Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) va prelua 75% din acţiunile companiei, devenind astfel acţionar majoritar al companiei, scrie Ziarul Financiar.

Președinte AAAS a confirmat informația, precizând că Ministerul Finanțelor execută garanția pentru ajutorul de stat oferit.
„Am fost înştiinţaţi de începerea acestei proceduri. Până la preluarea oficială va fi un proces pe care va trebui să îl parcurgem, nu ştim exact când se va finaliza”, au declarat reprezentanţii Blue Air, pentru ZF. Informația a fost confirmată de Daniel Geantă, președintele AAAS, într-o declarație pentru site-ul cursdeguvernare.ro: „Intenția noastră este să repunem pe picioare această companie, dar asta o putem face abia după ce vom deveni oficial acționar în cadrul Blue Air și în urma unei analize detaliate”. Autoritatea a primit miercuri, 16 noiembrie, o adresă de la Ministerul Finanțelor, care execută, astfel, garanția primită de Blue Aur. „Vă pot spune că am inițiat procedura prin care o să devenim acționar majoritar al Blue Air”, a mai declarat șeful AAAS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here