Sursa Foto: Vocea Transilvaniei

Victor Ponta este audiat, marţi, 12 ianuarie la sediul DNA Oradea, în calitate de martor în dosarul lui Mircea Govor.

Numele lui Liviu Dragnea şi cel al lui Victor Ponta sunt menţionate în referatul prin care procurorii DNA au cerut arestarea preventivă a lui Mircea Govor, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare, în dosarul în care acesta este acuzat de mai multe fapt de şantaj, dar şi de folosirea influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit referatului citat, în perioada august-octombrie 2013, Govor i-a cerut sprijin lui Liviu Dragnea, la acel moment preşedinte executiv al PSD, dar şi lui Andrei Dolineaschi, secretar general al partidului, pentru a controla deciziile persoanelor implicate în reorganizarea ANAF, în sensul impunerii persoanelor agreate în funcţiile de interes din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Satu Mare.

Potrivit celor de la Revista Blogurilor, în acelaşi document este menţionat şi numele fostului premier Victor Ponta, în legătură cu un caz al primarului PSD al comunei Odoreu, pe care Govor a încercat să îl constrângă pentru a interveni pe lângă membrii unei comisii de licitaţie cu privire la o lucrare finanţată din fonduri europene.

 

Cei de la Revista Blogurilor au obținut în exclusivitate stenogramele din dosarul lui Govor. Șocant este faptul că din stenograme reiese că directorul regional al DGRFP Cluj, Costin Mihai reprezenta o piedică în șmenurile lui Govor și a finului său Ardelean Ioan Mircea!

GOVOR MIRCEA VASILE: – Măi Mircea, dar dacă nu erai tu numit director, ce făceai, mergeai în concediu? Mergeai în concediu, Mircea?! Mergeai în concediu?! … Mircea, erai toată ziua pe capul meu!
Mircea: – Ori că eram acolo, ori că sunt aici, tot acelaşi lucru îl puteam face.
GOVOR MIRCEA VASILE: – Nu-i adevărat! Mergeam cu tine la Cluj, mergeam cu tine la Bucureşti, unde vroiai tu mă duc cu tine şi stăteam de vorbă cu cine trebuie! Ce să mă duc eu acuma…!
Mircea: – Şi-acuma…
GOVOR MIRCEA VASILE: – Poftim?
Mircea: – O bine! Da’ n-am ce să să fac măi naşu’ Mircea, tu nu înţelegi?! Oriunde te duceai tu crezi că… Totu-i foarte confidenţial, asta am vrut să-ţi spun (se referă la faptul că funcționarii AJFP ce au primit preaviz trebuie să își depună opțiunile privind postul pe care doresc să îl ocupe în urma desfășurării unui concurs la organul ierarhic superior, adică la Direcția Regională Cluj, iar aceste opțiuni sunt confidențiale, neputând fi divulgate altor persoane).
GOVOR MIRCEA VASILE: – Ce confidenţial, Mircea! Ce confidenţial, nu înţeleg! Eu să mor dacă înţeleg ceva din ce vorbeşti tu!
Mircea: – Dacă nouă nu ne spune nimic, cine, unde îşi depune cererea, cine ce face…. Absolut nimic nu ne-au spus! Ţi-am spus, pe noi ne-au lăsat cu munca şi toate le fac la Cluj şi la Bucureşti, noi nu ştim nimic ce se întâmplă!
GOVOR MIRCEA VASILE: – Măi omule! Deci, eu ţi-am zis, nu am timp să stau pe telefoane toată ziua, bună ziua să vorbesc o treabă. Vin pe capul meu grămadă de ăştia pe care voi i-aţi dat afară de la Finanţe, eu nu mai ştiu ce să le spun! Eu le-am spus: „Măi, oameni bun…!”
Mircea: – N-ai ce să le spui. Da’ n-ai ce să le spui, nici eu n-am ce să le spun, la fel. Ţi-am spus că totul se decide la Cluj şi la Bucureşti. N-ai ce să le spui, nici eu n-am ce să le spun.
GOVOR MIRCEA VASILE: – Bun, spune-mi o persoană cu care tre’ să stau de vorbă eu la Cluj, eu voi sta de vorbă la Cluj. Cu cine să stau de vorbă?
Mircea: – Cu directorul regional, … că ăla dispune tot (se referă la numitul Mihai Costin, directorul general al DRFP Cluj Napoca).
GOVOR MIRCEA VASILE: – Ce dispune el?! El ştie ce-i la Satu Mare, Mircea?
Mircea: – Da. Da, da! El înregistrează toate cererile şi ştie tot ce se întâmplă la Satu Mare! Eu nu ştiu nimic. Deci, mie nu îmi spune nimic, tot, tot, se rezolvă la Cluj. Deci, nu-i normal ce se întâmplă, asta ţi-am spus! Că pe mine m-o pus cu munca şi ei aleg şi fac totul acolo la Cluj.
Mircea: – Ţi-am trimis… scrie acolo în cererea ce ţi-am trimis-o, naşu’ MIRCEA! Doar de aia ţi le-am trimis să le vezi ordinele alea. Le-am trimis la Raul ordinele alea, trebuia să-i spui să se uite peste ele un pic, să-ţi spună ce se întâmplă.
GOVOR MIRCEA VASILE: – Puteam să mă uit şi eu, dar de dimineaţă până seara toată ziua călare pe mine o mie şi o sută!
Mircea: – Te cred.
GOVOR MIRCEA VASILE: – Iar, nu te supăra, nu era momentul normal să mergi tu în concediu acuma, chiar în perioada asta. Orice om care are minte şi care are un picuţ de interes pentru instituţie, nu merge în concediu când îi mai mare problema. Despre asta-i vorba, Mircea! Ca să înţelegi ce vreau să-ţi spun.
Mircea: – No, bine!
GOVOR MIRCEA VASILE: – Şi dacă tu nu erai… Mircea, dacă nu erai omul meu, eu ţi-o spun sincer, noi nu mai discutam azi la telefon (se refera la faptul că dacă Ardelean Mircea nu era finul și prietenul său, în urma gafei făcute, ar fi pierdut funcția de conducere deținută)după ce nervi am mâncat din cauza ta. Ţi-o spun sincer!
Mircea: – Hai măi!
GOVOR MIRCEA VASILE: – Pentru că nu mai ştiu ce să le spun la oameni! Mircea, ce să le spun?!
Mircea: – Da’ n-ai ce să le spui naşu’! La fel nici eu n-am ce să le spun! Nu ţi-am spus că totul se dispune la Cluj.
GOVOR MIRCEA VASILE: – Astea sunt poveştile tale! Bine.
Mircea: – Da, poveşti! No!
GOVOR MIRCEA VASILE: – Da, trebuia să mergem amândoi de mână la Cluj, mergeam la directorul general şi îi spunem….. Măi, cine p…a mea îi şi ăla, că şi ăla îi un om, da’!
Mircea: – Da.
GOVOR MIRCEA VASILE: – Care o fost pus de Guvernul României, că nu-i pus de mă-sa! (Govor nu concepe că o persoană poate ocupa o astfel de funcție fără susținere politică din partea partidului aflat la guvernare)
Mircea: – Da.
GOVOR MIRCEA VASILE: – Că ăla stătea de vorbă cu mine, dacă cu tine nu stătea de vorbă. Despre asta-i vorba.
Mircea: – Da’ degeaba stă de vorbă că n-are ce.. Măi, Mircea, da’ de aia ţi-am trimis alea să le vezi cum, cum îi treaba, că fiecare îşi depune cerere şi optează pentru un post. N-ai ce-i face, nimica, legea îi dă dreptu’.
GOVOR MIRCEA VASILE: – Legea îi dă dreptul să se prezinte la examen, Mircea!
Mircea: – Unde vor fi doi pe un post se prezintă la examen, unde-i unu…
GOVOR MIRCEA VASILE: – Păi, asta îţi spun! Bine, are… Încă odată ţi-am spus, româneşte vorbesc, că doar ştiu ce vorbesc, că despre asta-i vorba! Fiecare om în România asta poate merge la examen, da?
Mircea: – Da.
GOVOR MIRCEA VASILE: – No, despre asta-i vorba! Şi merge la examen, care-i problema?! (se referă la faptul că o persoană chiar dacă se înscrie la examen pentru ocuparea unei funcții publice, fără sprijin politic, nu are nicio șansă să-l promoveze, întrucât rezultate acestora sunt fraudate în favoarea persoanelor agreate politic)
GOVOR MIRCEA VASILE: – Păi, ce ai făcut măi, că trebuia să vii cu mine să stăm de vorbă, să mergem împreună să rezolvăm problema oamenilor, măi! Că zilnic îs 10 oameni, 20 de oameni pe capul meu! Despre asta-i vorba şi nu ştiu cum să-ţi explic şi la cine să mai spus. Tu îmi spui mie că n-ai voie să mergi în concediu?! Măi, un om care are habar cât de cât de ce se întâmplă în lumea asta tre’ să-şi deie atâta seama că are obligaţia morală ca să stea, să-şi apere oamenii lui şi să apere interesul instituţiei, nu să meargă să stea cu p…a la soare! Despre asta-i vorba, Mircea”…..

