Debut de campanie electorală pentru candidaţii la alegerile  parlamentare din 30 noiembrie 2008
Sloganuri, strategii, tactici, toate sunt deja bine stabilite în speranţa obţinerii unui fotoliu de parlamentar
Votul uninominal îşi pune amprenta asupra modului de desfăşurare a campaniei electorale

Deşi, oficial campania electorală a debutat abia la sfârşitul săptămânii trecute, mare parte dintre candidaţi au fost deja lansaţi înainte, iar strategiile de campanie bine puse la punct. Mesajele politicienilor interesaţi de un mandat de parlamentar sunt cât se poate de diversificate, dar toate au acelaşi scop: atragerea a cât mai multe voturi la alegerile din 30 noiembrie. Deşi candidează din partea partidelor politice, anul acesta, odată cu introducerea votului uninominal pentru alegerea parlamentarilor, candidaţii îşi gandesc singuri campania electorală.

Uioreanu se crede …”Omul potrivit”
 
Actualul deputat PNL Horea Uioreanu candidează pentru un nou mandat sub sloganul „Omul potrivit”. „De la acest slogan fiecare gândeşte mai departe. Poate să fie „omul porivit pentru tine”, sau „omul potrivit la locul potrivit”, spune Uioreanu. Deputatul clujean şi-a gândit deja şi o strategie pentru luna de campanie electorală pe care o are la dispoziţie pentru a convinge electoratul că merită un nou mandat. „Vreau să mă întâlnesc cu toţi cetăţenii. Am programate întâlniri zilnice pe categorii socio-profesionale. Mă voi întâlni cu medici, oameni de afaceri, pensionari, preoţi, tineri şi profesori. E adevărat, mesajul pentru fiecare întâlnire trebuie să fie structurat altfel, ţinând cont de categoria socio-profesională către care este emis, dar în principiu vorbim de un mesaj unitar”, ne-a declarat Uioreanu. PNL are la nivel naţional un mesaj pe care candidaţii trebuie să îl aplice unitar: „Noi luptăm pentru o Românie mândră şi prosperă”. „Acest mesaj poate fi adaptat fiecărui candidat în parte. Totuşi, având în vedere votul uninominal, mesajul local este cel mai important”, spune candidatul PNL pentru colegiul 5.

Tacticile lui Puşcaş

 „Dezvoltare, siguranţă, fermitate”. Acesta este sloganul alectoral al deputatului PSD, Vasile Puşcaş. Candidat pentru Senat în colegiul 3, Puşcaş nu a vrut să ne dezvăluie strategia pe care o are pentru campania electorală. „Am tactici. Strategie are PSD. Tacticile mele le voi aplica în campanie”, spune Puşcaş. Deputatul spune că PSD are un program electorale foarte util, care însă va fi aplicat prin „acomodarea la realităţile locale”.

Giurgiu „ţine cu tine!”

Mircea Giurgiu, candidat al PD-L în colegiul 1 spune că nu şi-a stabilit încă un slogan electoral. „Am mai multe variante. Încă nu am decis. S-ar putea să fie „Ai încredere în mine, eu voi ţine cu tine!”. Cu câteva zile înainte de debutul campaniei electorale, deputatul clujean, deocamdată independent, a transmis un comunicat de presă cu programul electoral cu sloganul: „Aveţi încredere în mine! Aveţi încredere în PD-L! PD-L ţine cu tine!”. Giurgiu a declarat că nu are nici o strategie foarte bine stabilită. „Am în plan să ajung pe fiecare stradă, la fiecare bloc şi la fiecare casă din colegiu pentru a sta de vorbă cu cetăţenii”, spune deputatul. În ceea  ce priveşte strategia naţională a PD-L, Giurgiu spune că nu există una. „Suntem o echipă la nivelul judeţului Cluj şi colaborăm bine. Decidem aici, local, ce facem în campania electorală”, ne-a declarat candidatul PD-L.  

Simona Curcian

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here