Săptămâna aceasta, președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a ordonat ca steagul minorităților sexuale să fie amplasat pe toate ambasadele SUA din lume. Prima țară în care va fi arborat steagul LGBT pe ambasada Americii ar urma să fie Israelul deoarece în orașul Tel Aviv există cea mai mare concentrare din lume a comunității LGBT, scrie ziarul Național.

Secretarul de stat Antony Blinken își asumă reangajarea totală a drepturilor persoanelor LGBT.

„Un început de mandat al Administrației Biden plin de speranță”

În timpul audierii din comisia de specialitate, noul secretar de stat a confirmat că intenționează să numească la „Externe” un atașat special pentru drepturile persoanelor LGBT; această poziție fusese creată de Barack Obama în 2015, dar niciodată nu a fost ocupată de cineva în mandatul lui Donald Trump. Biden, însă, prin secretarul de stat, are de gând să schimbe lucrurile.

Într-o notă datată iulie 2020, fostul secretar al Apărării, Mark Esper, enumera steagurile permise a fi arborate la bazele militare americane. Din listă lipsea tocmai steagul LGBT, pe care Esper îl compara cu steagul confederaților, în fel acesta explicând absența steagului „Pride” din bazele US Army.

Vestea a bucurat activiștii LGBT

Vestea că Joe Biden va permite arborarea steagului „Pride” pe clădirile tuturor ambasadelor americane a produs multă bucurie în rândul activiștii LGBT.

„Am văzut o creștere a violenței îndreptate împotriva persoanelor LGBT din întreaga lume”, a ținut să afirme Blinken.

„Cred că Statele Unite joacă rolul pe care ar trebui să-l joace în apărarea și apărarea drepturilor persoanelor LGBT. Este ceva ce Departamentul de Stat își asumă să preia și o va face imediat. Ridicarea steagului «Pride» pe ambasadele noastre reprezintă o modalitate de a ne arăta solidaritatea cu persoanele din comunitatea LGBT”, a continuat secretarul de stat america.

Revista Outfront l-a completat: „Joe Biden este primul președinte al SUA care a îmbrățișat în mod deschis o gamă completă de drepturi pentru minoritatea sexuală, inclusiv egalitatea transgender”.

1 COMENTARIU

  1. Recomand, cu multa caldura si dragoste , tuturor americanilor, de acasa sau de pe alte continete , sa-si faca sul steagul american si sa si-l infiga adanc, foarte adanc in cuuuur. Sa si-l scoata cand ii voi ruga eu. Le doresc de asemenea sa introduca cursuri intensive, incepand de la gradinita, cu multe fotografii colorate si sa publice manuale de tipul: „Prima lectie homo” „Cum se simt bine fetitele lesby…” si tot asa. Trebuie tot mai multe posturi TV pentru LGBT, toata America trebuie sa fie a lor, LGBT USA. Sa nu mai fie alesi primari, ambasadori sau senatori daca nu sunt LGBT. OK? Mult succes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here