La data de 16.08.2013, Mircea Govor a luat legătura telefonic cu Andrei Dolineaschi, căruia i-a exprimat nemulțumirea cu privire la faptul că persoanele agreate de acesta pentru ocuparea unor funcții în cadrul AJFP Satu Mare nu au fost numite deocamdată definitiv, ci doar provizoriu, motiv pentru care acesta s-a deplasat la Cluj Napoca, pentru a discuta în acest sens cu martorul Mihai Costin, directorul regional.
La data de 19.08.2013, Andrei Dolineaschi îi comunică lui Mircea Govor care sunt opțiunile pe care funcționarii din cadrul AJFP Satu Mare pe care le-au depus la sediul ANAF (se referă doar la opțiunile pentru postul de șef administrație, respectiv cei patru directori adjuncți, restul opțiunilor depunându-se la DGRFP Cluj Napoca), deși aceste opțiuni erau confidențiale, dovadă că secretarul general al PSD le-a primit de la persoane cu funcții de decizie în cadrul ANAF:
”Andrei: – Alo?
GOVOR MIRCEA VASILE: – Salut domnu’ secretar general!
Andrei: – Salut! Ce faci?
GOVOR MIRCEA VASILE: – Da uite, acuma vin de la Cluj, că am fost la Regiune, la Finanţe.
Andrei: – Şi?
GOVOR MIRCEA VASILE: – Am fost la Regiune la Finanţe, la Cluj.
Andrei: – Da ştiu! Şi ce-ai făcut acolo?
GOVOR MIRCEA VASILE: – Ce-am făcut, am făcut pe dracu că toate-s cu fundul înainte nu-s cum trebe!
Andrei: – Deci, fii atent!
GOVOR MIRCEA VASILE: – Poftim?
Andrei: – Deci, Ardelean Ioan Mircea adjunct, şef, pardon, e O.K.?
GOVOR MIRCEA VASILE: – Da.
Andrei: – Albu Luminiţa, PNL, e O.K. da?
GOVOR MIRCEA VASILE: – Da.
Andrei: – Vidreanu Eleonora, a noastră, PSD, e O.K.
GOVOR MIRCEA VASILE: – Da.
Andrei: – Avem probleme la Pop Marius şi Leitner Melisa.
GOVOR MIRCEA VASILE: – Păi, da’ nu putem să avem că ăsta mă interesează foarte mult, Pop Marius.
Andrei: – Problema…
GOVOR MIRCEA VASILE: – Cu ce?
Andrei: – Stai un pic! Pop Marius e pe contribuabil mijlocii.
GOVOR MIRCEA VASILE: – Mijlocii.
Andrei: – Da, da’, acesta-i al nostru, PSD, şi-a făcut opţiune unu Maier Dan.
GOVOR MIRCEA VASILE: – Nuuuu! Nu se poate! Asta-i escrocherie! Păi, da’ îi escrocherie.
Andrei: – Păi, şi-a făcut opţiune!
GOVOR MIRCEA VASILE: – Păi, da’ nu putea să-şi facă opţiune el că el şi-a făcut opţiune la altceva! Înseamnă că o făcut o golănie ăştia de la PNL. .. pentru că acesta o fost director general la, la PDL, şi acum o trecut la PNL numai ca să mă f… pe mine cu Pop Marius. Păi, da’ dacă l-aţi numit pe Pop Marius acuma ce dracu merge ăsta peste el?!… Dacă-l pune pe Maier Dan eu plec, nu mai stau!
Andrei: – Stai domnule un pic aşa nu mai mă lua aşa acuma, încerc să discut!
GOVOR MIRCEA VASILE: – Da’ nu te iau!
Andrei: – Păi da’ lasă-mă în pace ! M-am supărat!
GOVOR MIRCEA VASILE: – Nu pe tine te iau! Alo! Acuma…
Andrei: – Păi ce vrei să fac, pe mine mă iei la telefon!
GOVOR MIRCEA VASILE: – No bine.
Andrei: – Deci, Maier Dan a făcut opţiunea pe locul lui Leitner Melisa.
GOVOR MIRCEA VASILE: – A, a făcut în locul lui Melisa, da, nu în locul lui Pop Marius. Ştiu.
Andrei: – Da’ Pop Marius ce-i actualmente?
GOVOR MIRCEA VASILE: – Inspector acolo.
Andrei: – E împuternicit.
GOVOR MIRCEA VASILE: – Da, îi împuternicit de noi.
Andrei: – O.K.
GOVOR MIRCEA VASILE: – Andrei, un pic numa’.
Andrei: – Da.
GOVOR MIRCEA VASILE: – Maier o pus opţiune în locul lui Melisa, iar Melisa, pentru că o rămas pe dinafară, liberalii o vrut s-o bage în locul lui Pop Marius la noi. Şi asta… de asta ţi-am trimis mesajul ca nu cumva să se întâmple treaba asta. Despre asta-i vorba.
Andrei: – Menţinem Pop Marius aicea, da? O.K.
GOVOR MIRCEA VASILE: – Da, da, obligatoriu.
Andrei: – Te ţin la curent”

