Vladimir Putin are o strategie similară cu cea a Coaliţiei pentru Familie din România pentru a atrage la vot electoratul rus: „Votează sau homosexualii îţi vor lua copiii“. Diferenţa este că Putin face referendumul pentru schimbarea Constituţiei pentru a putea să rămână preşedinte până în 2036.

Afişe cu mesaje de tipul „Dacă nu vii la vot, doi bărbaţi vor putea adopta un copil, iar în şcoală copiii vor fi învăţaţi că mama nu e femeie şi tata nu e bărbat” au circulat prin toată ţara, în 2018, înainte de referendumul pentru modificarea Constituţiei României. De asemenea, bannere de genul „Vino la referendum! Votează «Da» pentru căsătoria dintre un bărbat şi o femeie! Apără familia şi copiii României. Dacă nu vii la vot, doi bărbaţi vor adopta copilul tău ” au fost montate în mai multe oraşe. Coaliţia dorea schimbarea Constituţiei în sensul precizării că doar un bărbat şi o femeie se pot căsători. 

O astfel de modificare vizează şi unul dintre amendamentele pe care Vladimir Putin le supune în 1 iunie referendumului. În plus, însă liderul de la Kremlin a adăugat o prevedere care-i permite să rămână preşedinte până în 2036. „Dacă nu votezi, homsexualii îţi vor lua copiii” este strategia folosită şi de Vladimir Putin pentru a-i face pe ruşi să voteze, în 1 iulie 2020, amendamentele de schimbare a Constituţiei.

În urmă cu doi ani, EUvsDisinfo –  proiectul pilot al Grupului de lucru Est StratCom al Serviciului European de Acţiune Externă, înfiinţat în 2015 pentru a răspunde mai bine la campaniile de dezinformare ale Federaţiei Ruse care afectează Uniunea Europeană –  a scris despre un videoclip viral în Rusia care a promovat participarea la alegerile prezidenţiale din 2018 sugerând că, dacă oamenii nu merg şi votează, homosexualitatea forţată va deveni o normă în Rusia. Acum, înainte de referendumul constituţional programat în Rusia pentru 1 iulie, videoclipul a fost refăcut, de data aceasta pentru a obţine sprijinul alegătorilor pentru modificările la Constituţia Rusă, relatează EUvsDisinfo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here