De la consumabile până la piese noi și revizie tehnică poți ajunge să transformi o mașină mai bătrână de 10 ani într-una care funcționează ca scoasă din fabrică. Cu toate că prețul pe toate piesele este similar cu cel al cumpărării altei mașini, există câteva trucuri pe care le poți folosi pentru a îmbunătăți performanța mașinii tale printr-un preț cât mai eficient.

Poți combina necesitatea cu pasiunea ta față de propria mașină, prin ai-i oferi o revizie. Oricât de mult ți-ai dori ca totul să rămână în bună stare de funcționare, trebuie să ții cont de faptul că până la urmă principiile fizice precum: Coroziunea, Frecarea, Supra-încălzirea, etc. sunt au loc constant. Toate acestea sunt inevitabile și oricât de mult am încerca să le evităm, aceste principii reprezintă fenomene firești, astfel, mentenanța și verificarea periodică sunt absolut necesare.

Toba de eșapament și performanța motorului

Cu toate că pare un proces dificil, o reparație este destul de ieftină, doar gândește-te câte alte probleme poți să eviți pentru doar 80! De la sunetul neplăcut și mirosul de combustibil până la eficiența consumului sau puterea motorului, verificarea sau repararea țevii de eșapament o poți face oricând, click aici ca să-ți faci o programare sau pur și simplu să afli mai multe informații de la o echipa special pregătită pentru asta.

Componentă care este de multe ori neglijată atunci când sunt considerate reparații pentru o mașină, toba de eșapament este piesa crucială pentru consumul eficient în raport cu puterea motorului. Totuși este de notat faptul că odată cu timpul rugina și exportul constant de noxe care corodează materialul pot să defecteze însăși plămânii mașinii tale.

Cum îți dai seama că toba ta de eșapament are nevoie de reparații?

Eșapamentul funcționează similar cu felul în care noi oamenii, eliminăm rezidurile din corp. Într-o manieră similară, în urma combustiei, noxele care au loc odată ce combustibilul este transformat în lucru mecanic, acestea sunt eliminate prin țeava de eșapament pentru a nu permite motorului și celorlalte componente ale unei mașini să se defecteze datorită aglomerării cu presiune și dioxid de carbon.

Dar în ceea ce privește simptomele după care îți poți da seama de o potențială defecțiune, acestea s-ar putea încadra în felul următor:

  • Toba este spartă dacă scoate sunete foarte puternice și deranjante
  • Capacul tobei de eșapament este deteriorat
  • Atunci când racordul flexibil prezintă de asemenea deteriorări
  • Însăși țeava de eșapament a fost lovită sau deteriorată
  • Mașina nu mai accelerează cum o făcea înainte
  • Simți miros de ars

Cel mai bun sfat este acela pe care îl auzi cel mai des. Astfel, cu siguranță ai mai auzit de la alte persoane că ar fi mai bine să dai o sumă de bani pentru a cunoaște starea mașinii tale și a-i repara din timp problemele care ar putea dăuna altor componente.  Rezultând în costuri mult mai mari cei 80 de lei pentru repararea unei tobe de eșapament nu este un capăt de țară, ținând cot că buna degajare a noxelor reziduale permite motorului să funcționeze optim, precum și multe alte beneficii. Tocmai de aceea, este ai bine să fi precaut decât să regreți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here