Într-adevăr, la acea dată, deoarece numitul Dan Maier (fost director executiv adjunct în cadrul DGFP Satu Mare până la data de 01.08.2013 – în cadrul Activității de Metodologie și Administrare a Veniturilor Statului) și-a depus candidatura pentru postul de șef adjunct-colectare contribuabili mijlocii (existând suspiciuni că a fost sprijinit de PNL Satu Mare), în locul numitei Leiner Melissa (care ocupa temporar acel post din data de 01.08.2013), acesta a fost numit definitiv pe acea funcție chiar la data de 19.08.2013, prin ordinul președintelui ANAF, fapt care a determinat ca în aceeași zi numita Leiner Melissa să fie redistribuită temporar pe postul de șef administrație adjunct inspecție fiscală contribuabili mijlocii, în locul lui Pop Marius, a cărei împuternicire pe funcția respectivă a încetat de drept în acea zi (de precizat că numitul Pop Mircea nu putea candida pe un post de conducere, potrivit prevederilor art.100 din Legea funcționarilor publici 188/1999, întrucât el ocupase până atunci doar funcții de execuție), fapt care a generat nemulțumirea lui Govor Mircea:
”GOVOR MIRCEA VASILE: – Ciao finu Mircea!
Mircea: – Ciao!
GOVOR MIRCEA VASILE: – Mircea!
Mircea: – Da?
GOVOR MIRCEA VASILE: – Deci, tu fii atent aci, că dacă nu suntem atenţi Pop Marius rămâne fără loc de muncă! Tu ştii?
Mircea: – Nu, păi el candidează la inspectori.
GOVOR MIRCEA VASILE: – Candidează şi la inspectori?
Mircea: – Da sigur! Aia-i funcţia lui de bază, care rămâne. L-am pus acolo pe…
GOVOR MIRCEA VASILE: – De aia zic, asta am vrut să-l pui acolo, să nu cumva….
Mircea: – Nu, nu, nu… L-am… Naşu’ Mircea la serviciul lui Crişan, acolo l-am pus.
GOVOR MIRCEA VASILE: – Hâmmm! Deci, aşa m…e ce mi-o tras-o ăştia.. nu se poate aşa ceva! (se referă la cei din conducerea PNL)
Mircea: – Da. Da, da, da. N-o las aşa.
GOVOR MIRCEA VASILE: – Da’ n-o las aşa şi dacă crapă lumea, n-o las! I-am spus… acuma m-am certat cu toţi că şi-o bătut joc de mine.
Mircea: – Da. Ţi-am zis atunci în maşină să o pui să-şi retragă cererea. Vezi că nici aia nu vrea! (se referă la Melissa Leiner)
GOVOR MIRCEA VASILE: – Nu vrea!
Mircea: – Na!
GOVOR MIRCEA VASILE: – Nu vrea ! Nu vrea, nu-i nicio problemă, las că o să vedem cum va fi!
Mircea: – Auzi, Mircea, asta durează două săptămâni, că după aia…
GOVOR MIRCEA VASILE: – După aia ce-i?
Mircea: – Păi, în doi septembrie vin alte ordine, se schimbă!
GOVOR MIRCEA VASILE: – Vin alte ordine?
Mircea: – Păi, eu aşa cred că se schimbă toate!
GOVOR MIRCEA VASILE: – No, o să vedem. Până atunci oricum….
Mircea: – Bine ar fi să le schimbi tu mai repede.
GOVOR MIRCEA VASILE: – No, da’ bun, dar atuncea să nu uiţi, de aia te-am sunat.
Mircea: – Nu, nu, nu, nu n-am uitat nici de el, nici… şi de Istvan, îi totu’ O.K. (se referă la Soos Istvan, care urma să ocupe funcția de șef serviciu executare silită persoane juridice)
GOVOR MIRCEA VASILE: – Bun.
Mircea: – Azi l-am trimis… Luna viitoare o să aibă şi Istvan tot ce-i trebuie, îi bine.

În acord cu cele discutate de cei doi, la data de 03.09.2013, Directorul Regional al D.G.R.F.P. Cluj Napoca a emis decizia 1962, prin care Pop Marius a fost numit în funcția publică de execuție vacantă de inspector principal în cadrul Serviciului Inspecție Fiscală Persoane Juridice 2 – A.J.F.P. Satu Mare, în baza opțiunii depuse la data de 20.08.2013.

