Luni, 17 decembrie, la I.M.L. Cluj, apreciatul stomatolog Marius Negucioiu – profesor universitar la U.M.F. Cluj, şeful ambulatoriului pe Spitalul de Urgenţă şi, totodată, posesor de cabinet în comuna Călăţele  – îşi face formalităţile necesare consultului şi eliberării unui certificat medico-legal. Mărturiseşte fără ocoliş reporterului Gazeta de Cluj că în urmă cu două zile a fost victima violenţei nestăpânite a unui cocalar din zona Beliş, tocmai pe raza localităţii Dealu Negru, unde maşinile celor doi s-au tamponat! În ciuda lipsei de gravitate a incidentului, turbat de furie, individul i-a ars doi pumni profesorului, mirându-se apoi când victima a anunţat poliţia şi s-a trezit cu dosar penal pentru lovire şi alte violenţe.

 

Profesorul – om cu nobleţe şi spirit – după ce mă scanează pentru o fracţiune de secundă îşi manifestă instantaneu deschiderea şi a-mi povesti necazul neaşteptat care l-a adus la instituţia medicală clujeană. După ce este îndrumat şi apoi consultat personal de către directorul instituţiei,  Marius Negucioiu îşi începe, oarecum amuzat, relatarea tărăşeniei pe care a trăit-o cu personajul din Beliş: „La Dealul Negru am avut o tamponare uşoară cu o maşină care venea din sens opus. Ocolisem o dubă parcată pe drum – nu ne-am văzut unul pe celălalt – şi ne-am frecat maşinile pe partea stângă, practic dintr-o culpă comună. M-am dat jos atunci ca să văd urmările, dar n-am apucat să fac lucrul acesta deoarece a sărit pe mine conducătorul celeilalte maşini implicate, cu cuvintele: „Ce-ai făcut, te omor”! Şi fără să mai zică ceva mi-a ars doi pumni în gură. N-am reacţionat, doar m-am încuiat în maşina mea şi am sunat la 112. Au venit rapid la faţa locului două echipaje de poliţie – unul din Săcuieu şi celălalt de la Huedin. Ne-au testat cu etilotestul şi am ieşit negativ amândoi. Însă, când  insul – Dobra am înţeles că e numele lui – a fost întrebat de oamenii legii de ce m-a lovit a întrebat la rândul său, cu inocenţă, „Care-i problema”? Lui faptul că mi-a ars doi pumni şi mi-a spart pe interior gura i s-a părut un lucru absolut firesc… Apoi, poliţiştii au considerat că-i mai oportun să mergem la Huedin pentru a întocmi la secţie actele. Acolo, până ce un echipaj de poliţie a soluţionat problema tamponării, celălalt m-a interogat pe mine pentru agresiunea suferită, iar la final am depus plângere împotriva insului din Beliş”. Explică în continuare medicul, intrigat la culme şi ridicând tonul, pentru prima dată de la începutul dialogului nostru: „În continuare nu doresc altceva decât ca poliţia să-şi facă treaba, conform legii. Să fie clar, nu urmăresc vreun beneficiu material după acest incident, doresc doar ca „animalele” să nu se desfăşoare printre noi, aşa cum vor ele, fără a fi pedepsite”!

Punctul de vedere al I.P.J.Cluj

“La nivelul Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin este înregistrat un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, fapte prevăzute de Codul penal, în urma unui incident produs la Dealu Negru”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Pompaş, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here