services SRL (12.55 % ). “În cadrul proiectului s-au achiziţionat, servicii de analiză, proiectare, dezvoltare, implementare, instruire, management de proiect, informare şi publicitate, licenţe software de baze de date şi aplicaţii precum şi o soluţie hardware hight availability, de ultimă generaţie care include servere stand alone, cluster de servere, echipamente de stocare, echipamente de back up, comunicaţii, securitate, load balancer. Suma achitată către S.C Net Brinel S.A., în calitate de lider în asocierea cu Software Development&Consulting şi CP Consulting S.R.L. pentru proiectul Sistemul informatic integrat pentru servicii online oferite în Municipiul Cluj-Napoca a fost de 6.789.992 lei, TVA inclus,sumă provenită din fonduri externe nerambursabile”.

 

Borodi se pregăteşte pentru un contract de peste 16 milioane de euro

 

Clujenii de la Net Brinel au depus oferte şi pentru contractul pus la bătaie de către Agenţia pentru Sisteme şi Servicii Informatice Militare (ASSIM) în cadrul căruia firma câştigătoare va trebui să pună la dispoziţie 30.000 de licenţe Microsoft Office Professional Plus, contractul fiind estimat la 71,97 milioane de lei, fără TVA, pentru o perioadă de 3 ani.

ASSIM este o unitate de sprijin de luptă, prin mijloace de tehnologia informaţiei, a Statului Major General ce asigură, pentru acesta şi celelalte structuri centrale, dezvoltarea, implementarea şi administrarea sistemelor informatice.

În cadrul acestei licitaţii concurenţii lui Borodi sunt societăţile Producton, Asseco SEE, Net Brinel, Telekom Romania Communications, Sky IT Learning, Synotech Global Services Romania, Comparex Romania şi Phoenix IT.

 

Brinel a contractat tot ce a prins

Firma lui Borodi se numără printre societăţile care au mare succes la licitaţiile publice, prin acestea furnizându-se servicii, calculatoare sau altă tehnică de calcul către Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, diferite universităţi din România sau alte instituţii de stat. SC NET Brinel a finalizat un contract cu Universitatea Babes-Bolyai pentru realizarea unui portal de e-learning la care vor avea acces peste 40.000 de studenţi şi profesori. Compania lui Borodi colaborează cu HP, Microsoft, Cisco, IBM, Oracle, Intel, Citrix. Grupul Brinel numără în momentul de faţă peste 500 de clienţi activi şi un număr de 150 de angajaţi.

 

Marcel Borodi în topurile celor mai bogaţi români

Conform Forbes, Marcel Borodi are o avere estimată la peste 10 milioane de euro, are 49 de ani şi activează, cu preponderenţă, în mediul de afaceri IT şi softwere.

Compania Brinel a fost fondată în 1991, împreună cu soţia lui, Sorina. Brinel tocmai a finalizat un contract cu Universitatea Babes-Bolyai pentru realizarea unui portal de e-learning la care vor avea acces peste 40.000 de studenţi şi profesori. Compania sa colaborează cu HP, Microsoft, Cisco, IBM, Oracle, Intel, Citrix. Grupul Brinel numără în momentul de faţă peste 500 de clienţi activi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.