La data de 05.09.2013, Mircea Govor l-a contactat telefonic pe Liviu Dragnea, căruia i-a solicitat să accepte o întrevedere pentru a aborda problema numirilor la finanțe (”Păi pentru că o avut Ştef o discuţie cu Chiţoiu şi o zis că tre’ să vorbim o treabă cu dumneavoastră şi până atunci nu poate zice nimic… şi despre asta o fost vorba…am primit sarcină ca să vorbesc cu dumneavoastră”), însă Dragnea i-a răspuns că Daniel Chițoiu, Ministrul Finanțelor Publice, nu i-a comunicat nimic în acest sens. În continuarea discuției, Mircea Govor și-a exprimat deznădejdea că problema numirilor ”îs atâta de încurcate de…Dar fără dumneavoastră…”, la care Liviu Dragnea l-a asigurat că va vorbi direct cu Daniel Chițoiu despre această problemă.
A doua zi, Govor Mircea îi reamintește lui Andrei Dolineaschi să nu uite de antifraudă, dovadă că liderul politic era extrem de interesat să își numească persoane obediente și în această structură nou înființată (Direcția Generală Antifraudă).
La data de 12.09.2013, Govor Mircea, după ce s-a întâlnit la Ministerul Dezvoltării cu Liviu Dragnea, a purtat o discuție extrem de relevantă cu Andrei Dolineaschi, acesta din urmă arătând că a vorbit cu cei din conducerea ANAF în legătură cu numirile la finanțe, aceștia garantându-i ”că se rezolvă”. De asemenea, pentru a evita să abordeze chestiuni compromițătoare prin telefon, numitul Dolineaschi Andrei i-a transmis lui Govor prin intermediul deputatului PSD Satu Mare, numitul Petric Octavian, ce trebuie să facă ”ca să deblocheze situația de acolo”, referindu-se la faptul ca Govor să ajungă la o înțelegere cu decidenții din cadrul PNL Satu Mare (Ștef Adrian și Ovidiu Silaghi), pentru a înainta conducerii ANAF o listă comună de propuneri pt. numiri în funcțiile vacante:
Petric : – Alo ?
GOVOR MIRCEA VASILE : – Servus Tavi !
Petric : – Servus domnu` Preşedinte !
GOVOR MIRCEA VASILE : – Ce faci ?
Petric : – Uite, în Germania sunt.
GOVOR MIRCEA VASILE : – Că m-o sunat măi ăsta, Andrei, ţi-o dat ceva să-mi dai mie?
Petric : – Nu…
GOVOR MIRCEA VASILE : – Păi cum nu, că o zis că… o vorbit ceva cu tine, sau ce?
Petric : – Da, da, da, aşa, o să vorbesc cu tine… luni dimineaţa, vin la tine.
GOVOR MIRCEA VASILE : – Păi io plec la Bucureşti că… io l-am întrebat ceva pe temele astea şi o zis că „nu v-o spus nimic ă… Tavi Petric?” Păi zic, „nimic.”
Petric : – Păi nu, că nu ne-am întâlnit, da, păi atâta zicea, că legat de Finanţe să te înţelegi cu… ăia, să fie o singură listă, să nu, că ăia revendică nu ştiu ce, PNL-ul merg cu altă listă… noi dăm o listă şi ăia merg cu altă listă….
GOVOR MIRCEA VASILE : – Da’ nu are cum să fie și pentru că io nu sunt de acord ca să fac io cu PNL-ului”

La data de 17.09.2013, Govor Mircea și Dolineaschi Andrei s-au deplasat la sediul ANAF, pentru a purta o discuție în sensul mai sus menționat cu numitul Gelu Diaconu (întrevedere de care este informat și Liviu Dragnea de către Govor), respectiv cu vicepreședintele ANF, Tunaru Florin,pe parcursul întâlnirii făcându-și apariția și numitul Ștef Adrian:

Adi: – Da?
GOVOR MIRCEA VASILE: – Adi unde eşti ?
Adi: – La Parlament.
GOVOR MIRCEA VASILE: – La Parlament, no fii atent, eu îs aci la ANAF… Păi, tu ai ceva împotriva lui… să-l pună în locul lui Maier pe băiatul ăsta? (se referă la Pop Marius) Că ăla… Sau ce, şi pe ăsta, tot tu îl susţii pe Maier?
Adi: – Nu mă, cum să-l susţin eu pe Maier? !
GOVOR MIRCEA VASILE: – A, deci se poate face în locul lui, da?
Adi: – Eu nu-l susţin pe Maier, ce vorbeşti mă!
GOVOR MIRCEA VASILE: – Păi da… uite aci sunt la domnu’ preşedinte în cabinet la ANAF.
Adi: – Aşa.
GOVOR MIRCEA VASILE: – Bun, şi şefa lui de cabinet îţi dă acuma un semnal, să-i spui că nu ştie… femeia nu ştie că dacă-l susţii sau nu-l susţii pe Maier! Acuma hai s-o tranșăm dracului de-o bată!
Adi: – Măi, eu nu-l susţin pe Maier mă, da’ eu nici n-am vorbit cu nimeni, mă !
GOVOR MIRCEA VASILE: – No bine. No…
Adi: – Eu n-am discutat cu nimeni, te rog frumos! Da’ hai să nu vorbim pe telefon aiureli din astea, măi! Eu n-am vorbit cu nimeni!
GOVOR MIRCEA VASILE: – Păi da’… ce, sunt aiureli, Doamne bate-o de lume?! Hai încoace atunci la ANAF. Hai încoace”.

Întrevederea respectivă din biroul președintelui ANAF a avut efectul scontat de Mircea Govor, care îl informează apoi pe Ardelean Ioan Mircea că ”îi rezolvată cu Marius” în sensul că ”va fi înapoi în locul lui Maier”, după care îi solicită lui Ardelean să îi trimită un email lui Tunaru Florin, în legătură cu ”problema de la Carei”. Imediat după aceea, Govor Mircea l-a sunat pe Tunaru Florin (vicepreședinte ANAF, fost consilier în cabinetul numitului Dragnea Liviu,în perioada când acesta din urmă era președintele Consiliului Județean Teleorman 2008 – 2012) cu care are următoarea convorbire:

GOVOR MIRCEA VASILE: – Vă salut! Mircea Govor vă deranjează, de la Satu Mare.
Domn: – Da, da!
GOVOR MIRCEA VASILE: – I-am zis la directorul general să vă trimită cu situaţia de la Carei, cu persoana aia, să vă trimită dumneavoastră pe mail, să vedeţi exact despre ce-i vorba.
Domn: – Aşa! E în regulă, e în regulă.
GOVOR MIRCEA VASILE: – Vă mulţumesc frumos. Bine.
Domn: – Bine. A venit şi prietenul şi s-a tranşat acolo, a discutat (se referă la Dolineaschi).
GOVOR MIRCEA VASILE: – Mulţumesc.
Domn: – Colegul, da? Eram acolo cu Andrei şi au venit şi….
GOVOR MIRCEA VASILE: – Păi, de aia zic că acuma dacă aveţi hârtia asta de la Satu Mare cu situaţia de la Carei, am rugămintea să i-o arătaţi la fata asta cu care am discutat.
Domn: – Da, da, da, da. Să mi-o trimită şi, şi urmăresc şi eu.
GOVOR MIRCEA VASILE: – Tot respectul. Vă mulţumesc din suflet”

