În această perioadă, statul român poartă o serie de negocieri cu
Konstantinos Passaris, condamnat în 2003 la închisoare pe viaţă pentru o dublă crimă şi un jaf armat, încercând să îl convingă de grecul închis la Penitenciarul Gherla să nu dea România în judecată la CEDO.

Dacă vor cădea la înțelegere, Passaris ar putea primi 13.500 de euro, însă avocatul lui, Marius Sorin Moldovan, spune că grecul nu poate fi convind atât de ușor.

”Clientul meu a reclamat la CEDO tratamentul inuman de care a avut parte în Penitenciarele Jilava şi Craiova, ne aflăm în faza necontencioasă, în care părţile pot ajunge la înţelegere. S-a comunicat plângerea autorităţilor române care au analizat-o, iar Statul Român a făcut o ofertă de despăgubiri în valoare de 13.500 de euro. Am discutat, marţi, cu clientul meu, dar acesta a refuzat, în principiu, oferta, astfel că vom ajunge la proces. La CEDO s-au reclamat abuzurile foarte mari, a fost legat de pat timp de doi ani, a avut lumină zi şi noapte în celulă, nu a avut intimitate. Negreşit i s-au încălcat drepturile omului”, a spus Moldovan.

Refuzul ofertei a avut la bază faptul că în alte cauze similare, despăgubirile au fost mult mai mari, şi faptul că era nevoie să se ţină cont de faptul că Passaris este cetăţean grec iar sumele trebuie raportate la nivelul de trai din Grecia.

Konstantinos Passaris a fost condamnat în anul 2003 la închisoare pe viaţă, fiind acuzat de comiterea unui dublu asasinat şi a unui jaf armat în noiembrie 2001 la o casă de schimb din Bucureşti.

Acesta fusese condamnat şi în Grecia pentru cinci crime.

Passaris îşi ispăşeşte pedeapsa în Penitenciarul Gherla unde este încarcerat.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here