Liderul Sanitas Cluj, Stefan Roman, a fost împuternicit pentru organizarea unui protest care se va transforma, cel mai probabil, într-o grevă generală a sindicalistilor nemulțumiți de faptul că majorările salariale au fost aplicate doar medicilor și asistentelor.

Potrivit liderului de sindicat, noua legea a salarizării, care intră în vigoare din 1 martie, aduce majorări salariale doar aşa-zisei echipe vizibile – care desfăşoară actul medical – medici şi asistente – nu şi a echipei „invizibile”, adică farmacişti, biologi, economişti, jurişti, chimişti, infirmiere, cât şi la personalul tehnic precum instalatorii, electricienii, bucătarii. Sindicalistul susţine că această diferenţiere a creat un val de nemulţumiri etc a provocat un val de nemulţumiri care afectează activitatea în spitale. Roman mai arată că se aşteaptă la surprize neplăcute şi legate de tăierea unor sporuri pe care le obţin acum medicii. Medicii vor şti exact cum li s-au modificat veniturile abia pe data de 15 aprilie.

El mai susţine că „noi cerem să se intre în normalitate. Actul medical se desfăşoară în echipă şi toate componentele echipei, toţi cei care fac parte din aceasta ar trebui să primească majorări salariale. Promisiunile din campania electorală nu făceau distincţie între diferite categorii de personal medical. La Cluj într-o prima etapă colegii m-au mandatat să susţin un marş de protest în capitală, care să fie urmat la o perioadă scurtă de declanşarea unei greve generale în sistem”, a susţinut Roman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here