La data de 02.10.2013, Andrei Dolineaschi l-a asigurat pe Mircea Govor că problemele legate de numirile la finanțe vor fi rezolvate în sensul dorit de aceștia, în timp ce problema cu posibila numire a lui Șipoș Ioan într-o funcție de conducere în cadrul Direcției Regionale Antifraudă ”este în lucru”.
La data de 16.10.2013, Mircea Govor s-a deplasat la București, unde, la sediul PSD situat pe strada Kiseleff, s-a întâlnit cu Andrei Dolineaschi și cu Tunaru Florin pentru a discuta despre numirile în funcții de conducere ale lui Pop Marius, respectiv Șipoș Ioan. De precizat că la acea dată, numitul Pop Marius se înscrisese deja la examenul privind ocuparea unui post de execuție la Direcția Regională Antifraudă Oradea, și anume pe domeniul combatere – post de specialist delegat la o unitate de parchet din jud. Satu Mare, poziție în care acesta putea să îi furnizeze lui Govor Mircea informații în legătură cu dosarele penale de evaziune fiscală aflate în lucru. În urma acestor discuții, există indicii că președintele ANAF a emis un ordin prin care numitul Maier Dan urma să fie eliberat din funcția ce o deținea (șef adjunct colectare contribuabili mijlocii), lăsând locul vacant fie lui Șipoș Ioan, în cazul în care acesta nu ar fi fost numit în funcție la Direcția Regională Antifraudă Oradea, fie lui Pop Marius, în cazul în care acesta nu ar fi promovat examenul respectiv. Deși acel ordin defavorabil lui Maier Dan fusese emis (fapt ce rezultă din discuția purtată de Govor cu Ardelean Mircea la data de 16.10.2013, ora 18:27), acesta a fost revocat în aceeași zi de numitul Gelu Diaconu, din motive necunoscute încă, fapt care l-a înfuriat pe Govor Mircea, care i s-a confesat în acest sens lui Vlas Mirel, administratorul SC TEHNIC ASIST SRL BOTOȘANI (societate care câștigase multe contracte publice în urma unor proceduri de achiziție publică organizate de Consiliul Județean Satu Mare), persoană aflată în relații apropiate și cu Andrei Dolineaschi:
”GOVOR MIRCEA VASILE: – Da?
Vlas Mirel: – Da’ n-ai fost prea mulţumit, ce nu ţi-a ieşit?
GOVOR MIRCEA VASILE: – Ce?
Vlas Mirel: – N-ai fost mulţumit astăzi? Ce-o fost…? Ai fost…?
GOVOR MIRCEA VASILE: – Dă-le în p.. mea, m-am săturat. Na! Da’ nu pentru… nu eu personal nu-s nemulţumit, eu n-am…. de mine nimic, eu…!
Vlas Mirel: – Nu…
GOVOR MIRCEA VASILE: – Da, eu p… pentru mine! Nu pentru mine că eu n-am nicio treabă. E vorba de oamenii mei măi, care pân’ la urmă… acuma îs, îs preşedinte la ce?! La o p….ă de cal, că nu pot să le rezolv la niciunul nimica! Atuncea după ce dracu stau acolo, mai bine mă duc acasă şi îmi iau după cap o grămadă de griji şi n-am nicio treabă. N-am… chiar…
Vlas Mirel: – Am fost şi eu… După ce ai trecut tu am fost şi eu şi am băut o cafea.
GOVOR MIRCEA VASILE: – Da ştiu, că mi-o spus că ai fost. Bun, el îi băiat… (se referă la Andrei Dolineaschi) el îi băiat ca lumea, da’…. degeaba, că ştii cum e, îi dorinţă, îi tot ce vrei da’ nu-i putinţă. Na, acuma ce să faci!
Vlas Mirel: – Na… le gândeşti tu ceva şi vei găsi o soluţie.
GOVOR MIRCEA VASILE: – Nu înțeleg…
Vlas Mirel: – Le gândești tu pas cu pas… o soluție.
GOVOR MIRCEA VASILE: – Da p…. nu… Nu ştiu. În fine. ce faci?
Vlas Mirel: – Uite, pe la birou şi după aceea mă duc acasă mai târziu. Mă duc să mă întâlnesc cu Virgil, după aia mă duc acasă. După aia mă duc în Satu Mare şi ne vedem când vii tu de la Braşov.
GOVOR MIRCEA VASILE: – Da’ nu că mă duc, că nu…. Fii atent ce fac! Deci, acuma m-am tâmpit de cap! Deci, mă duc la Braşov, dacă nu pot să stau de vorbă la Braşov cu cine vreau şi cum cred, mă duc înapoi la Bucureşti şi dacă nici acuma la Bucureşti…. ăăă, tot aşa… atunci vin şi îmi depun demisia, nu mai stau la partid. Deci nu, îţi spun sincer. Na, sunt un om corect, dar nu, nu… eu nu-s pus acolo de păpuşă, vin oamenii la mine le tot… ce să le spun?! Tot să le spun că nu pot să le fac nimic?!!! Mai bine atunci plec acasă şi stau în banca mea şi nu mai fac nimic. Sincer, pe cuvânt! Am zis că nu iau decizia asta dintr-una, mai stau încă până mă duc la Braşov, dacă pot să discut cu ei omeneşte bine, dacă nu, săptămâna viitoare mă duc frumos înapoi la Bucureşti şi îmi depun demisia şi am terminat subiectul. Să vină să se ocupe cine vrea de… De ce?! Păi da’ eu ce, să stau numa’ toată ziua în bătaia puştii şi… Pentru ce?! Eu… chiar nu… nu mă interesează! Înţelegi? Numa’ nu vreau să… eu nu vreau să le fac mârlăneşte, eu le fac de bun simţ şi le spun „domnilor, asta este şi cu asta basta”.
Vlas Mirel: – Bine, dacă nu-i reuşi să le pui cap la cap şi cu asta basta. Trebuie să-ţi faci timp, mie mi-a spus şi Andrei: „Domnule trebuie ori să vină cineva de la el să stea aici la Bucureşti, ori să vină el”…
GOVOR MIRCEA VASILE: – Cum?
Vlas Mirel: – O zis că ori este cineva care-i la el în teritoriu care vine mereu la noi şi aşa şi nu ai pe cine, nu ai pe cine, ori eşti tu permanent la București sau permanent, cât mai des la Bucureşti, că altfel n-ai nicio treabă, nu se mişcă nimic.
GOVOR MIRCEA VASILE: – Da bun, da’ acum eu Vlas Mirel, eu nu pot să stau în Bucureşti că eu am loc de muncă. Deci, eu am loc de muncă!
Vlas Mirel: – Da’ eu ştiu, dar ţi-am spus…. I-am spus, zic „măi, omul ăsta nu are cum să lase pe nimeni că din păcate nu este niciun om care să vină să vorbească în numele lui!” Din păcate, asta e situaţia. No, ar fi foarte bine. Iar acolo ai treabă, na, nu poţi să… Şi nici nu vine de la Focşani sau de la Vrancea, că vine tocmai de la 1000 de km. Nu-i acelaşi lucru… Că tu nu ai niciun om care să fie în teritoriu în Bucureşti, care să-l trimiţi să facă aia şi aia şi aia, să bată la poartă. N-ai niciun om efectiv!
GOVOR MIRCEA VASILE: – N-am niciunul, am p…a! N-am nimic. Și nici…
Vlas Mirel: – Asta mi-a spus omu’ dimineaţă că „partea proastă este că nu este niciun om aicea care să vină permanent să mai tragă de mânecă, să spună ce are nevoie… E altceva, că e în Bucureşti permanent… E clar că azi nu îs pregătit eu cu… dar mâine vi le fac. Are omul aicea… Aşa între rânduri numai din când în când… n-are cum să fie, na…Asta e situaţia. Se înţelege foarte bine și… Asta e situaţia nasoală că nu are niciun om în teritoriu, în Bucureşti, care să fie permanent pe capul nostru”.
GOVOR MIRCEA VASILE: – Bun, am şi ghinionul ăsta că n-am niciun parlamentar ca lumea cu care să, să… na.
Vlas Mirel: – A fost o discuţie şi am vorbit şi eu, am zis „măi, trebe…”
