”Studenta asasină” care a plănuit uciderea unui afacerist din Botoșani, la începutul lui 2007, a fost pusă în libertate.

La începutul anului 2007, Alina Mihaela Horeanu, pe atunci studentă la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, l-a cunoscut pe afaceristul Daniel Mancaș, din Botoșani. După ce l-a cucerit, fata și iubitul ei, Vlad Irimia Scurtu, student al Facultății de Informatică din Iași, au plănuit să-l omoare pentru a obține banii deținuți de acesta, bijuteriile și unul dintre autoturismele bărbatului.

Cei doi l-au atras pe botoșănean într-un apartament din municipiu, unde l-au ucis cu 33 de lovituri de cuțit, dar și mai multe lovituri cu o bâtă de baseball. Pentru a scăpa de cadavru, au apelat la ajutorul altor doi studenți, Daniel Brăescu și Alexandru Stan, cu care au transportat trupul neînsuflețit până în pădurea de la Ilișești, pe drumul spre localitatea Ciprian Porumbescu. Ajunși aici, tinerii au stropit cadavrul cu clor, apoi au acoperit locul cu pământ de flori.

Dat dispărut de familie, omul de afaceri a fost găsit de anchetatori, iar autorii crimei au fost prinși după ce investigatorii au găsit mașina victimei, care fusese vândută între timp. Arestați și puși sub acuzare, cei patru studenți au fost condamnați la închisoare cu executare, Vlad Irimia Scurtu și Alina Mihaela Horeanu pentru crimă, iar ceilalți doi pentru complicitate. Mai târziu, oamenii legii aveau să descopere că tinerii aveau un istoric într-ale inșelătoriei, aceștia încercând să se folosească de documentele de identitate ale botoșăneanului ucis.

Alina Horeanu, eliberată din închisoarea de la Gherla după 13 ani

Condamnată la 20 de ani de detenție, Alina Horeanu și-a schimbat între timp numele și a reușit să obțină eliberare condiționată. Sentința în baza căreia tânăra a părăsit închisoarea a fost emisă de Judecătoria Gherla, care a apreciat că aceasta îndeplinește toate condițiile pentru a se bucura de acest drept.

Pentru a beneficia de eliberarea condiționată, ea trebuie să fi executat trei sferturi din pedeapsă, adică 5.478 de zile de pușcărie, ori, din procesul verbal întocmit de reprezentanții penitenciarului, a reieșit că aceasta executase 5.529 de zile de detenție, unde erau incluse și zilele câștig obținute ca urmare a activităților prestate în spatele gratiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.