GOVOR MIRCEA VASILE: – Auzi, da’ tu pe la cât ajungi mâine? Hai să vorbesc cu tine înainte să plec, că pe urmă eu dacă plec…
De remarcat faptul că în dosar a fost ridicat dosarul profesional al numitului Maier Dan de la DRFP Satu Mare, însă în cuprinsul acestuia nu se regăsesc acele ordine emise și revocate în aceeași zi (26.10.2013), existând suspiciuni că aceste documente au fost ascunse sau chiar distruse de persoane cu funcții de conducere din cadrul ANAF, care probabil au realizat că emiterea unui ordin de revocare din funcție privind pe Maier Dan ar fi fost abuzivă, din moment ce acesta ocupa funcția respectivă cu titlu definitiv, neputând fi revocat decât conform dispozițiilor exprese legii 188/1999 privind statutul funcționarilor publici (în urma unei acțiuni disciplinare ori la cererea susnumitului).
A doua zi, Mircea Govor i-a comunicat lui Șipoș Ioan să își depună opțiunea pentru ocuparea unei funcții de conducere în cadrul AJFP Satu Mare, atât la sediul ANAF, cât și la Cluj Napoca, însă aceste demersuri efectuate de Govor nu au avut rezultatul dorit în ceea ce îl privește pe fostul șef al Gărzii Financiare Satu Mare.
În schimb, demersurile efectuate de Govor în favoarea lui Pop Marius au avut ca efect promovarea examenului susținut de acesta la Direcția Regională Antifraudă Oradea, astfel încât inspectorul și-a încetat raportul de serviciu cu AJFP Satu Mare la data de 11.12.2013. Cu privirea la activitatea profesională a numitului Pop Marius desfășurată în cadrul AJFP Satu Mare în perioada august-octombrie 2013, deosebit de relevantă este solicitarea pe care Govor Mircea i-o transmite lui Ardelean Ioan Mircea la data de 07.11.2013, în sensul să îi aducă ”numirea și revocarea lui Pop Marius”, în condițiile în care, din studierea dosarului profesional al acestuia, nu rezultă ca față de acesta să se fi emis un ordin ori o decizie de revocare din vreo funcție.
De asemenea, numitul Ardelean Ioan Mircea a reușit să își păstreze funcția temporară de șef administrație, în ciuda faptului că acesta nici măcar nu figura în organigrama instituției (acesta figurând într-o funcție de execuție în cadrul Consiliului Județean Satu Mare). De menționat că numitul Ardelean Ioan Mircea a ocupat funcția de director executiv al D.G.F.P. Satu Mare, respectiv șef administrație AJFP Satu Mare în perioada 01.08.2012-01.11.2014 doar cu delegare, împuternicire sau promovare temporară, fiind organizat în toată această perioadă de către A.N.A.F. un singur concurs de ocupare a funcției de șef administrație, și anume în aprilie 2014, concurs pe care Ardelean Mircea nu l-a promovat, deși a candidat singur pe funcție, însă în ciuda acestui fapt acesta a fost menținut în continuare pe acel post de conducere. Cu privire la acest concurs, la data de 25.03.2014, pe fondul depunerii și a unei alte candidaturi pe postul de conducere șef administrație AJFP Satu Mare, de către numita Dragomirescu Bogdana Camelia (care la acea vreme ocupa o funcție de conducere la AJFP Dolj cu împuternicire), Ardelean Ioan Mircea i-a solicitat sprijinul lui Govor Mircea, pentru acesta să își folosească influența pe lângă conducerea ANAF, pentru ca susnumita să fie convinsă să renunțe la acea candidatură. În acest sens, numitul Govor Mircea s-a întâlnit cu la București-sediul ANAF cu numitul Tunaru Florin la data de 26.03.2014, iar ca efect al acestei întâlniri, numitul Ardelean Mircea a rămas singurul candidat pentru acest post, Dragomirescu Bogdana Camelia retrăgându-și documentele depuse, fie din motive obiective (candidatura ei a fost depusă/înregistrată greșit), fie din cauza faptului că a fost influențată în acest de sens de alte persoane:
Ardelean: – Da?
Govor Mircea: – Auzi? Vezi că aia te-o minţit cu care ai vorbit de la Craiova.
Ardelean: – Da?
Govor Mircea: – Da, sigur.
Ardelean: – Du-te, mă, mi-i contracandidată?
Govor Mircea: – Da.
Ardelean: – Extraordinar, pfai, pfai!
Govor Mircea: – Te-o minţit.
Ardelean: – Dar ce dracu vrea să caute ea la Satu Mare?
Govor Mircea: – Dar, nu ştiu, dar pe mine mă întrebi?
Ardelean: – Hm.
Govor Mircea: – Nu ştie nimeni, de unde să ştie, dar îi aşe.
Ardelean: – Fantastic! Dar ea o zis, m-o sunat dimineaţă şi o spus că o vorbit la secretariat şi s-o rezolvat, totu-i…
Govor Mircea: – Dar ce să vorbească, măi, dar eu acuma de unde am venit?
Ardelean: – Am înţeles, am înţeles, eu pe tine te cred, na.
Govor Mircea: – Da, acolo aşa apare.
Ardelean: – Ăhă.
Govor Mircea: – Aicea aşa apare acuma, eu nu… sau nu ştiu, dar… dracu ştie, eu nu înţeleg nimic, dar nici noi nu înţelegem nimic, tot ne-am tot uitat unul la altul, dar cum dracu’!
Ardelean: – Dar nu ştiu, mă, dar ea o zis că nu vine, doară-i măritată acolo. Ce dracu caută aici?
Govor Mircea: – Dar ea de unde-i?
Ardelean: – Din Craiova, mă.
Govor Mircea: – I-i de acolo?
Ardelean: – Da şi am vorbit cu colegul meu, care a fost la bibliotecă şi ăla mi-o dat nr. ei de telefon şi am vorbit cu ea aseară şi o zis: „Domnu’ Ardelean, nici vorbă”.
Govor Mircea: – Dar ea ce are acuma, pe ce-i?
Ardelean: – Ea-i exact ca şi mine.
Govor Mircea: – Acuma acolo?
Ardelean: – Acolo, da, sigur.
Govor Mircea: – Mă, ceva nu-i în regulă.
Ardelean: – Ceva nu-i în regulă , sigur că nu.
Govor Mircea: – D-apoi bine, dar acolo aşe-i depus, mă.
Ardelean: – Aşa e, înseamnă că n-o modificat, dar de aia m-o sunat dimineaţă înainte de a mă suna tu.
Govor Mircea: – Mă, Mircea, vorbeşte cu ea şi vezi care-i treaba că acuma eu de acolo am venit, nu-s tâmpit, mă.
Ardelean: – Vorbesc, Mircea, acuma o şi sun, stai liniştit că o sun.
Govor Mircea: – Na, sună-mă înapoi să ştiu că eu sincer îţi spun, acuma acolo aşa apare acuma, dacă…
Ardelean: – Ăhă.
Govor Mircea: – Dacă…
Ardelean: – Da, da.
Govor Mircea: – Dacă o greşit cineva de acolo şi nu-şi dau seama, nu-şi dau seama, nu ştiu.
Ardelean: – Ea o zis că o vorbit ce secretara comisiei, eu i-am dat nr. de telefon cu care am vorbit şi eu şi zice: „S-o rezolvat, domnu’ Ardelean şi am trecut pe locul meu, n-am ce să caut eu acolo”. Că ştii cum îi Mircea? Scrie acolo: „şef administraţie Satu Mare, Dolj”, deci, imediat Satu Mare îi înaintea Doljului şi probabil că aia o greşit şi o trecut-o la Satu Mare.
Govor Mircea: – Mircea, trebe văzut, nu cumva să… că, vezi, că ăstea nu-s glume.
Ardelean: – Nu, nu, nu, nu-s glume.
Govor Mircea: – Na, bine, tre’ văzut.
Ardelean: – Na, o sun şi te sun înapoi.
Govor Mircea: – Da, da.
Ardelean: – Asta nu renunţă să ştii. Măi, nu renunţă, aialaltă”

De asemenea, ca urmare a exercitării influenței sale de președinte al PSD Satu Mare pe lângă factorii decidenți din cadrul ANAF, Mircea Govor a reușit să mențină vacantă funcția de director adjunct inspecție fiscală contribuabili mijlocii (există presupunerea rezonabilă că Govor ar fi făcut presiuni asupra numitei Leiner Melissa ca această să își retragă opțiunea pentru funcția respectivă, sens în care aceasta a optat în cele din urmă pentru funcția Șef Birou Inspecție Fiscală Persoane Fizice 2, fiind numită în funcție la data de 03.09.2013), aceasta fiind ocupată în prezent cu titlu provizoriu de o persoană aflată în cercul său relațional, și anume Darius Filip, fratele lui Filip Cătălin (contabil în cadrul SC MEDIA TOTAL SRL, societate controlată de Mircea Govor), în ciuda faptului că acesta nu a activat niciodată în cadrul activității de inspecție fiscală, ci a ocupat anterior funcția de expert inspector Serviciul Tehnologia Informației (funcție de execuție). De menționat că această funcție de conducere a fost creată la data de 01.08.2013, însă, fără a exista o justificare obiectivă, aceasta a rămas vacantă până la acel moment, existând suspiciuni că Govor Mircea și-ar fi exercitat influența politică în acest sens, până la numirea definitivă pe această funcție a unei persoane agreate, care să îndeplinească condițiile legale.
Cu privire la faptele expuse mai sus, la data de 21 septembrie 2015, serviciul nostru s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii prev. și ped. de art. 13 din Legea nr. 78/2000, iar la data de 28 septembrie 2015, s-a dispus începerea urmăririi penale în cauză cu privire la săvârșirea infracțiunii prev. și ped. de art. 13 din Legea nr. 78/2000.
Ulterior, în urma administrării probelor în cauză (procese verbale de redare a unor convorbiri telefonice, declarații martori, ridicarea unor înscrisuri), prin ordonanța din 15.12.2015 s-a dispus Efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul GOVOR MIRCEA VASILE, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
– folosire a influenței sau autorității, de către o persoană care deține o funcție de conducere în cadrul unui partid politic, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, prev. de art.13 din legea 78/2000, fapta constând în aceea că, numitul MIRCEA GOVOR VASILE, în perioada august-octombrie 2013, în calitatea sa de președinte a organizației județene a PSD Satu Mare și vicepreședinte a Consiliului Județean Satu Mare, folosindu-se de influența și autoritatea funcțiilor deținute, a făcut demersuri, prin intermediul numitul Dolineaschi Andrei (secretarul general al PSD), pe lângă persoane din conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (Gelu Diaconu-președinte al ANAF, respectiv Florin Tunaru-vicepreședinte al ANAF), pentru a obține numirea, detașarea, împuternicirea sau menținerea în funcții de conducere sau de execuție în cadrul nou înființatei Administrații Județene a Finanțelor Publice Satu Mare (A.J.F.P.), a unor persoane obediente lui ori intereselor de partid-Ardelean Ioan Mircea, Soos Istvan și Pop Marius, pe alte criterii decât cele profesionale, fapt ce constituie un folos necuvenit pentru aceștia, scopul urmărit de Govor fiind acela de a obține/menține protecția societăților comerciale controlate de el și familia sa din partea organelor fiscale din județul Satu Mare
– folosire a influenței sau autorității, de către o persoană care deține o funcție de conducere în cadrul unui partid politic, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, prev. de art.13 din legea 78/2000, Fapta numitului MIRCEA GOVOR VASILE constând în aceea că, în perioada septembrie 2013-martie 2014, a procedat în aceeași manieră mai sus expusă și în favoarea numitului Șipoș Ioan, fostul șef a Gărzii Financiare Satu Mare până la data de 01.09.2013 ( cunoscut ca fiind apropiat lui Govor Mircea Vasile), în sensul că a depus diligențe pe lângă persoanele mai sus amintite ca acesta, fie să promoveze examenul pentru obținerea unui post de conducere sau de execuție în cadrul Direcției Regionale Antifraudă Oradea (instituție nou înființată), fie să obțină o funcție de conducere în cadrul A.J.F.P. Satu Mare, fără ca acest folos să fie obținut în cele din urmă de Șipoș Ioan.

Ulterior, prin ordonanța din 06.11.2015, s-a dispus extinderea urmăririi penale in rem sub cu privire la săvârșirea infracțiunii prev. și ped. de art. 13 din Legea nr. 78/2000, reținându-se următoarea situație de fapt:
Din datele și informațiile existente în cauză, rezultă faptul că în același context al reorganizării structurilor ANAF, și numitul Ștef Adrian, președintele Consiliului Județean Satu Mare și vicepreședinte al PNL Satu Mare la acel moment, a acționat, în cursul lunii august 2013, pentru numirea unor persoane din anturaj/obediente/membri PNL, pe funcții de conducere în cadrul AJFP Satu Mare, respectiv a Serviciilor Fiscale municipale și orășenești de la nivel județean. De menționat că acesta a acționat de maniera mai sus arătată în urma unor negocieri pe care le-a purtat anterior cu inculpatul Govor Mircea, respectiv Ardelean Ioan Mircea, aceștia stabilind concret care persoane să ocupe funcții de conducere la instituția mai sus menționată, pe baza unor criterii exclusiv politice, în contextul în care la acea vreme, coaliția aflată la putere în acel moment (Uniunea Social Liberală) era formată din partidele PSD și PNL.
Astfel, la data de 06.08.2013, Ștef Adrian, cu sprijinul lui Ardelean Ioan Mircea, a procedat la identificarea unor posturi vacante în domeniul fiscal de la nivel județean, în scopul redistribuirii, precum și la vacantarea altor posturi ocupate de persoane care nu se aflau în sfera sa de interese, după cum urmează:
-șef administrație adjunct – colectare contribuabili mijlocii: LEINER MELISSA MIHAELA(susținută de Ștef)
-șef administrație adjunct colectare: ALBU LUMINIȚA ALINA (susținută de Ștef Adrian)
– șef administrație adjunct inspecție fiscală: VIDREAN ELEONORA (susținută de Govor Mircea)
– șef administrație adjunct inspecție fiscală contribuabili mijlocii: POP MARIUS (susținut de Govor Mircea).
De asemenea, cei doi au convenit asupra necesității vacantării unor posturi de conducere la Serviciul Fiscal Carei (unde pe postul de adjunct șef serviciu fiscal, numitul Spătar Sabin a fost înlocuit de numitul Sas Lucian, persoană din anturajul lui Ștef Adrian).
La aceeași dată, Ștef Adrian a manifestat interes pentru numirea lui Toth Călin Ioan pe funcția de trezorerier șef al AJFP Satu Mare, intenție ce nu s-a concretizat, pe funcția respectivă fiind numită ulterior numita Kotai Maria. Nemulțumit de această numire, Ștef Adrian a luat legătura cu numita Barbul Mona Carla (persoană care în octombrie 2013 a fost numită director executiv interimar în cadrul Direcției Regionale Vamale Cluj, la intervenția pe care numitul Silaghi Ovidiu, Ministrul Transporturilor la acea vreme, ar fi făcut-o pe lângă Chițoiu Daniel), căreia i-a comunicat că va încerca să ia legătura în acest sens cu ministrul Finanțelor Publice de la acea vreme, numitul Chițoiu Daniel (membru PNL), prin intermediul directorului său de cabinet, numitul Vulpescu Dumitru Remus. În acest sens, Ștef Adrian Mihai l-a contactat telefonic pe Vulpescu Dumitru Remus, care l-a asigurat că a transmis doleanța sa în legătură cu numirea lui Toth Călin ”mai departe”, adică factorilor decidenți din cadrul ANAF, respectiv ministrului Finanțelor Publice. În continuare, Ștef Adrian își exprimă nemulțumirea în legătură cu faptul că propunerile cu persoanele afiliate politic ce urmează să ocupe funcții de conducere (fie din PSD, fie din PNL) în cadrul nou constituitei Administrații Județene a Finanțelor Publice Satu Mare trebuie trimise de Mircea Govor pe mail lui Andrei Dolineaschi (secretar general PSD), fapt pe care Ștef Adrian îl consideră inoportun, atâta vreme cât ministrul de Finanțe este membru PNL. Astfel, cei doi interlocutori au convenit ca listele cu persoanele agreate de PNL să fie trimise direct lui Vulpescu Dumitru Remus, urmând ca acesta să le redirecționeze către ministrul finanțelor publice, respectiv conducerea ANAF.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here